Akcesoria wędkarskie
Przygotowanie
Metody połowu
Pokoik napraw
BUDOWA I OPIS KOŁOWROTKA
KONSERWACJA KOŁOWROTKA
USUWANIE PISKU KOŁOWROTKA
KONTROLA I REGULACJA LUZU ZĘBATKI
NAPRAWA HAMULCA I WOLNEGO BIEGU
WYMIANA SPRĘŻYNY KOŁOWROTKA
NIEODBIJAJĄCY KABŁĄK
WYMIANA PRZELOTKI
WYMIANA PRZELOTKI NA STOPCE
BLOKADA BIEGU WSTECZNEGO
SZUM KOŁOWROTKA
NAPRAWA ZŁAMANEJ WĘDKI LUB BATA
WYMIANA ŁOŻYSK
Zrób to sam
DOMOWA ZANĘTA
WYPYCHACZ
SPŁAWIK Z BALSY
SPŁAWIK Z PAŁKI WODNEJ
MAKARON
SPRĘŻYNKA KABŁĄKA Z AGRAFKI
KOSZ ZANĘTOWY
WĘDZOK I WĘDZENIE
KOSZYCZKI ZANĘTOWE
WOBLER
SIATKA DO PODBIERAKA
USTAWIANIE WOBLERA
HODOWLA CZERWONYCH ROBAKÓW
IGŁA DO ZBROJENIA RYBKI
PODPÓRKI WŁASNEJ ROBOTY
SPRĘŻYNA BIEGU WSTECZNEGO
MODERNIZACJA FORMY DO METHOD FEEDER
ANTENKA SPŁAWIKA
Techniki i sztuczki
Opowiadania wędkarskie
Wędkarstwo podlodowe
Witaj
Menu główne
Czat

04 sty : 19:42
Poszukuję mapy batymetrycznej jeziora sarąg

22 gru : 01:13
Witam czy mógłbym dostać/kupić mapę batymetryczna j Ruda Woda oraz Bartężkajacek 2359@o2.pl
Pozdrawiam

22 lis : 19:22
Witam, w jaki sposób mógłbym uzyskać mapę batymetryczną jeziora Brzeźno k. Brzeźna Mazurskiego? darek.buczynski@gmail.com

17 paź : 19:32
Witam.Czy mógłbym poprosić o mapę btymetryczną jeziora Świętego Szwaderki?

11 paź : 16:15
Witam potrzebuje mape batymetryczna jeziora burdag .jesli ktos posiada to prosze o przeslanie dzieki jawor75@gmail.com
Zobacz wszystkie posty (492)
Nowe posty na forum

Albert. Nie napisałeś jaką masz długość bata. Ja ł...
Autor Bogdan
01 lip : 07:43

Witam witam. Zastanawiam się czy ktoś tu jeszcze j...
Autor Albertk1990
08 cze : 23:27

Po kliknięciu w link odnośnik jest błędny.
Autor haras
29 maj : 12:33

Witamy bardzo serdecznie Andrzeju i zapraszamy do ...
Autor Bogdan
20 sty : 13:19

Dzień Dobry, Bardzo dziękuję za przyjęcie do grona...
Autor Andrzej
20 sty : 12:48
Nowe komentarze

Autor: Bogdan dnia 21 lis : 07:27
Witam Damianie.Moim zdaniem stopery między śrucina [więcej]

Autor: DamianSa dnia 21 lis : 00:00
Witam, czytałem że rozkładanie ciężarków na przykł [więcej]

Autor: Pablo dnia 25 paź : 16:50
Witam czy ma ktoś mapkę jeż czarnego w niesiolowic [więcej]

Autor: Anonymous dnia 17 paź : 19:36
reklama.domanski@wp.pl

Autor: Anonymous dnia 17 paź : 19:36
Witam.Czy mógłbym poprosić o mapę batymetryczną je [więcej]
Facebook
Data / Czas
Sposób na ...
Mapy batymetryczne
Poradnik
Więcej o książce można dowiedzieć sie na stronie :
LINK
Forum
<< Poprzedni temat | Kolejny temat >> |
![]() Idź do strony [1] 2 3 4 |
Autor | Odpowiedzi |
Dark |
| ||
![]() ![]() Dołączył: czw lut 05 2015, 12:57 postów: 61 | Cześć, Postanowiłem kupić wędkę MIKADO GOLDEN LION ULTRAFEEDER Oraz kołowrotek do tej wędki KOŁOWROTEK MIKADO SHINJU To mój pierwszy zestaw typu Feeder, czy sądzicie że ten zestaw się sprawdzi dla początkującego feederowca ![]() | ||
Powrót do góry |
daniel_lisek |
| ||
![]() Dołączył: pią cze 13 2014, 02:48 postów: 147 | Zależy co i gdzie będziesz łowił.(karpie, płotki, jezioro, oczko wodne ![]() Ja kiedyś sobie kupowałem zwykły kołowrotek do gruntówki i teraz żałuje a mianowicie wg. mnie jak kupować to z wolnym biegiem. np. masz wymienne szczytówki wolny bieg do tego podpórki żyłka/plecionka koszyczek/metoda i duuużo chęci nie raz było tak że siedziałem na rybach a grunt się nie ruszył więc w tym sezonie postanowiłem zacząć łowić na "method" może w niedziele pojadę na rybki i zdam sprawozdanie z testu metody i granulatu kulek pop up zamówiłem troche nowości | ||
Powrót do góry |
Dark |
| ||
![]() ![]() Dołączył: czw lut 05 2015, 12:57 postów: 61 | Mam zamiar łowić na jeziorach, stawach, piaskowniach i zalewach, ryby małe i średnie - płotki, leszcze, może uwiesi się karpik, co do kołowrotka możesz mieć rację że z wolnym biegiem może być lepszy. | ||
Powrót do góry |
13Zbig |
| ||
Gość | Nie chcę tu się powtarzać, ale jak jeszcze nie łowiłeś na taką metodę i nie wiesz co Ci będzie pasowało to dobrze by było jeżeli masz możliwość połowić z kimś na jego sprzęt! Sprawdzić czy i jak będzie Ci to "pasować" A jeżeli nie masz takich możliwości jest druga metoda, kupna sprzętu ze średniej półki, stara zasada powiada "żeby naprawdę ocenić czy coś Ci odpowiada nie kupuj z tych najtańszych!" Dlaczego tak twierdzę, po pierwsze, spytaj tych co próbowali metody łowienia batem, i mieli kije o nieodpowiedniej długości, wiecznie nie mogą zarzucić tam gdzie chcą, kije zbyt ciężkie, po kilku godzinach boląca i zmęczona ręka nie potrafi i nie może precyzyjnie prowadzić zestawu, zaciąć w odpowiednim momencie i z odpowiednią siłą! Bat zbyt sztywny nie wybaczy błędów łowiącego (a przecież on się dopiero uczy) może łatwiej zerwać przypon, złamać szczytówkę itd. itp!!! Jednym słowem on Ci powie że ta metoda jest do d...py! A gdyby łowił sprzętem droższym a przez to dłuższym, lżejszym, bardziej elastycznym to jak uważasz? Przy wyborze metody trzeba posłużyć się czy taki sposób łowienia mi odpowiada a nie czy dam radę, nad wodą nie walczymy ze sprzętem tylko z okazami! Dobra wędka do metody Feeder, musi być wykonana z dobrej jakości materiałów, do niej przynajmniej trzy zapasowe szczytówki, (bywają modele z pięcioma) całość ma być lekka, czuła do odpowiedniego typu łowiska. Kołowrotek z wolnym biegiem nadaje się do łowienia z gruntu, ale mnie się wydaje że na drgającą szczytówkę i tak bieg nie może być włączony, bo jak napniesz wstępnie szczytówkę skoro szpula z a każdym razem odda żyłkę? Dlatego dobrze się zastanów i przemyśl decyzję, bo czasem wydając mniej, zamiast polubić taki sposób łowienia, skutek będzie odwrotny! Trudno mi w tym momencie sugerować Ci markę bo ja używam Shimano, a kołowrotki (koledzy to wiedzą) głównie Dragona! A jak sam wiesz każda Pliszka swój ogonek chwali, ale są zapewne koledzy którzy mają doświadczenia z Feederem o średniej klasie i coś dopowiedzą! | ||
Powrót do góry |
Paweł |
| ||
![]() ![]() Dołączył: pon mar 19 2012, 01:54 postów: 1485 | Święte słowa Zbyszku ![]() Wracając do tematu. Kołowrotka nie znam więc nie wiem ![]() ![]() Pozdrawiam. Paweł | ||
Powrót do góry |
Paweł |
| ||
![]() ![]() Dołączył: pon mar 19 2012, 01:54 postów: 1485 | Coś mi jeszcze chodziło po głowie odnośnie tej wędki, ale nie bardzo wiedziałem co. Już wiem! Rękojeść. Może ja mam coś wypaczone, ale rękojeść z pianki EVA w federze to mocna pomyłka. Strasznie się brudzi - wygląda to koszmarnie jak załadujemy koszyk a następnie weźmiemy do ręki wędzisko. Mi to bardzo przeszkadza. Moim zdaniem ten typ rękojeści nadaje się do spiningu i raczej tylko do spiningu. W przypadku feedera tylko korek - nawet jeżeli jest to tylko okleina jak w większości budżetowych wędek. Pozdrawiam. Paweł | ||
Powrót do góry |
13Zbig |
| ||
Gość | Idealnie, masz 100% rację, co za mądrala wymyślił piankę na dolnik do takiej wędki, wstawiasz ją często do podpórki wbijanej w grunt, nie zawsze jest sucho, łapska umazane jak nieszczęście i nie tylko w zanęcie ale pomyśl o śluzie z ryby! Potem w domu szczoteczką w wannie, nie chce zejść, zostają brudne ślady! Korek owszem umazany do wanny, szczoteczka płyn i mamy po wysuszeniu przyzwoity dolnik! A jak zmieni barwę o tego mycia, słońca to wygląda oldskulowo! | ||
Powrót do góry |
Dark |
| ||
![]() ![]() Dołączył: czw lut 05 2015, 12:57 postów: 61 | A polecicie coś do 150 zł, nie chciał bym wydawać więcej, kołowrotek, będę do tego feederka miał, od kolegi. | ||
Powrót do góry |
13Zbig |
| ||
Gość | Trudno mi tak polecać, samemu łowiąc sprzętem zupełnie innej klasy, ale Powiem tak bardzo dawno temu uskładałem sporo grosza i kupiłem feeder Cormorana, wtedy razem z Daiwą, oraz Dam i Shakespeare były to wiodące firmy oferujące sprzęt ze średniej półki, takie trochę za drogie dla przeciętnego zjadacza wędek, ale realne żeby uciułać! Ten Cormoran wyciągnął dla mnie niezłą ilość ryb, po powrocie na łono wędkarstwa zaczynałem od Mikado, ale to była krótka przygoda, bo po roku dostałem na Gwiazdkę komplet Shimano, wędkę i kołowrotek. Dlatego polecał bym Ci mimo spaskudzonego dolnika, TEN egzemplarz, wyważona jakość do ceny! | ||
Powrót do góry |
Mirex |
| ||
![]() ![]() Dołączył: pią lip 25 2014, 07:14 postów: 281 | Od biedy możesz zobaczyć [link]: http://caimanpoland.pl/?feedery-i-pickery,29 osobiście używam karpiówek serii Dream od tego sezonu i jak na razie nie mam zastrzeżeń a Kolega Bogdan na bacie tej firmy kosi na zawodach ![]() te tańsze modele nie maja korka na dolniku ale to się da przeżyć pewnie - zresztą porównaj sobie ich parametry z tymi droższymi innych firm i wtedy sobie zadecydujesz ![]() | ||
Powrót do góry |
Moderatorzy: admin, Dominik, Bogdan |