Akcesoria wędkarskie
Przygotowanie
Metody połowu
Pokoik napraw
Zrób to sam
Techniki i sztuczki
Opowiadania wędkarskie
Wędkarstwo podlodowe
Witaj
Login:

Hasło:

Zapamiętaj mnie

[ ]
Menu główne
Czat

Anonimowy
04 sty : 19:42
Poszukuję mapy batymetrycznej jeziora sarąg

Anonimowy
22 gru : 01:13
Witam czy mógłbym dostać/kupić mapę batymetryczna j Ruda Woda oraz Bartężka
jacek 2359@o2.pl
Pozdrawiam

Anonimowy
22 lis : 19:22
Witam, w jaki sposób mógłbym uzyskać mapę batymetryczną jeziora Brzeźno k. Brzeźna Mazurskiego? darek.buczynski@gmail.com

Anonimowy
17 paź : 19:32
Witam.
Czy mógłbym poprosić o mapę btymetryczną jeziora Świętego Szwaderki?

Anonimowy
11 paź : 16:15
Witam potrzebuje mape batymetryczna jeziora burdag .jesli ktos posiada to prosze o przeslanie dzieki jawor75@gmail.com

Nowe posty na forum
Re: Powrót po latach
Albert. Nie napisałeś jaką masz długość bata. Ja ł...
Autor Bogdan
01 lip : 07:43

Powrót po latach
Witam witam. Zastanawiam się czy ktoś tu jeszcze j...
Autor Albertk1990
08 cze : 23:27

Re: Aplikacja do map batymetrycznych
Po kliknięciu w link odnośnik jest błędny.
Autor haras
29 maj : 12:33

Re: Jesteś nowy? - przywitaj się
Witamy bardzo serdecznie Andrzeju i zapraszamy do ...
Autor Bogdan
20 sty : 13:19

Re: Jesteś nowy? - przywitaj się
Dzień Dobry, Bardzo dziękuję za przyjęcie do grona...
Autor Andrzej
20 sty : 12:48

Nowe komentarze
[Treści] Jak założyć spławik - opisy, porady, zdjęcia
Autor:  Bogdan dnia 21 lis : 07:27
Witam Damianie.Moim zdaniem stopery między śrucina [więcej]

[Treści] Jak założyć spławik - opisy, porady, zdjęcia
Autor:  DamianSa dnia 21 lis : 00:00
Witam, czytałem że rozkładanie ciężarków na przykł [więcej]

[Treści] Batymetria, mapy batymetryczne do pobrania
Autor:  Pablo dnia 25 paź : 16:50
Witam czy ma ktoś mapkę jeż czarnego w niesiolowic [więcej]

Autor:  Anonymous dnia 17 paź : 19:36
reklama.domanski@wp.pl

Autor:  Anonymous dnia 17 paź : 19:36
Witam.Czy mógłbym poprosić o mapę batymetryczną je [więcej]

Facebook

Data / Czas

Sposób na ...
Mapy batymetryczne
Poradnik

Poradnik wędkarza majsterkowicza dostępny do kupienia. Serdecznie zapraszamy!

Więcej o książce można dowiedzieć sie na stronie :

LINK

Forum
<< Poprzedni temat | Kolejny temat >>   
MIKADO GOLDEN LION ULTRAFEEDER + MIKADO SHINJU

Idź do strony  [1] 2 3 4
Autor Odpowiedzi
Dark
czw maj 14 2015, 11:46
Zarejestrowany #993
Cześć,

Postanowiłem kupić wędkę
MIKADO GOLDEN LION ULTRAFEEDER

Oraz kołowrotek do tej wędki KOŁOWROTEK MIKADO SHINJU

To mój pierwszy zestaw typu Feeder, czy sądzicie że ten zestaw się sprawdzi dla początkującego feederowca .
Powrót do góry
daniel_lisek
czw maj 14 2015, 01:05
Zarejestrowany #854
Zależy co i gdzie będziesz łowił.(karpie, płotki, jezioro, oczko wodne )
Ja kiedyś sobie kupowałem zwykły kołowrotek do gruntówki i teraz żałuje a mianowicie wg. mnie jak kupować to z wolnym biegiem. np.
masz wymienne szczytówki
wolny bieg
do tego podpórki żyłka/plecionka koszyczek/metoda
i duuużo chęci nie raz było tak że siedziałem na rybach a grunt się nie ruszył więc w tym sezonie postanowiłem zacząć łowić na "method"
może w niedziele pojadę na rybki i zdam sprawozdanie z testu metody i granulatu kulek pop up zamówiłem troche nowości
Powrót do góry
Dark
czw maj 14 2015, 01:38
Zarejestrowany #993
Mam zamiar łowić na jeziorach, stawach, piaskowniach i zalewach, ryby małe i średnie - płotki, leszcze, może uwiesi się karpik, co do kołowrotka możesz mieć rację że z wolnym biegiem może być lepszy.
Powrót do góry
13Zbig
czw maj 14 2015, 02:19
GośćNie chcę tu się powtarzać, ale jak jeszcze nie łowiłeś na taką metodę i nie wiesz co Ci będzie pasowało to dobrze by było jeżeli masz możliwość połowić z kimś na jego sprzęt! Sprawdzić czy i jak będzie Ci to "pasować" A jeżeli nie masz takich możliwości jest druga metoda, kupna sprzętu ze średniej półki, stara zasada powiada "żeby naprawdę ocenić czy coś Ci odpowiada nie kupuj z tych najtańszych!" Dlaczego tak twierdzę, po pierwsze, spytaj tych co próbowali metody łowienia batem, i mieli kije o nieodpowiedniej długości, wiecznie nie mogą zarzucić tam gdzie chcą, kije zbyt ciężkie, po kilku godzinach boląca i zmęczona ręka nie potrafi i nie może precyzyjnie prowadzić zestawu, zaciąć w odpowiednim momencie i z odpowiednią siłą! Bat zbyt sztywny nie wybaczy błędów łowiącego (a przecież on się dopiero uczy) może łatwiej zerwać przypon, złamać szczytówkę itd. itp!!! Jednym słowem on Ci powie że ta metoda jest do d...py! A gdyby łowił sprzętem droższym a przez to dłuższym, lżejszym, bardziej elastycznym to jak uważasz? Przy wyborze metody trzeba posłużyć się czy taki sposób łowienia mi odpowiada a nie czy dam radę, nad wodą nie walczymy ze sprzętem tylko z okazami! Dobra wędka do metody Feeder, musi być wykonana z dobrej jakości materiałów, do niej przynajmniej trzy zapasowe szczytówki, (bywają modele z pięcioma) całość ma być lekka, czuła do odpowiedniego typu łowiska. Kołowrotek z wolnym biegiem nadaje się do łowienia z gruntu, ale mnie się wydaje że na drgającą szczytówkę i tak bieg nie może być włączony, bo jak napniesz wstępnie szczytówkę skoro szpula z a każdym razem odda żyłkę? Dlatego dobrze się zastanów i przemyśl decyzję, bo czasem wydając mniej, zamiast polubić taki sposób łowienia, skutek będzie odwrotny! Trudno mi w tym momencie sugerować Ci markę bo ja używam Shimano, a kołowrotki (koledzy to wiedzą) głównie Dragona! A jak sam wiesz każda Pliszka swój ogonek chwali, ale są zapewne koledzy którzy mają doświadczenia z Feederem o średniej klasie i coś dopowiedzą!
Powrót do góry
Paweł
czw maj 14 2015, 09:21
Zarejestrowany #31
Święte słowa Zbyszku

Wracając do tematu. Kołowrotka nie znam więc nie wiem , ale feeder to jednak ciężka praca dla kręciołka i taki może mieć problem. Nie wiem może da radę. Natomiast wędkę znam! Mam coś podobnego - Trython czy jakoś tak - dokładnie to samo tylko z korkową rękojeścią. Na pewno na moją ocenę ma wpływ jakieś tam minimalne doświadczenie, ale krótko rzecz ujmując szkoda pieniędzy! Kijek jest z poprzedniej epoki. Pewnie że da się na to połowić, ale nie tylko o to chodzi. Wybór Twój jest podyktowany ograniczonym budżetem czy tym że nie jesteś pewny czy Ci się ta metoda spodoba? Jeżeli pierwsze to ok, ale jeżeli drugie to raczej nie kupuj tej wędki. Czemu? Zbyszek o tym już napisał

Pozdrawiam.
Paweł
Powrót do góry
Paweł
pon maj 18 2015, 09:40
Zarejestrowany #31
Coś mi jeszcze chodziło po głowie odnośnie tej wędki, ale nie bardzo wiedziałem co. Już wiem! Rękojeść. Może ja mam coś wypaczone, ale rękojeść z pianki EVA w federze to mocna pomyłka. Strasznie się brudzi - wygląda to koszmarnie jak załadujemy koszyk a następnie weźmiemy do ręki wędzisko. Mi to bardzo przeszkadza. Moim zdaniem ten typ rękojeści nadaje się do spiningu i raczej tylko do spiningu. W przypadku feedera tylko korek - nawet jeżeli jest to tylko okleina jak w większości budżetowych wędek.

Pozdrawiam.
Paweł
Powrót do góry
13Zbig
pon maj 18 2015, 02:18
GośćIdealnie, masz 100% rację, co za mądrala wymyślił piankę na dolnik do takiej wędki, wstawiasz ją często do podpórki wbijanej w grunt, nie zawsze jest sucho, łapska umazane jak nieszczęście i nie tylko w zanęcie ale pomyśl o śluzie z ryby! Potem w domu szczoteczką w wannie, nie chce zejść, zostają brudne ślady! Korek owszem umazany do wanny, szczoteczka płyn i mamy po wysuszeniu przyzwoity dolnik! A jak zmieni barwę o tego mycia, słońca to wygląda oldskulowo!
Powrót do góry
Dark
pon maj 18 2015, 02:31
Zarejestrowany #993
A polecicie coś do 150 zł, nie chciał bym wydawać więcej, kołowrotek, będę do tego feederka miał, od kolegi.
Powrót do góry
13Zbig
pon maj 18 2015, 04:18
GośćTrudno mi tak polecać, samemu łowiąc sprzętem zupełnie innej klasy, ale Powiem tak bardzo dawno temu uskładałem sporo grosza i kupiłem feeder Cormorana, wtedy razem z Daiwą, oraz Dam i Shakespeare były to wiodące firmy oferujące sprzęt ze średniej półki, takie trochę za drogie dla przeciętnego zjadacza wędek, ale realne żeby uciułać! Ten Cormoran wyciągnął dla mnie niezłą ilość ryb, po powrocie na łono wędkarstwa zaczynałem od Mikado, ale to była krótka przygoda, bo po roku dostałem na Gwiazdkę komplet Shimano, wędkę i kołowrotek. Dlatego polecał bym Ci mimo spaskudzonego dolnika, TEN egzemplarz, wyważona jakość do ceny!
Powrót do góry
Mirex
pon maj 18 2015, 07:20
Zarejestrowany #890
Od biedy możesz zobaczyć [link]:
http://caimanpoland.pl/?feedery-i-pickery,29
osobiście używam karpiówek serii Dream od tego sezonu i jak na razie nie mam zastrzeżeń a Kolega Bogdan na bacie tej firmy kosi na zawodach
te tańsze modele nie maja korka na dolniku ale to się da przeżyć pewnie - zresztą porównaj sobie ich parametry z tymi droższymi innych firm i wtedy sobie zadecydujesz
Powrót do góry
Idź do strony  [1] 2 3 4
Moderatorzy: admin, Dominik, Bogdan

Przejdź do:     Powrót do góry

Kanały informacyjne: RSS 0.92 Kanały informacyjne: RSS 2.0 Kanały informacyjne: RDF