Akcesoria wędkarskie
Przygotowanie
Metody połowu
Pokoik napraw
Zrób to sam
Techniki i sztuczki
Opowiadania wędkarskie
Wędkarstwo podlodowe
Witaj
Login:

Hasło:

Zapamiętaj mnie

[ ]
Menu główne
Czat

Anonimowy
04 sty : 19:42
Poszukuję mapy batymetrycznej jeziora sarąg

Anonimowy
22 gru : 01:13
Witam czy mógłbym dostać/kupić mapę batymetryczna j Ruda Woda oraz Bartężka
jacek 2359@o2.pl
Pozdrawiam

Anonimowy
22 lis : 19:22
Witam, w jaki sposób mógłbym uzyskać mapę batymetryczną jeziora Brzeźno k. Brzeźna Mazurskiego? darek.buczynski@gmail.com

Anonimowy
17 paź : 19:32
Witam.
Czy mógłbym poprosić o mapę btymetryczną jeziora Świętego Szwaderki?

Anonimowy
11 paź : 16:15
Witam potrzebuje mape batymetryczna jeziora burdag .jesli ktos posiada to prosze o przeslanie dzieki jawor75@gmail.com

Nowe posty na forum
Re: Powrót po latach
Albert. Nie napisałeś jaką masz długość bata. Ja ł...
Autor Bogdan
01 lip : 07:43

Powrót po latach
Witam witam. Zastanawiam się czy ktoś tu jeszcze j...
Autor Albertk1990
08 cze : 23:27

Re: Aplikacja do map batymetrycznych
Po kliknięciu w link odnośnik jest błędny.
Autor haras
29 maj : 12:33

Re: Jesteś nowy? - przywitaj się
Witamy bardzo serdecznie Andrzeju i zapraszamy do ...
Autor Bogdan
20 sty : 13:19

Re: Jesteś nowy? - przywitaj się
Dzień Dobry, Bardzo dziękuję za przyjęcie do grona...
Autor Andrzej
20 sty : 12:48

Nowe komentarze
[Treści] Jak założyć spławik - opisy, porady, zdjęcia
Autor:  Bogdan dnia 21 lis : 07:27
Witam Damianie.Moim zdaniem stopery między śrucina [więcej]

[Treści] Jak założyć spławik - opisy, porady, zdjęcia
Autor:  DamianSa dnia 21 lis : 00:00
Witam, czytałem że rozkładanie ciężarków na przykł [więcej]

[Treści] Batymetria, mapy batymetryczne do pobrania
Autor:  Pablo dnia 25 paź : 16:50
Witam czy ma ktoś mapkę jeż czarnego w niesiolowic [więcej]

Autor:  Anonymous dnia 17 paź : 19:36
reklama.domanski@wp.pl

Autor:  Anonymous dnia 17 paź : 19:36
Witam.Czy mógłbym poprosić o mapę batymetryczną je [więcej]

Facebook

Data / Czas

Sposób na ...
Mapy batymetryczne
Poradnik

Poradnik wędkarza majsterkowicza dostępny do kupienia. Serdecznie zapraszamy!

Więcej o książce można dowiedzieć sie na stronie :

LINK

Forum
<< Poprzedni temat | Kolejny temat >>   
Shimano Catana - która do spinningu?

Idź do strony  [1] 2 3 4
Autor Odpowiedzi
zajac071
czw wrz 11 2014, 01:05
Zarejestrowany #488
Słyszałem wiele pochlebnych opinii o tym kołowrotku. Kolega ma dwie Catanki z tylnym hamulcem w feederach, brat ma w spinningu. Dodatkowo w tej cenie i w tej klasie nie znajdę ponoć nic ciekawszego i lepszego. Chcę zakupić Catanę do spinningu ale nie wiem, którą wybrać Czy z tylnym hamulcem czy z przednim? 2500 czy 3000? SFB - wersja z płytką szpulą czy SRB- też z płytka szpulą. A może jakiś inny kołowrotek do spina w przedziale cenowym do 150zł?
Powrót do góry
Paweł
czw wrz 11 2014, 05:02
Zarejestrowany #31
Nie ma chyba drugiego kołowrotka w tej cenie który ma tyle skrajnych opinij !Jedni chwalą drudzy nie zostawiają suchej nitki na tym kręciołku. Jednak zauważyłem pewną rzecz . Mianowicie chwalą go wieloletni posiadacze - stara produkcja! Nowi nabywcy już raczej nie koniecznie. Kolega posiada taki (3-ci sezon) i ... mocno nie poleca! Ja go też pomacałem i nie wzbudza on mojego zaufania.
Wielkość 2500 - 3000 do Twojego patyka będzie OK. Jak nie będzie ciężki to raczej większy jak mniejszy. Będzie większa szpula. Ma to znaczenie!
Hamulec przód/tył to kwestia preferencji użytkownika. Ja zaczynałem od hamulca tylnego, ale obecnie bardziej mi pasuje przedni -w każdej metodzie. Dodatkowo podobno przedni bardziej precyzyjny jest.
Myślę że w tej cenie powinieneś rzucić okiem na ofertę Dragona . Mają 5 lat gwarancji i seria Express Pro jest testowana przeze mnie 4-ty lub 5-ty rok. A kosztował coś około 120 pln. Zbyszek też katuje Dragony i bardzo chwali. U mnie jest to najintensywniej eksploatowany kołowrotek i naprawdę nie wymięka!

Pozdrawiam.
Paweł
Powrót do góry
Dominik
czw wrz 11 2014, 05:11

W internecie opinie podzielone. Ja mam 2 takie kołowrotki. Jeden przy spinningu kiedyś miałem, a drugi przy feederze. obecnie oba przy feederze. Kupiłem je z 5 sezonów temu albo dawniej nawet. Przy spiningu pracował 1 sezon. Przy feederach tak dużo roboty nie mają no ale bez żadnych problemów od zakupu. Jakbym miał kupować kołowrotek do feedera lub spina w tej cenie to pewnie bym wziął catane. Sprawdź jeszcze dragony, koledzy z tego forum polecają i są zadowoleni. Dodatkowo gwarancja 5 lat. Wracając jeszcze do catan moje to rozmiar 2500 z tylnym hamulcem. Z tym że uwaga taka że nowe modele są koloru czerwonego chyba, a te starsze niebieskawego czy tam błękitnego. Ja mam te starsze.
Powrót do góry
zajac071
czw wrz 11 2014, 06:04
Zarejestrowany #488
Tak jak piszecie, w internecie zdania podzielone na temat Catany. Poszperałem trochę w sieci, znalazłem zdjęcie i opis co dzieje się z mechanizmami po sezonie intensywnego spinningowania. Obecne Shimano to niestety już nie jest ta sama jakość co jeszcze kilka lat temu Chyba jednak pozostanę wierny Dragonowi W jednym z postów Zbyszek polecał Dragon Viper FD 830 iT. Nie wiem co to T oznacza bo na Allegro znalazłem tylko Dragon FD 830i.
Powrót do góry
Paweł
czw wrz 11 2014, 09:33
Zarejestrowany #31
Dominikvelzajac napisał(a) ...

Z tym że uwaga taka że nowe modele są koloru czerwonego chyba, a te starsze niebieskawego czy tam błękitnego. Ja mam te starsze.

No właśnie. Kolega ma czerwoną Catanę! Jak pisałem wyżej nie posiadam, ale w rękach miałem. Nawet pomijając zdanie kolegi/właściciela niezadowolonego z tego kręcioła nie wzbudził we mnie zaufania. Jakiś taki "plastykowy"!
Natomiast mam spina Shimano Catana 2.4 - zakupiony okazyjnie i przez pomyłkę! (kolega wygrał na zawodach ) za kilkadziesiąt złociszy. Używam go na na jeziorze z łódki. Taki nijaki, ale na kilka (kilkanaście ) spiningów jakie posiadam tylko trzy mają patrząc od rękojeści idealną "strzałkę" przez przelotki. Jest równiutki i ma równo zamontowane przelotki! Bardzo poczciwy kijek.
Poszukaj Tomek czegoś innego.

Pozdrawiam.
Paweł
Powrót do góry
13Zbig
czw wrz 11 2014, 11:26
GośćTUTAJ masz link na Allegro, tak wygląda mój model Dragona! A TUTAJ samo i na końcu, widać różnicę? Nawet symbol katalogowy jest ten sam
Powrót do góry
zajac071
pią wrz 12 2014, 11:18
Zarejestrowany #488
Haha Zbyszku 1:0 dla Ciebie! Wczoraj w pewnym momencie zgłupiałem i patrzę, patrzę na oba te kręciołki i mówię sam do siebie "cholera przecież one się niczym nie różnią". Już miałem zamawiać tego Dragona ale trafiłem jeszcze na coś ciekawego:
Ryobi Ecusima 3000Vi

No z tego co słyszałem to Ryobi to klasa sama w sobie ale wiadomo że to nie ta sama półka co Zauber CF

link do aukcji

Poszperałem w necie i znalazłem test tego młynka:
TEST Ryobi Ecusima 3000Vi

A co Wy sądzicie? Jest lepszy od wspomnianego wcześniej Vipera FD830i ? W tym Ryobi trochę ta obudowa z tworzywa sztucznego mnie przeraża. Ale jak na pierwszy kołowrotek do spinningu i na mój budżet chyba warto go też wziąć pod uwagę.
Pozdrawiam,
Tomek
Powrót do góry
13Zbig
pią wrz 12 2014, 11:25
GośćPamiętaj że Dragon to też Ryobi, z tej wytwórni pochodzą Dragony i dlatego jakość nie ustępuje tamtym wyrobom, tu cytuję:
" W Polsce wyłącznym przedstawicielem RYOBI jest od 1 kwietnia 2014 roku firma Design Fishing Sp. z o.o., znana wszystkim wędkarzom jako dostawca sprzętu marki DRAGON. Kontrakt, podpisany z japońską firmą JOHSHUYA, właścicielem praw do marki RYOBI w branży wędkarskiej, można zobaczyć pod tym linkiem: http://dragon-fishing.com/ea.jpg

Dotychczas sprzęt RYOBI trafiał do polskich sklepów różnymi pozaoficjalnymi drogami, z Rosji, Ukrainy i Litwy, od tamtejszych dystrybutorów, zwykle za pośrednictwem polskich hurtowni wędkarskich. Nowy dystrybutor będzie oferował klientom zupełnie inny poziom obsługi, w tym: oficjalną, 5-LETNIĄ GWARANCJĘ w autoryzowanym, kompetentnym serwisie, niższe niż dotychczas CENY rynkowe, stałą DOSTĘPNOŚĆ kołowrotków na przestrzeni całego sezonu oraz ORYGINALNE SZPULE zapasowe do wszystkich modeli, identyczne ze szpulą główną danego kołowrotka.

Wszystkie kołowrotki wyprodukowane dla Design Fishing Sp. z o.o. będą łatwe do rozpoznania, ponieważ na stopce wybity będzie numer autoryzowanego dystrybutora w Polsce: G201, na pudełku znajdzie się naklejka ?5 LAT GWARANCJI? a wewnątrz karta gwarancyjna DRAGON-RYOBI. Przypominamy, że zakupu sprzętu pochodzącego spoza oficjalnej sieci dystrybucji każdy wędkarz dokonuje na własne ryzyko i w przyszłości musi liczyć się z różnymi komplikacjami, np.w przypadku konieczności naprawy gwarancyjnej." koniec cytatu!

A TU polecam stronkę sprzętu Dragona!

[ Edytowany pią wrz 12 2014, 11:30 ]
Powrót do góry
zajac071
pią wrz 12 2014, 07:45
Zarejestrowany #488
Wybór padł jednak na tego Ryobi Ecusima 3000Vi Nie będę ukrywał, że o wyborze zadecydowała też moja ciekawość. Dragony już mam, więc trzeba spróbować czegoś nowego
Powrót do góry
Paweł
sob wrz 13 2014, 10:43
Zarejestrowany #31
Tomek a czy ten Ryobi ma zapasową szpulę? Jak ja kupowałem swojego to nie było zapasowej szpuli. Mój pracuje tylko i wyłącznie przy szczupakowym spiningu więc nie ma problemu takie było jego przeznaczenie, ale jest to ważne. Natomiast mój Dragon Expres Pro ma aż 3! I ten orze w każdej metodzie .
Jeszcze jedno. Rączka - kolega ma w swoim kręciołku -nie Ryobi - i jest wyczuwalny jak by luz. On twierdzi że to mu nie przeszkadza - pewnie przywykł, ale ja to czułem i powiem nie bardzo mi to pasowało. Pewnie przesadzam .
Jak kręcioł do Ciebie dojdzie to napisz o swoich wrażeniach.

Pozdrawiam.
Paweł
Powrót do góry
Idź do strony  [1] 2 3 4
Moderatorzy: admin, Dominik, Bogdan

Przejdź do:     Powrót do góry

Kanały informacyjne: RSS 0.92 Kanały informacyjne: RSS 2.0 Kanały informacyjne: RDF