Akcesoria wędkarskie
Przygotowanie
Metody połowu
Pokoik napraw
BUDOWA I OPIS KOŁOWROTKA
KONSERWACJA KOŁOWROTKA
USUWANIE PISKU KOŁOWROTKA
KONTROLA I REGULACJA LUZU ZĘBATKI
NAPRAWA HAMULCA I WOLNEGO BIEGU
WYMIANA SPRĘŻYNY KOŁOWROTKA
NIEODBIJAJĄCY KABŁĄK
WYMIANA PRZELOTKI
WYMIANA PRZELOTKI NA STOPCE
BLOKADA BIEGU WSTECZNEGO
SZUM KOŁOWROTKA
NAPRAWA ZŁAMANEJ WĘDKI LUB BATA
WYMIANA ŁOŻYSK
Zrób to sam
DOMOWA ZANĘTA
WYPYCHACZ
SPŁAWIK Z BALSY
SPŁAWIK Z PAŁKI WODNEJ
MAKARON
SPRĘŻYNKA KABŁĄKA Z AGRAFKI
KOSZ ZANĘTOWY
WĘDZOK I WĘDZENIE
KOSZYCZKI ZANĘTOWE
WOBLER
SIATKA DO PODBIERAKA
USTAWIANIE WOBLERA
HODOWLA CZERWONYCH ROBAKÓW
IGŁA DO ZBROJENIA RYBKI
PODPÓRKI WŁASNEJ ROBOTY
SPRĘŻYNA BIEGU WSTECZNEGO
MODERNIZACJA FORMY DO METHOD FEEDER
ANTENKA SPŁAWIKA
Techniki i sztuczki
Opowiadania wędkarskie
Wędkarstwo podlodowe
Witaj
Menu główne
Czat

04 sty : 19:42
Poszukuję mapy batymetrycznej jeziora sarąg

22 gru : 01:13
Witam czy mógłbym dostać/kupić mapę batymetryczna j Ruda Woda oraz Bartężkajacek 2359@o2.pl
Pozdrawiam

22 lis : 19:22
Witam, w jaki sposób mógłbym uzyskać mapę batymetryczną jeziora Brzeźno k. Brzeźna Mazurskiego? darek.buczynski@gmail.com

17 paź : 19:32
Witam.Czy mógłbym poprosić o mapę btymetryczną jeziora Świętego Szwaderki?

11 paź : 16:15
Witam potrzebuje mape batymetryczna jeziora burdag .jesli ktos posiada to prosze o przeslanie dzieki jawor75@gmail.com
Zobacz wszystkie posty (492)
Nowe posty na forum

Albert. Nie napisałeś jaką masz długość bata. Ja ł...
Autor Bogdan
01 lip : 07:43

Witam witam. Zastanawiam się czy ktoś tu jeszcze j...
Autor Albertk1990
08 cze : 23:27

Po kliknięciu w link odnośnik jest błędny.
Autor haras
29 maj : 12:33

Witamy bardzo serdecznie Andrzeju i zapraszamy do ...
Autor Bogdan
20 sty : 13:19

Dzień Dobry, Bardzo dziękuję za przyjęcie do grona...
Autor Andrzej
20 sty : 12:48
Nowe komentarze

Autor: Bogdan dnia 21 lis : 07:27
Witam Damianie.Moim zdaniem stopery między śrucina [więcej]

Autor: DamianSa dnia 21 lis : 00:00
Witam, czytałem że rozkładanie ciężarków na przykł [więcej]

Autor: Pablo dnia 25 paź : 16:50
Witam czy ma ktoś mapkę jeż czarnego w niesiolowic [więcej]

Autor: Anonymous dnia 17 paź : 19:36
reklama.domanski@wp.pl

Autor: Anonymous dnia 17 paź : 19:36
Witam.Czy mógłbym poprosić o mapę batymetryczną je [więcej]
Facebook
Data / Czas
Sposób na ...
Mapy batymetryczne
Poradnik
Więcej o książce można dowiedzieć sie na stronie :
LINK
Forum
<< Poprzedni temat | Kolejny temat >> |
![]() Idź do strony 1 [2] 3 |
Autor | Odpowiedzi |
Mirex |
| ||
![]() ![]() Dołączył: pią lip 25 2014, 07:14 postów: 281 | Rzeczywiście Pawełku prawdziwie "profesjonalny" ponton wędkarski ![]() Te 3-stówki to zdecydowanie za mało na jakiś sensowne pływadełko; moim faworytem na tą chwilę jest firma Kolibri lub ewentualnie Bark; jeśli się kiedyś zdecyduję to z nich coś wybiorę - na spinning to zawsze mogę łódkę wypożyczyć - u mnie na cały dzień koszt ok 20zł z kartą wędkarską ![]() waga, wielkość transportowa, czas pompowania będzie miał dla mnie duże znaczenie a jak kiedyś ewentualnie zamarzę o większym to dobrej jakości ponton zawsze odsprzedam za rozsądną kwotę jeśli nie będzie zbytnio zniszczony; pozdrawiam mirek | ||
Powrót do góry |
Bogdan |
| ||
![]() ![]() ![]() Dołączył: sob gru 31 2011, 07:55 postów: 1953 | Mirek zapytaj się Sergieja na Załężu. Myślę, że on jest w stanie coś załatwić o wiele taniej.![]() | ||
Powrót do góry |
13Zbig |
| ||
Gość | Powiem Wam tak, nie zabierałem głosu bo nie mam dziś doświadczenia jeżeli chodzi o dzisiejsze połowy z pontonu, może są teraz wygodniejsze, pojemniejsze, stabilniejsze, podłogę pewnie mają twardą jak deska itd. nie wiem bo tych robionych współcześnie nie znam jak wspominałem powyżej. Ale swego czasu miałem możność łowienia z Rosyjskiego pontonu, oraz składanej łódki Stynka się chyba nazywała! I jedno wiem - albo z brzegu, albo pomostu, oraz kładki no a jeżeli pływające to tylko łódka!!! Może tak jak pisze Mirek do wywózki zanęty, zestawu itp. to i owszem. Ale ja lubię stanąć przeciągnąć się, czasem bywa położyć się pokimać, a moje doświadczenia z pontonu są raczej niekorzystne, po pierwsze to niewygodnie, ciasno, chwiejność, brak poczucia bezpieczeństwa itp. itd. Zdecydowanie łódka są dziś takie fajne lekkie ok 50 kg. można samemu na relingi wrzucić i nad wodę zawieźć jedyne co jest barierą to niestety gabaryty i cena!!! ![]() | ||
Powrót do góry |
Paweł |
| ||
![]() ![]() Dołączył: pon mar 19 2012, 01:54 postów: 1485 | Zbyszek Ty chyba faktycznie z epoki lodowcowej pochodzisz ![]() ![]() Współczesne pontony to inna bajka. Przede wszystkim są dużo bardziej stabilne jak krypy o wadze 50 kg. Mają sztywną podłogę i są o wiele bardziej stabilne jak większość przeciętnych łódek. No i garażu nie potrzebują! Stynka to inna bajka. Łódka wbrew pozorom była całkiem OK! Niestety kupa pijaków się na tym topiła!!! Czemu? Konstruktor nie przewidział ...? Nie! Użytkownik nie przewidział że są jakieś zasady różne/inne jak na lądzie! Łódka taka około "pół metra ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam. Paweł | ||
Powrót do góry |
13Zbig |
| ||
Gość | 13Zbig napisał(a) ... Powiem Wam tak, nie zabierałem głosu bo nie mam dziś doświadczenia jeżeli chodzi o dzisiejsze połowy z pontonu, może są teraz wygodniejsze, pojemniejsze, stabilniejsze, podłogę pewnie mają twardą jak deska itd. nie wiem bo tych robionych współcześnie nie znam jak wspominałem powyżej. Ale swego czasu miałem możność łowienia z Rosyjskiego pontonu, Może i jestem Dinozaurem, kto wie? Ale przecież pisałem o pontonie, i nie mam miłych wspomnień z tego okresu, ciasnota, brak stabilności, utopiony kołowrotek, bolący kręgosłup, zdrętwiałe nogi to chyba wystarczający powód do "polubienia" łowienia z pontonu? Fakt produkt CCCP, łódka to był inny epizod i łowiliśmy na niej we dwóch na Jeziorze Rajgrodzkim ponad 1000h wody! Poza wszystkim wyraźnie pisałem że nie wiem jak dzisiejsze pontony bo nie miałem "przyjemności" używać takowych, dlatego pisałem że dla mnie jedyna jednostka pływająca to łajba, sztywna i wygodna! To fakt że moja ostatnia to była łódź robiona osobiście tymi oto rękami, była ze sklejki, super wygodna bo po pierwsze zrobiłem tak jak chciałem uwzględniając własne wygodnictwo i praktyczne względy, takie jak wszelka galanteria typu knagi, uchwyty do siatki itp robione z kwasiaka, rolki i listwy do spuszczania ciężarków z teflonu, środkowa ławka demontowana żeby było wygodnie spać na wodzie, z przodu schowek zamykany na sprzęt jak deszcz padał, a z tyłu ławka otwierana na graty, lub ryby bo był zamontowany zakręcany spust do wody! Ale po dwóch sezonach ukradli mi niestety dlatego potem jakiś czas pływałem z kolegą "Nortonką" ważyła około 50 kg, dwa chłopy swobodnie wędkowały i było ok! Przewożona początkowo na dachu, potem kolega zrobił fajną przyczepkę specjalnie do łajby i kupił łódź "Nortona" taką przystosowaną dla 4 osób! A co do niespodzianek na wodzie, no cóż bywało... ale jak widać żyję i teraz to tylko wspomnienia. Pozdrawiam Dino Zbyszek. [ Edytowany pon lis 10 2014, 10:59 ] | ||
Powrót do góry |
Mirex |
| ||
![]() ![]() Dołączył: pią lip 25 2014, 07:14 postów: 281 | Aby kupić jednostkę pływającą która da duży komfort łowienia to niestety ale trzeba na to sporą kwotę wydać [bez różnicy czy to łódź lub ponton] ale do wywozu zestawów i zanęty to już nie koniecznie [wystarczy solidny 1miejscowy - nawet bez sztywnej podłogi] - nie mam zamiaru wydawać kasy na dużą jednostkę którą użyję do łowienia 2-3 razy w roku - na wczasy też raczej bym miał problem się z tym zabrać [niewystarczająca przestrzeń bagażowa] - moim zdaniem to jak się chce połowić z wody zawsze można łódkę wypożyczyć [chyba że ktoś jest zapalonym spinningistą to wtedy już jest inny temat] a odnośnie dinozaurów to Zbigniewie nie jesteś chyba tym ostatnim jeszcze ![]() ![]() pozdrawiam mirek | ||
Powrót do góry |
Bogdan |
| ||
![]() ![]() ![]() Dołączył: sob gru 31 2011, 07:55 postów: 1953 | Wtrącę swoje "5 groszy". Otóż w moim logo jest ponton z pompowaną podłogą i rufą do zabudowania silnika. Owszem cały ponton był bardzo stabilny i kapitalnie dał się prowadzić ... i tylko tyle. ALE tak jak pisze Zbyszek - całkowicie na dłuższe zasiadki nie wygodny. I w obecnej chwili wolę łowić sobie z brzegu. A może też jestem dinozaurem? ![]() [ Edytowany wto lis 11 2014, 01:52 ] | ||
Powrót do góry |
Paweł |
| ||
![]() ![]() Dołączył: pon mar 19 2012, 01:54 postów: 1485 | No panowie epoka lodowcowa nam się tu zaraz zrobi ![]() Przynajmniej Mirek przy umiejętnym połechtaniu ![]() Pozdrawiam. Paweł | ||
Powrót do góry |
13Zbig |
| ||
Gość | Widzę że muszę przypomnieć i prosić o wyrozumiałość - pamiętajcie że miałem 10 letnią przerwę w łowieniu licząc od momentu kiedy sprzedałem na Allegro ( rok 2002) cały swój sprzęt wędkarski bo uważałem że już nigdy nie będę łowił ryb! Tak naprawdę to dłużej bo takie regularne łowienie zarzuciłem w roku 1999 wtedy to było prozaicznie z powodu prowadzonej działalności gospodarczej (całkowity brak czasu) Kiedy dwa lata temu wróciłem do hobby za namową mojego byłego zięcia zrozumiałem że to zupełnie inna bajka niż za czasów kiedy łowiłem!!! Więc mam chyba prawo wielu rzeczy nie wiedzieć? Ja się dopiero uczę, nowego sprzętu, nowych technik łowienia, itd. dlatego liczę na pomoc i wsparcie! Pozdrawiam Zbyszek. [ Edytowany wto lis 11 2014, 04:53 ] | ||
Powrót do góry |
katani30 |
| ||
![]() Dołączył: śro lip 24 2013, 09:40 postów: 79 | A możecie mi doradzić jaską pompkę do pontonu nabyć?? Mam ręczną , ale jakoś nie mogę odpowiednio ciśnienia nabić. No i trzeba się namachać ze zgiętym kręgosłupem ,a on niestety wysiada. No i oczywiście nie chcę dużo kasy wydać:) | ||
Powrót do góry |
Moderatorzy: admin, Dominik, Bogdan |