BUDOWA I OPIS KOŁOWROTKA
KONSERWACJA KOŁOWROTKA
USUWANIE PISKU KOŁOWROTKA
KONTROLA I REGULACJA LUZU ZĘBATKI
NAPRAWA HAMULCA I WOLNEGO BIEGU
WYMIANA SPRĘŻYNY KOŁOWROTKA
NIEODBIJAJĄCY KABŁĄK
WYMIANA PRZELOTKI
WYMIANA PRZELOTKI NA STOPCE
BLOKADA BIEGU WSTECZNEGO
SZUM KOŁOWROTKA
NAPRAWA ZŁAMANEJ WĘDKI LUB BATA
WYMIANA ŁOŻYSK
DOMOWA ZANĘTA
WYPYCHACZ
SPŁAWIK Z BALSY
SPŁAWIK Z PAŁKI WODNEJ
MAKARON
SPRĘŻYNKA KABŁĄKA Z AGRAFKI
KOSZ ZANĘTOWY
WĘDZOK I WĘDZENIE
KOSZYCZKI ZANĘTOWE
WOBLER
SIATKA DO PODBIERAKA
USTAWIANIE WOBLERA
HODOWLA CZERWONYCH ROBAKÓW
IGŁA DO ZBROJENIA RYBKI
PODPÓRKI WŁASNEJ ROBOTY
SPRĘŻYNA BIEGU WSTECZNEGO
MODERNIZACJA FORMY DO METHOD FEEDER
ANTENKA SPŁAWIKA
Anonimowy
04 sty : 19:42
Poszukuję mapy batymetrycznej jeziora sarąg
Anonimowy
22 gru : 01:13
Witam czy mógłbym dostać/kupić mapę batymetryczna j Ruda Woda oraz Bartężkajacek 2359@o2.pl
Pozdrawiam
Anonimowy
22 lis : 19:22
Witam, w jaki sposób mógłbym uzyskać mapę batymetryczną jeziora Brzeźno k. Brzeźna Mazurskiego? darek.buczynski@gmail.com
Anonimowy
17 paź : 19:32
Witam.Czy mógłbym poprosić o mapę btymetryczną jeziora Świętego Szwaderki?
Anonimowy
11 paź : 16:15
Witam potrzebuje mape batymetryczna jeziora burdag .jesli ktos posiada to prosze o przeslanie dzieki jawor75@gmail.com
Zobacz wszystkie posty (492)
Re: Powrót po latach
Albert. Nie napisałeś jaką masz długość bata. Ja ł...
Autor Bogdan
01 lip : 07:43
Powrót po latach
Witam witam. Zastanawiam się czy ktoś tu jeszcze j...
Autor Albertk1990
08 cze : 23:27
Re: Aplikacja do map batymetrycznych
Po kliknięciu w link odnośnik jest błędny.
Autor haras
29 maj : 12:33
Re: Jesteś nowy? - przywitaj się
Witamy bardzo serdecznie Andrzeju i zapraszamy do ...
Autor Bogdan
20 sty : 13:19
Dzień Dobry, Bardzo dziękuję za przyjęcie do grona...
Autor Andrzej
20 sty : 12:48
Albert. Nie napisałeś jaką masz długość bata. Ja ł...
Autor Bogdan
01 lip : 07:43
Powrót po latach
Witam witam. Zastanawiam się czy ktoś tu jeszcze j...
Autor Albertk1990
08 cze : 23:27
Re: Aplikacja do map batymetrycznych
Po kliknięciu w link odnośnik jest błędny.
Autor haras
29 maj : 12:33
Witamy bardzo serdecznie Andrzeju i zapraszamy do ...
Autor Bogdan
20 sty : 13:19
Dzień Dobry, Bardzo dziękuję za przyjęcie do grona...
Autor Andrzej
20 sty : 12:48
[Treści] Jak założyć spławik - opisy, porady, zdjęcia
Autor: Bogdan dnia 21 lis : 07:27
Witam Damianie.Moim zdaniem stopery między śrucina [więcej]
Autor: DamianSa dnia 21 lis : 00:00
Witam, czytałem że rozkładanie ciężarków na przykł [więcej]
[Treści] Batymetria, mapy batymetryczne do pobrania
Autor: Pablo dnia 25 paź : 16:50
Witam czy ma ktoś mapkę jeż czarnego w niesiolowic [więcej]
Autor: Anonymous dnia 17 paź : 19:36
reklama.domanski@wp.pl
Witam.Czy mógłbym poprosić o mapę batymetryczną je [więcej]
Autor: Bogdan dnia 21 lis : 07:27
Witam Damianie.Moim zdaniem stopery między śrucina [więcej]
Autor: DamianSa dnia 21 lis : 00:00
Witam, czytałem że rozkładanie ciężarków na przykł [więcej]
Autor: Pablo dnia 25 paź : 16:50
Witam czy ma ktoś mapkę jeż czarnego w niesiolowic [więcej]
reklama.domanski@wp.pl
Witam.Czy mógłbym poprosić o mapę batymetryczną je [więcej]
Więcej o książce można dowiedzieć sie na stronie :
LINK
<< Poprzedni temat | Kolejny temat >> |
Ponton Idź do strony [1] 2 3 |
Autor | Odpowiedzi |
Mirex |
| ||
Zarejestrowany #890 Dołączył: pią lip 25 2014, 07:14 postów: 281 | Macie może jakieś doświadczenie w temacie ponton? chodzi mi o taki do wywożenia zestawów i zanęcania - jednostka mała ale stabilna. Jeśli ktoś posiada taką wiedzę proszę o podzielenie się swoimi doświadczeniami i ewentualne doradzenie w kwestii modelu itp. Do przyszłego sezonu niby daleko ale mam tyle rzeczy do kupienia że muszę to jakoś sensownie planować pozdrawiam mirek | ||
Powrót do góry |
Bogdan |
| ||
Dołączył: sob gru 31 2011, 07:55 postów: 1953 | Mirek, z tym wywożeniem zanęty i przynęty jest różnie, tzn na jednych wodach można a na innych nie można. Nawet w tym roku na Karpiowych mistrzostwach Polski na Dębowej zawodnikom zabroniono wywożenia. Postaram się dowiedzieć więcej w tym temacie. A może ktoś z forumowiczów ma jakieś konkrety w tej sprawie. Chętnie posłuchamy. | ||
Powrót do góry |
Piotrek |
| ||
Zarejestrowany #74 Dołączył: czw lip 26 2012, 05:39 postów: 384 | Witam u mnie na zbiorniku jest kategoryczny zakaz używania pontonów /łódki, można jedynie wywozić z tak zwanego długiego wału (tylko-Łódka zanetową)pozdrawiam. [ Edytowany nie lis 09 2014, 02:20 ] | ||
Powrót do góry |
Dominik |
| ||
Dołączył: śro gru 28 2011, 09:27 postów: 973 | Dobry ponton to dobra sprawa - oczywiście jak koledzy napisali pod warunkiem że nie ma zakazu. Dokładne nęcenie na dużej odległości i położenie zestawu bez pontonu/łódki jest niemożliwe. Sam osobiście mam małą łódeczkę coś koło 2.5 metra albo nawet mniej, jak jade gdzieś blisko to pakuje ją na dach. Łódeczkę mam od dawien dawna dlatego za pontonem się nie rozglądałem ale z doświadczenia kolegów karpiarzy dobrą firmą pontonową jest Kolibri, jednak cena może odstraszać. Więcej niestety nie doradzę. | ||
Powrót do góry |
Paweł |
| ||
Zarejestrowany #31 Dołączył: pon mar 19 2012, 01:54 postów: 1485 | Mirex napisał(a) ... chodzi mi o taki do wywożenia zestawów i zanęcania - jednostka mała ale stabilna. Mirek, jak chcesz zainwestować w ponton do wywożenia zestawów to myślę że kup taki żeby można go było wykorzystać też do wędkowania taki koło 2,7 - 2,8 m. Jakaś sztywna podłoga to rzecz oczywista. Natomiast bardzo dobrym dodatkiem jeżeli byłby wykorzystywany do wędkowania jest pompowany kill - niestety rośnie wtedy cena, ale rzecz bezcenna przy pływaniu. Oczywiście będziesz go musiał zarejestrować a wtedy musi mieć minimum 3 komory. Bo jeżeli tylko i wyłącznie do wywózki to coś Takiego . Znajomy taki posiada i choć od bardzo dawna go nie używa (nie wędkuje) nie chce słyszeć o sprzedaży - trzyma dla wnuczka . Pozdrawiam. Paweł [ Edytowany nie lis 09 2014, 03:40 ] | ||
Powrót do góry |
Mirex |
| ||
Zarejestrowany #890 Dołączył: pią lip 25 2014, 07:14 postów: 281 | Na większości łowisk gdzie będę wędkował nie ma takich zakazów więc tutaj nie ma problemu; Kolibri faktycznie widać że fajny sprzęt mają - myślę że dla mnie idealny byłby model K-190, K-210 lub K-230 - ewentualnie ten rosyjski wynalazek [szkoda że ma tylko 2 komory] Wiekszy ponton taki np. 3 osobowy super sprawa ale gabaryty i czas uzbrajania większy - niedługo to będę się musiał z kombi na jakiegoś transita przesiąść - cholera a zawsze na żonę narzekałem przed wyjazdem na wczasy za bagaże a teraz to na ryby jak sam jadę już się ciasno w bagażniku robi ; Łódka zanętowa też super - może kiedyś w przyszłości nachodzi mnie jeszcze jedna refleksja ok 900zł za 1 osobowy a za 1300zł z hakiem już 3 osobowy - trudne są takie wybory pozdrawiam mirek | ||
Powrót do góry |
Paweł |
| ||
Zarejestrowany #31 Dołączył: pon mar 19 2012, 01:54 postów: 1485 | Mirex napisał(a) ... Na większości łowisk gdzie będę wędkował nie ma takich zakazów więc tutaj nie ma problemu; nachodzi mnie jeszcze jedna refleksja ok 900zł za 1 osobowy a za 1300zł z hakiem już 3 osobowy - trudne są takie wybory pozdrawiam mirek Wydanie takiej kasy powinno się wiązać jakby to powiedzieć - z całokształtem - czyli jak to w życiu bywa nie wiadomo nad jaką wodę los nas żuci . Więc rozpatrz to nie tylko przez pryzmat wody na której najczęściej łowisz. Dlatego tego Kolibry za 900 stówek sobie raczej daruj bo jest dwu komorowy. Jak byś jednak chciał go kiedyś zarejestrować to nic z tego. A gwarantuję Ci że prędko tego zapragniesz bo jak tak patrze to idziesz w "usprzętowieniu" jak burza! Pozdrawiam. Paweł | ||
Powrót do góry |
Mirex |
| ||
Zarejestrowany #890 Dołączył: pią lip 25 2014, 07:14 postów: 281 | Pawle opcji jest dużo bo np. pontonem za 300zł też zanęcę i zestaw wywiozę ; Jeśli zostanę przy wędkarstwie karpiowo-gruntowym jako przewodnia metoda obędę się bez dużego pontonu którego będę mógł zarejestrować, z drugiej strony zawsze jest to ale.. Jeszcze to przemyślę i się zastanowię - od zasobności portfela w danej chwili też pewnie będzie dużo zależeć - ale coś już będę w temacie wiedział. | ||
Powrót do góry |
13Zbig |
| ||
Gość | Pamiętaj Mirku jest takie powiedzenie które mi śp. ojciec ciągle powtarzał - "Głowa powinna pomyśleć nawet kilka razy zanim ręce zrobią raz" po czym dodawał "Pamiętaj że spie....ć zawsze zdążysz, a są takie rzeczy że cofnąć się ich nie da!" Dlatego spokojnie i z rozwagą podejdź do tematu, szczególnie że faktycznie jak zauważył Paweł ruszyłeś z modernizacją jak burza! | ||
Powrót do góry |
Paweł |
| ||
Zarejestrowany #31 Dołączył: pon mar 19 2012, 01:54 postów: 1485 | Mirex napisał(a) ... Pawle opcji jest dużo bo np. pontonem za 300zł też zanęcę i zestaw wywiozę ; Oczywiście że tak . Widziałem na Gnojnie młodzież która czymś dokładnie TAKIM wypłynęła na wodę. Dokładnie dwóch nastolatków -nie wędkarzy. Po kilkunastu metrach nierównej walki (wyglądało to komicznie) złamało im się jedno wiosło. Dziewczyny które zostawili na brzegu (całe szczęście) mało nie popękały ze śmiechu jak większość obserwujących wędkarzy, ale znaleźli się i tacy co z kołem ratunkowym w ręku podążyli im na pomoc. Oczywiście dodarli sami do brzegu, ale myślę (jestem pewien) że więcej na nim nie wypłyną. Sytuacja była przekomiczna, ale zagrożenie bardzo duże. Przepraszam że tak się mądrze , ale wolałbym żebyś jednak czegoś takiego nie nabył. Zwłaszcza że sprzedający w opisie zamieszcza taki tekst - "Stworzony został z myślą o wielbicielach wędkowania". !!! Za coś takiego powinni karać . Jest to próba zabójstwa . Pozdrawiam. Paweł [ Edytowany pon lis 10 2014, 09:47 ] | ||
Powrót do góry |
Moderatorzy: admin, Dominik, Bogdan |