Akcesoria wędkarskie
Przygotowanie
Metody połowu
Pokoik napraw
BUDOWA I OPIS KOŁOWROTKA
KONSERWACJA KOŁOWROTKA
USUWANIE PISKU KOŁOWROTKA
KONTROLA I REGULACJA LUZU ZĘBATKI
NAPRAWA HAMULCA I WOLNEGO BIEGU
WYMIANA SPRĘŻYNY KOŁOWROTKA
NIEODBIJAJĄCY KABŁĄK
WYMIANA PRZELOTKI
WYMIANA PRZELOTKI NA STOPCE
BLOKADA BIEGU WSTECZNEGO
SZUM KOŁOWROTKA
NAPRAWA ZŁAMANEJ WĘDKI LUB BATA
WYMIANA ŁOŻYSK
Zrób to sam
DOMOWA ZANĘTA
WYPYCHACZ
SPŁAWIK Z BALSY
SPŁAWIK Z PAŁKI WODNEJ
MAKARON
SPRĘŻYNKA KABŁĄKA Z AGRAFKI
KOSZ ZANĘTOWY
WĘDZOK I WĘDZENIE
KOSZYCZKI ZANĘTOWE
WOBLER
SIATKA DO PODBIERAKA
USTAWIANIE WOBLERA
HODOWLA CZERWONYCH ROBAKÓW
IGŁA DO ZBROJENIA RYBKI
PODPÓRKI WŁASNEJ ROBOTY
SPRĘŻYNA BIEGU WSTECZNEGO
MODERNIZACJA FORMY DO METHOD FEEDER
ANTENKA SPŁAWIKA
Techniki i sztuczki
Opowiadania wędkarskie
Wędkarstwo podlodowe
Witaj
Menu główne
Czat

04 sty : 19:42
Poszukuję mapy batymetrycznej jeziora sarąg

22 gru : 01:13
Witam czy mógłbym dostać/kupić mapę batymetryczna j Ruda Woda oraz Bartężkajacek 2359@o2.pl
Pozdrawiam

22 lis : 19:22
Witam, w jaki sposób mógłbym uzyskać mapę batymetryczną jeziora Brzeźno k. Brzeźna Mazurskiego? darek.buczynski@gmail.com

17 paź : 19:32
Witam.Czy mógłbym poprosić o mapę btymetryczną jeziora Świętego Szwaderki?

11 paź : 16:15
Witam potrzebuje mape batymetryczna jeziora burdag .jesli ktos posiada to prosze o przeslanie dzieki jawor75@gmail.com
Zobacz wszystkie posty (492)
Nowe posty na forum

Albert. Nie napisałeś jaką masz długość bata. Ja ł...
Autor Bogdan
01 lip : 07:43

Witam witam. Zastanawiam się czy ktoś tu jeszcze j...
Autor Albertk1990
08 cze : 23:27

Po kliknięciu w link odnośnik jest błędny.
Autor haras
29 maj : 12:33

Witamy bardzo serdecznie Andrzeju i zapraszamy do ...
Autor Bogdan
20 sty : 13:19

Dzień Dobry, Bardzo dziękuję za przyjęcie do grona...
Autor Andrzej
20 sty : 12:48
Nowe komentarze

Autor: Bogdan dnia 21 lis : 07:27
Witam Damianie.Moim zdaniem stopery między śrucina [więcej]

Autor: DamianSa dnia 21 lis : 00:00
Witam, czytałem że rozkładanie ciężarków na przykł [więcej]

Autor: Pablo dnia 25 paź : 16:50
Witam czy ma ktoś mapkę jeż czarnego w niesiolowic [więcej]

Autor: Anonymous dnia 17 paź : 19:36
reklama.domanski@wp.pl

Autor: Anonymous dnia 17 paź : 19:36
Witam.Czy mógłbym poprosić o mapę batymetryczną je [więcej]
Facebook
Data / Czas
Sposób na ...
Mapy batymetryczne
Poradnik
Więcej o książce można dowiedzieć sie na stronie :
LINK
Forum
<< Poprzedni temat | Kolejny temat >> |
![]() Idź do strony [1] 2 3 4 |
Autor | Odpowiedzi |
zajac071 |
| ||
![]() ![]() Dołączył: wto sie 27 2013, 02:05 postów: 128 | Słyszałem wiele pochlebnych opinii o tym kołowrotku. Kolega ma dwie Catanki z tylnym hamulcem w feederach, brat ma w spinningu. Dodatkowo w tej cenie i w tej klasie nie znajdę ponoć nic ciekawszego i lepszego. Chcę zakupić Catanę do spinningu ale nie wiem, którą wybrać ![]() | ||
Powrót do góry |
Paweł |
| ||
![]() ![]() Dołączył: pon mar 19 2012, 01:54 postów: 1485 | Nie ma chyba drugiego kołowrotka w tej cenie który ma tyle skrajnych opinij ![]() ![]() Wielkość 2500 - 3000 do Twojego patyka będzie OK. Jak nie będzie ciężki to raczej większy jak mniejszy. Będzie większa szpula. Ma to znaczenie! Hamulec przód/tył to kwestia preferencji użytkownika. Ja zaczynałem od hamulca tylnego, ale obecnie bardziej mi pasuje przedni -w każdej metodzie. Dodatkowo podobno przedni bardziej precyzyjny jest. Myślę że w tej cenie powinieneś rzucić okiem na ofertę Dragona ![]() Pozdrawiam. Paweł | ||
Powrót do góry |
Dominik |
| ||
![]() ![]() ![]() Dołączył: śro gru 28 2011, 09:27 postów: 973 | W internecie opinie podzielone. Ja mam 2 takie kołowrotki. Jeden przy spinningu kiedyś miałem, a drugi przy feederze. obecnie oba przy feederze. Kupiłem je z 5 sezonów temu albo dawniej nawet. Przy spiningu pracował 1 sezon. Przy feederach tak dużo roboty nie mają no ale bez żadnych problemów od zakupu. Jakbym miał kupować kołowrotek do feedera lub spina w tej cenie to pewnie bym wziął catane. Sprawdź jeszcze dragony, koledzy z tego forum polecają i są zadowoleni. Dodatkowo gwarancja 5 lat. Wracając jeszcze do catan moje to rozmiar 2500 z tylnym hamulcem. Z tym że uwaga taka że nowe modele są koloru czerwonego chyba, a te starsze niebieskawego czy tam błękitnego. Ja mam te starsze. | ||
Powrót do góry |
zajac071 |
| ||
![]() ![]() Dołączył: wto sie 27 2013, 02:05 postów: 128 | Tak jak piszecie, w internecie zdania podzielone na temat Catany. Poszperałem trochę w sieci, znalazłem zdjęcie i opis co dzieje się z mechanizmami po sezonie intensywnego spinningowania. Obecne Shimano to niestety już nie jest ta sama jakość co jeszcze kilka lat temu ![]() ![]() | ||
Powrót do góry |
Paweł |
| ||
![]() ![]() Dołączył: pon mar 19 2012, 01:54 postów: 1485 | Dominikvelzajac napisał(a) ... Z tym że uwaga taka że nowe modele są koloru czerwonego chyba, a te starsze niebieskawego czy tam błękitnego. Ja mam te starsze. No właśnie. Kolega ma czerwoną Catanę! Jak pisałem wyżej nie posiadam, ale w rękach miałem. Nawet pomijając zdanie kolegi/właściciela niezadowolonego z tego kręcioła nie wzbudził we mnie zaufania. Jakiś taki "plastykowy"! Natomiast mam spina Shimano Catana 2.4 - zakupiony okazyjnie i przez pomyłkę! (kolega wygrał na zawodach ![]() ![]() Poszukaj Tomek czegoś innego. Pozdrawiam. Paweł | ||
Powrót do góry |
13Zbig |
| ||
Gość | TUTAJ masz link na Allegro, tak wygląda mój model Dragona! A TUTAJ samo i na końcu, widać różnicę? Nawet symbol katalogowy jest ten sam ![]() | ||
Powrót do góry |
zajac071 |
| ||
![]() ![]() Dołączył: wto sie 27 2013, 02:05 postów: 128 | Haha Zbyszku 1:0 dla Ciebie! Wczoraj w pewnym momencie zgłupiałem i patrzę, patrzę na oba te kręciołki i mówię sam do siebie "cholera przecież one się niczym nie różnią". Już miałem zamawiać tego Dragona ale trafiłem jeszcze na coś ciekawego: Ryobi Ecusima 3000Vi ![]() No z tego co słyszałem to Ryobi to klasa sama w sobie ale wiadomo że to nie ta sama półka co Zauber CF ![]() link do aukcji Poszperałem w necie i znalazłem test tego młynka: TEST Ryobi Ecusima 3000Vi A co Wy sądzicie? Jest lepszy od wspomnianego wcześniej Vipera FD830i ? W tym Ryobi trochę ta obudowa z tworzywa sztucznego mnie przeraża. Ale jak na pierwszy kołowrotek do spinningu i na mój budżet chyba warto go też wziąć pod uwagę. Pozdrawiam, Tomek | ||
Powrót do góry |
13Zbig |
| ||
Gość | Pamiętaj że Dragon to też Ryobi, z tej wytwórni pochodzą Dragony i dlatego jakość nie ustępuje tamtym wyrobom, tu cytuję: " W Polsce wyłącznym przedstawicielem RYOBI jest od 1 kwietnia 2014 roku firma Design Fishing Sp. z o.o., znana wszystkim wędkarzom jako dostawca sprzętu marki DRAGON. Kontrakt, podpisany z japońską firmą JOHSHUYA, właścicielem praw do marki RYOBI w branży wędkarskiej, można zobaczyć pod tym linkiem: http://dragon-fishing.com/ea.jpg Dotychczas sprzęt RYOBI trafiał do polskich sklepów różnymi pozaoficjalnymi drogami, z Rosji, Ukrainy i Litwy, od tamtejszych dystrybutorów, zwykle za pośrednictwem polskich hurtowni wędkarskich. Nowy dystrybutor będzie oferował klientom zupełnie inny poziom obsługi, w tym: oficjalną, 5-LETNIĄ GWARANCJĘ w autoryzowanym, kompetentnym serwisie, niższe niż dotychczas CENY rynkowe, stałą DOSTĘPNOŚĆ kołowrotków na przestrzeni całego sezonu oraz ORYGINALNE SZPULE zapasowe do wszystkich modeli, identyczne ze szpulą główną danego kołowrotka. Wszystkie kołowrotki wyprodukowane dla Design Fishing Sp. z o.o. będą łatwe do rozpoznania, ponieważ na stopce wybity będzie numer autoryzowanego dystrybutora w Polsce: G201, na pudełku znajdzie się naklejka ?5 LAT GWARANCJI? a wewnątrz karta gwarancyjna DRAGON-RYOBI. Przypominamy, że zakupu sprzętu pochodzącego spoza oficjalnej sieci dystrybucji każdy wędkarz dokonuje na własne ryzyko i w przyszłości musi liczyć się z różnymi komplikacjami, np.w przypadku konieczności naprawy gwarancyjnej." koniec cytatu! A TU polecam stronkę sprzętu Dragona! [ Edytowany pią wrz 12 2014, 11:30 ] | ||
Powrót do góry |
zajac071 |
| ||
![]() ![]() Dołączył: wto sie 27 2013, 02:05 postów: 128 | Wybór padł jednak na tego Ryobi Ecusima 3000Vi Nie będę ukrywał, że o wyborze zadecydowała też moja ciekawość. Dragony już mam, więc trzeba spróbować czegoś nowego ![]() | ||
Powrót do góry |
Paweł |
| ||
![]() ![]() Dołączył: pon mar 19 2012, 01:54 postów: 1485 | Tomek a czy ten Ryobi ma zapasową szpulę? Jak ja kupowałem swojego to nie było zapasowej szpuli. Mój pracuje tylko i wyłącznie przy szczupakowym spiningu więc nie ma problemu takie było jego przeznaczenie, ale jest to ważne. Natomiast mój Dragon Expres Pro ma aż 3! I ten orze w każdej metodzie ![]() Jeszcze jedno. Rączka - kolega ma w swoim kręciołku -nie Ryobi - i jest wyczuwalny jak by luz. On twierdzi że to mu nie przeszkadza - pewnie przywykł, ale ja to czułem i powiem nie bardzo mi to pasowało. Pewnie przesadzam ![]() Jak kręcioł do Ciebie dojdzie to napisz o swoich wrażeniach. Pozdrawiam. Paweł | ||
Powrót do góry |
Moderatorzy: admin, Dominik, Bogdan |