Akcesoria wędkarskie
Przygotowanie
Metody połowu
Pokoik napraw
BUDOWA I OPIS KOŁOWROTKA
KONSERWACJA KOŁOWROTKA
USUWANIE PISKU KOŁOWROTKA
KONTROLA I REGULACJA LUZU ZĘBATKI
NAPRAWA HAMULCA I WOLNEGO BIEGU
WYMIANA SPRĘŻYNY KOŁOWROTKA
NIEODBIJAJĄCY KABŁĄK
WYMIANA PRZELOTKI
WYMIANA PRZELOTKI NA STOPCE
BLOKADA BIEGU WSTECZNEGO
SZUM KOŁOWROTKA
NAPRAWA ZŁAMANEJ WĘDKI LUB BATA
WYMIANA ŁOŻYSK
Zrób to sam
DOMOWA ZANĘTA
WYPYCHACZ
SPŁAWIK Z BALSY
SPŁAWIK Z PAŁKI WODNEJ
MAKARON
SPRĘŻYNKA KABŁĄKA Z AGRAFKI
KOSZ ZANĘTOWY
WĘDZOK I WĘDZENIE
KOSZYCZKI ZANĘTOWE
WOBLER
SIATKA DO PODBIERAKA
USTAWIANIE WOBLERA
HODOWLA CZERWONYCH ROBAKÓW
IGŁA DO ZBROJENIA RYBKI
PODPÓRKI WŁASNEJ ROBOTY
SPRĘŻYNA BIEGU WSTECZNEGO
MODERNIZACJA FORMY DO METHOD FEEDER
ANTENKA SPŁAWIKA
Techniki i sztuczki
Opowiadania wędkarskie
Wędkarstwo podlodowe
Witaj
Menu główne
Czat

04 sty : 19:42
Poszukuję mapy batymetrycznej jeziora sarąg

22 gru : 01:13
Witam czy mógłbym dostać/kupić mapę batymetryczna j Ruda Woda oraz Bartężkajacek 2359@o2.pl
Pozdrawiam

22 lis : 19:22
Witam, w jaki sposób mógłbym uzyskać mapę batymetryczną jeziora Brzeźno k. Brzeźna Mazurskiego? darek.buczynski@gmail.com

17 paź : 19:32
Witam.Czy mógłbym poprosić o mapę btymetryczną jeziora Świętego Szwaderki?

11 paź : 16:15
Witam potrzebuje mape batymetryczna jeziora burdag .jesli ktos posiada to prosze o przeslanie dzieki jawor75@gmail.com
Zobacz wszystkie posty (492)
Nowe posty na forum

Albert. Nie napisałeś jaką masz długość bata. Ja ł...
Autor Bogdan
01 lip : 07:43

Witam witam. Zastanawiam się czy ktoś tu jeszcze j...
Autor Albertk1990
08 cze : 23:27

Po kliknięciu w link odnośnik jest błędny.
Autor haras
29 maj : 12:33

Witamy bardzo serdecznie Andrzeju i zapraszamy do ...
Autor Bogdan
20 sty : 13:19

Dzień Dobry, Bardzo dziękuję za przyjęcie do grona...
Autor Andrzej
20 sty : 12:48
Nowe komentarze

Autor: Bogdan dnia 21 lis : 07:27
Witam Damianie.Moim zdaniem stopery między śrucina [więcej]

Autor: DamianSa dnia 21 lis : 00:00
Witam, czytałem że rozkładanie ciężarków na przykł [więcej]

Autor: Pablo dnia 25 paź : 16:50
Witam czy ma ktoś mapkę jeż czarnego w niesiolowic [więcej]

Autor: Anonymous dnia 17 paź : 19:36
reklama.domanski@wp.pl

Autor: Anonymous dnia 17 paź : 19:36
Witam.Czy mógłbym poprosić o mapę batymetryczną je [więcej]
Facebook
Data / Czas
Sposób na ...
Mapy batymetryczne
Poradnik
Więcej o książce można dowiedzieć sie na stronie :
LINK
Forum
<< Poprzedni temat | Kolejny temat >> |
![]() Idź do strony 1 2 [3] 4 |
Autor | Odpowiedzi |
Dark |
| ||
![]() ![]() Dołączył: czw lut 05 2015, 12:57 postów: 61 | Eh i znowu mam dylemat - czytam wasze wpisy i zacząłem szukać czegoś innego i znalazłem takie coś co sądzicie? 1. http://allegro.pl/mikado-x-plode-medium-feeder-360-120-gratisy-i4954827709.html 2. http://allegro.pl/mikado-trython-feeder-390-up-to-100g-i5337459293.html 3. http://allegro.pl/mikado-gryphon-medium-feeder-360-up-to-110g-i5243254576.html 4. http://allegro.pl/wedka-cormoran-profiline-feeder-360cm-120g-wroclaw-i5328945170.html 5. http://allegro.pl/wedka-3-60m-jaxon-extera-feeder-50-110gr-na-grunt-i5215494972.html I jeszcze jedna sprawa, chce zobaczyć czy ta metoda mi się spodoba i nie chce wydawać za dużej kasy na wędkę, zazwyczaj łowiłem z gruntu na stare wędki z bombka, i pasowało mi to, czy da się feedera wykorzystać tak żeby uwiesić na żyłce bombkę i postawić wędkę prostopadle do wody? | ||
Powrót do góry |
Zbyszek |
| ||
Gość | Piszecie Panowie że zakup feedera za 70 zł dla wędkarza który chce rozpocząć przygodę z DS jest wyrzuceniem pieniędzy w błoto. Otóż pozwolę sobie z taką opinią się nie zgodzić. Feeder to dosyć specyficzna metoda gruntowa i sam znam osobiście takich którzy po zakupie markowego sprzętu po kilku próbach odstawili kije w kąt i wrócili do spławika lub klasycznej gruntówki. Sam zaczynałem z metodą DS 17 lat temu od przerobionego złamanego spinnigu na pickera. Była to niezwykle cięta wędeczka. Zrobiłem to nie z braku funduszy lecz z braku pewności czy ten rodzaj wędkowania mi się spodoba. Po pierwszym roku miałem już pewność i tak mi zostało do dziś. Teraz oczywiście mam w pełni profesjonalny sprzęt ale wspomniany pickerek stoi na honorowym miejscu na stojaku. Kol.Dark pewność czy metoda DS jest dla niego będzie miał po kilku próbach i po zdobyciu doświadczenia. Decyzja co do wyboru kija należy oczywiście do niego. Ja tylko przedstawiam swój punkt widzenia. | ||
Powrót do góry |
Dominik |
| ||
![]() ![]() ![]() Dołączył: śro gru 28 2011, 09:27 postów: 973 | Nie trzeba od razu wydawać nie wiadomo ile. Już za 150 zł można kupić bardzo przyzwoity kijek, który będzie kolosalnie różnić się od tego za 70 zł. Różnica jest duża, natomiast przy cenach 300 - 400 zł różnicy już może nie być. Dlatego większość radzi że przy najtańszych cenach warto trochę dołożyć. Wiadomo że można do DS użyć wędki morskiej albo sumowej ale to nie o to chodzi. Na ryby jedziemy odpocząć, odprężyć się i cieszyć wędkowaniem, a nie denerwować że coś nie działa albo jest nie tak ![]() ![]() | ||
Powrót do góry |
Zbyszek |
| ||
Gość | Panie Dominiku wędki morskiej albo sumowej do DS to nie słyszałem. Byłem kilka razy na dorszach i tez nie widziałem, tym bardziej do Feedera na wody stojące na jakich zamierza łowić Dark. | ||
Powrót do góry |
Dominik |
| ||
![]() ![]() ![]() Dołączył: śro gru 28 2011, 09:27 postów: 973 | To była raczej ironia niż porada ![]() ![]() | ||
Powrót do góry |
Zbyszek |
| ||
Gość | Kolego Dark na wody stojące na jakich zamierzasz łowić w zupełności wystarczy Ci kij o CW do 60 gr. Jak już ktoś pisał na tym forum CW 120gr to znacznie za dużo. Te kije są przeznaczone do wędkowania na rzekach o znacznym uciągu. Na taki kij na pewno nie będzie Ci sie łowiło komfortowo. Ja osobiscie używam Quiverów 40gr i 60gr i zapewniam Cię że jest to w zupełnosci wystarczające.Jak na poczatek kupisz feedera kompozytowego lub z domieszką węgla to taką wedkę można nieznacznie przeciążyć bez obawy jej uszkodzenia. | ||
Powrót do góry |
13Zbig |
| ||
Gość | Wtrącę swoje trzy grosze, ja zaczynałem tę metodę używając mojego jedynego wtedy spinningu Germiny o dł 2,1 z pełnego włókna, na szczytówkę dzwoneczek i na Biebrzy było to idealne!!! A mam też tę wędkę do dziś, tylko kołowrotek Reilch Rex 64 się nie uchował! Szczytówka jest (zresztą cała wędka) że i dziś mogę na niej pokazać jaki jest tor samolotu robiącego pętle ![]() [ Edytowany śro maj 20 2015, 03:00 ] | ||
Powrót do góry |
Paweł |
| ||
![]() ![]() Dołączył: pon mar 19 2012, 01:54 postów: 1485 | Z tej piątki którą przedstawiłeś ja bym wybrał prawdopodobnie Mikado Gryphon, ale raczej nie odczujesz większej (żadnej) różnicy między tymi wędziskami. Są to dokładnie te same kije - prawdopodobnie ten wspomniany wyżej Gryphon ma najmniej szkła. Kwestia Twojego gustu. Pozdrawiam. Paweł ps. Usunął ![]() [ Edytowany czw maj 21 2015, 07:34 ] | ||
Powrót do góry |
Dark |
| ||
![]() ![]() Dołączył: czw lut 05 2015, 12:57 postów: 61 | Paweł wysłałem maila ![]() ![]() | ||
Powrót do góry |
czarny87 |
| ||
Gość | Witam serdecznie w tym sezonie nabylem 2 zestawy 1 mikado golden lion ultrafeeder 3,30 +kreciol konger medalist team carp 750 do niego zylka glowna 0,22 przypon 0,18 haki 12-10. 2-gi zestaw to konger carbomaxx telepicker 2,70 do 40g + kolowrotek konger toro 340 rd zylka na nim 0,18 przypon 0.16 haki 14-10 kupilem patrzac po taniosci chcialem polowic komercyjnie spedzic milo czas moje pytanie czy dobrze dobralem grubosci zylek wielkosc hakow itp lowie glownie leszcze plocie.okonie liny i karasiezeby byla jasnosc dopiero na przyszly sezon planuje oplacenie i zdanie karty wedkarskiej bo bardzo spodobala.mi sie przygoda z rybkami;) | ||
Powrót do góry |
Moderatorzy: admin, Dominik, Bogdan |