Akcesoria wędkarskie
Przygotowanie
Metody połowu
Pokoik napraw
Zrób to sam
Techniki i sztuczki
Opowiadania wędkarskie
Wędkarstwo podlodowe
Witaj
Login:

Hasło:

Zapamiętaj mnie

[ ]
Menu główne
Czat

Anonimowy
04 sty : 19:42
Poszukuję mapy batymetrycznej jeziora sarąg

Anonimowy
22 gru : 01:13
Witam czy mógłbym dostać/kupić mapę batymetryczna j Ruda Woda oraz Bartężka
jacek 2359@o2.pl
Pozdrawiam

Anonimowy
22 lis : 19:22
Witam, w jaki sposób mógłbym uzyskać mapę batymetryczną jeziora Brzeźno k. Brzeźna Mazurskiego? darek.buczynski@gmail.com

Anonimowy
17 paź : 19:32
Witam.
Czy mógłbym poprosić o mapę btymetryczną jeziora Świętego Szwaderki?

Anonimowy
11 paź : 16:15
Witam potrzebuje mape batymetryczna jeziora burdag .jesli ktos posiada to prosze o przeslanie dzieki jawor75@gmail.com

Nowe posty na forum
Re: Powrót po latach
Albert. Nie napisałeś jaką masz długość bata. Ja ł...
Autor Bogdan
01 lip : 07:43

Powrót po latach
Witam witam. Zastanawiam się czy ktoś tu jeszcze j...
Autor Albertk1990
08 cze : 23:27

Re: Aplikacja do map batymetrycznych
Po kliknięciu w link odnośnik jest błędny.
Autor haras
29 maj : 12:33

Re: Jesteś nowy? - przywitaj się
Witamy bardzo serdecznie Andrzeju i zapraszamy do ...
Autor Bogdan
20 sty : 13:19

Re: Jesteś nowy? - przywitaj się
Dzień Dobry, Bardzo dziękuję za przyjęcie do grona...
Autor Andrzej
20 sty : 12:48

Nowe komentarze
[Treści] Jak założyć spławik - opisy, porady, zdjęcia
Autor:  Bogdan dnia 21 lis : 07:27
Witam Damianie.Moim zdaniem stopery między śrucina [więcej]

[Treści] Jak założyć spławik - opisy, porady, zdjęcia
Autor:  DamianSa dnia 21 lis : 00:00
Witam, czytałem że rozkładanie ciężarków na przykł [więcej]

[Treści] Batymetria, mapy batymetryczne do pobrania
Autor:  Pablo dnia 25 paź : 16:50
Witam czy ma ktoś mapkę jeż czarnego w niesiolowic [więcej]

Autor:  Anonymous dnia 17 paź : 19:36
reklama.domanski@wp.pl

Autor:  Anonymous dnia 17 paź : 19:36
Witam.Czy mógłbym poprosić o mapę batymetryczną je [więcej]

Facebook

Data / Czas

Sposób na ...
Mapy batymetryczne
Poradnik

Poradnik wędkarza majsterkowicza dostępny do kupienia. Serdecznie zapraszamy!

Więcej o książce można dowiedzieć sie na stronie :

LINK

Forum
<< Poprzedni temat | Kolejny temat >>   
Numery haków i wielkości śrucin

Idź do strony  1 2 [3] 4
Autor Odpowiedzi
Bogdan
pią gru 14 2012, 05:53

Paweł jeszcze ich nie wyrzucaj! Wygnij jednego dość mocno na bok, obojętnie w którą stronę i sprawdź na braniu, ale chyba dopiero na wiosnę.
Powrót do góry
Paweł
pią gru 14 2012, 08:48
Zarejestrowany #31
Nie wywalę ich. Będą ze mną jeździły jako zapas w ostateczności.

Dominik. To są dokładnie te same haczyki - jako gratis ze sklepu w Łomiankach. Rozumiem że je przetestowałeś i z tonu Twojego posta wnioskuję że jesteś nimi zachwycony .
Nigdy bym nie przypuszczał że kształt haczyka może mieć aż takie znaczenie. Haczyk to haczyk - aby był ostry i w odpowiednim rozmiarze. A tu proszę! Oj. Wiedza ma jeszcze malutka .

Pozdrawiam.
Powrót do góry
Dominik
pią gru 14 2012, 03:59

Te haczyki pochodzą z Chin i całe to pudełko jest warte grosze - i to niemal dosłownie. Często można spotkać te haczyki na bazarach. W sklepie wędkarskim raczej się nie widuje ze względu na ich marną jakość. Są grube i niedokładnie wykonane.

Nie wiem czy uda się je wygiąć - są wykonane z marnego materiału. Większość z nich jest źle i niedokładnie naostrzona.
Nie powinno Ci być szkoda ich wyrzucać z racji, że są warte grosze. Ja nabyłem takie na bazarku w Mrągowie raczej z ciekawości do sprawdzenia niż żeby je używać. Po oględzinach w domu i testach nad wodą, oczywiście pudełeczko szczelnie zamknąłem i od kilku lat leży sobie nie otwierane na półeczce w piwnicy, wśród starych nieużywanych akcesoriów wędkarskich.

Rzeczy wędkarskich nigdy nie wyrzucam bo mi zawsze szkoda, choćby nie wiem jak były zniszczone i stare i tak leżą sobie i zagracają piwnicę

Przykładowa aukcja z allegro z tymi haczykami i ich wartością rynkową jeśli ktoś nie wierzy.

http://allegro.pl/100-haczykow-w-pudelku-i2749270051.html
Powrót do góry
Paweł
pią gru 14 2012, 07:46
Zarejestrowany #31
Proszę. Żeby nie być gołosłowny.
Źródło mych wędkarskich sukcesów .

Powrót do góry
Bogdan
pią gru 14 2012, 08:00

Jak by je dokładnie przejrzeć, każdego po kolei to może by się udało parę sztuk wybrać? Należy przede wszystkim sprawdzić ich twardość wyginając je na boki, żeby nie były "druciaki", no i ich ostrość sprawdzić najlepiej pod lupą. Jednego tam (niebieski) widzę na którego lubiłem łowić i zdawał egzamin. Zobacz na zdjęciu powyżej u milusia, bo kopii nie można powiększyć

[ Edytowany pią gru 14 2012, 08:05 ]
Powrót do góry
Paweł
pią gru 14 2012, 08:25
Zarejestrowany #31
Bogdan. Jestem w szoku. Jak Ty go wykapowałeś? Wydłubałem go z pudełka, ale nie wiem co to za haczyk. Być morze któryś z kolegów takie używa? Muszę to sprawdzić.
Jak na niego patrzę to kształt ma podobny do tego haczyka który jest na moim foto pierwszy z prawej.

Powrót do góry
Bogdan
sob gru 15 2012, 05:30

Paweł! Bardzo się staram wszystko dokładnie sprawdzić, więc jego nie trudno było znaleźć. Ale w pudełku wydawał mi się bardziej proporcjonalny, a chyba zdjęcie zrobiłeś pod kątem, a nie centralnie z góry i dlatego na zdjęciu ma trzonek i ostrze takie krótkie? Jeżeli jest proporcjonalny, (wydaje mi się, że tak jest, tylko na zdjęciu wyszło inaczej) to moim zdaniem będzie to bardzo dobry haczyk. Jest dość cienki i myślę że też jest ostry, ja kiedyś miałem takie haki (różnych rozmiarów) i bardzo sobie je chwaliłem

[ Edytowany sob gru 15 2012, 06:08 ]
Powrót do góry
Paweł
nie gru 16 2012, 09:42
Zarejestrowany #31
Rzeczywiście zdjęcie robione pod kątem. Już się poprawiam. Dla porównania dodałem haczyk Gamakatsu LS-1810G nr. 8 - o którym pisaliśmy wcześniej. Chociaż moje doświadczenie w haczykach jest zerowe, to po dyskusji zaczynam dostrzegać pewne szczegóły w kształtach na które wcześniej nie zwracałem uwagi - jak pisałem, haczyk to haczyk . Niestety dalej nie wiem co to za hak, ale to teraz nie ma znaczenia. Najważniejsze że jak teraz pójdę do sklepu to zakup mój będzie przemyślany.

Powrót do góry
Bogdan
pon gru 17 2012, 06:54

Z tej serii "Niebieskiej", bo niestety nie znam ich nazwy, są (a może były) różne rozmiary i kształty. Przypominam sobie, że bardzo dobrze mi się łowiło na nie, ale ostatnio ich w sklepach nie widziałem.
Powrót do góry
Dominik
pią gru 28 2012, 05:16

Będąc dziś w sklepie wędkarskim, zajrzałem do haczyków Gamakatsu i znalazłem te moje ulubione. Prosiłeś Paweł o kod, więc cyknąłem zdjęcie. Nie daje głowy, że są to dokładnie te same ale na pierwszy rzut oka tak wyglądają i jeśli miałbym uzupełniać zapasy to bym je kupił.

Powrót do góry
Idź do strony  1 2 [3] 4
Moderatorzy: admin, Dominik, Bogdan

Przejdź do:     Powrót do góry

Kanały informacyjne: RSS 0.92 Kanały informacyjne: RSS 2.0 Kanały informacyjne: RDF