Akcesoria wędkarskie
Przygotowanie
Metody połowu
Pokoik napraw
BUDOWA I OPIS KOŁOWROTKA
KONSERWACJA KOŁOWROTKA
USUWANIE PISKU KOŁOWROTKA
KONTROLA I REGULACJA LUZU ZĘBATKI
NAPRAWA HAMULCA I WOLNEGO BIEGU
WYMIANA SPRĘŻYNY KOŁOWROTKA
NIEODBIJAJĄCY KABŁĄK
WYMIANA PRZELOTKI
WYMIANA PRZELOTKI NA STOPCE
BLOKADA BIEGU WSTECZNEGO
SZUM KOŁOWROTKA
NAPRAWA ZŁAMANEJ WĘDKI LUB BATA
WYMIANA ŁOŻYSK
Zrób to sam
DOMOWA ZANĘTA
WYPYCHACZ
SPŁAWIK Z BALSY
SPŁAWIK Z PAŁKI WODNEJ
MAKARON
SPRĘŻYNKA KABŁĄKA Z AGRAFKI
KOSZ ZANĘTOWY
WĘDZOK I WĘDZENIE
KOSZYCZKI ZANĘTOWE
WOBLER
SIATKA DO PODBIERAKA
USTAWIANIE WOBLERA
HODOWLA CZERWONYCH ROBAKÓW
IGŁA DO ZBROJENIA RYBKI
PODPÓRKI WŁASNEJ ROBOTY
SPRĘŻYNA BIEGU WSTECZNEGO
MODERNIZACJA FORMY DO METHOD FEEDER
ANTENKA SPŁAWIKA
Techniki i sztuczki
Opowiadania wędkarskie
Wędkarstwo podlodowe
Witaj
Menu główne
Czat

04 sty : 19:42
Poszukuję mapy batymetrycznej jeziora sarąg

22 gru : 01:13
Witam czy mógłbym dostać/kupić mapę batymetryczna j Ruda Woda oraz Bartężkajacek 2359@o2.pl
Pozdrawiam

22 lis : 19:22
Witam, w jaki sposób mógłbym uzyskać mapę batymetryczną jeziora Brzeźno k. Brzeźna Mazurskiego? darek.buczynski@gmail.com

17 paź : 19:32
Witam.Czy mógłbym poprosić o mapę btymetryczną jeziora Świętego Szwaderki?

11 paź : 16:15
Witam potrzebuje mape batymetryczna jeziora burdag .jesli ktos posiada to prosze o przeslanie dzieki jawor75@gmail.com
Zobacz wszystkie posty (492)
Nowe posty na forum

Albert. Nie napisałeś jaką masz długość bata. Ja ł...
Autor Bogdan
01 lip : 07:43

Witam witam. Zastanawiam się czy ktoś tu jeszcze j...
Autor Albertk1990
08 cze : 23:27

Po kliknięciu w link odnośnik jest błędny.
Autor haras
29 maj : 12:33

Witamy bardzo serdecznie Andrzeju i zapraszamy do ...
Autor Bogdan
20 sty : 13:19

Dzień Dobry, Bardzo dziękuję za przyjęcie do grona...
Autor Andrzej
20 sty : 12:48
Nowe komentarze

Autor: Bogdan dnia 21 lis : 07:27
Witam Damianie.Moim zdaniem stopery między śrucina [więcej]

Autor: DamianSa dnia 21 lis : 00:00
Witam, czytałem że rozkładanie ciężarków na przykł [więcej]

Autor: Pablo dnia 25 paź : 16:50
Witam czy ma ktoś mapkę jeż czarnego w niesiolowic [więcej]

Autor: Anonymous dnia 17 paź : 19:36
reklama.domanski@wp.pl

Autor: Anonymous dnia 17 paź : 19:36
Witam.Czy mógłbym poprosić o mapę batymetryczną je [więcej]
Facebook
Data / Czas
Sposób na ...
Mapy batymetryczne
Poradnik
Więcej o książce można dowiedzieć sie na stronie :
LINK
Forum
<< Poprzedni temat | Kolejny temat >> |
![]() Idź do strony [1] 2 3 4 5 6 7 8 |
Autor | Odpowiedzi |
zajac071 |
| ||
![]() ![]() Dołączył: wto sie 27 2013, 02:05 postów: 128 | Drodzy Koledzy! Stałem się szczęśliwy posiadaczem tego wygodnego fotela. Jednak jest jeden problem. Uchwyt pod wędkę bardzo słabo trzyma mimo mocnego dokręcenia ![]() ![]() Jak dobrze pamiętam to chyba Zbyszek albo Bogdan mieli ten sam problem. Panowie jakie rozwiązanie zastosowaliście aby uchwyt trzymał? Gość w sklepie powiedział, że jeden z klientów zastosował papier ścierny i uchwyt trzyma. Czekam na Wasze propozycje i pomysły. Pozdrawiam, Tomek | ||
Powrót do góry |
13Zbig |
| ||
Gość | Bogdan poszedł na całość i zastosował przeróbkę ja stosuje inną metodę przed fotelem w wodzie, lub na lądzie, zależy gdzie stoi fotel wbijam podpórkę i jako dodatkowy punkt podparcia wędki zdaje to egzamin! Ale myślę że Bogdan Ci dokładnie wyjaśni jak zrobił super mocne mocowanie, normalnie wędka jak wstajesz przewraca fotel ![]() ![]() | ||
Powrót do góry |
zajac071 |
| ||
![]() ![]() Dołączył: wto sie 27 2013, 02:05 postów: 128 | Zbyszku a powiedz czy tak samo uchwyt kręci Ci się na boki? Co do trzymania góra-dół to myślę, że ten patent z wycięciem krążków z papieru ściernego i wstawieniu ich tam może zdać egzamin ale poczekam jeszcze na Bogdana ![]() | ||
Powrót do góry |
13Zbig |
| ||
Gość | Właśnie że trochę kręci, i nie trzyma wędki to zastosowałem podpórkę kupiłem taką około 2 metry po rozłożeniu max, i stosuję ją jeżeli jest taka możliwość naturalnie i wtedy jest ta trzecia, druga? Noga która stabilizuje i góra dół i na boki ![]() | ||
Powrót do góry |
Bogdan |
| ||
![]() ![]() ![]() Dołączył: sob gru 31 2011, 07:55 postów: 1953 | Ja przyspawałem dwie zębatki, które wybudowałem z wiertarki udarowej. Teraz nawet ciężka gruntówka lub bat ósemka ładnie się trzyma. Nawet jak wstanę to fotel idealnie stoi, bez żadnych przechyłów. | ||
Powrót do góry |
zajac071 |
| ||
![]() ![]() Dołączył: wto sie 27 2013, 02:05 postów: 128 | Bogdan czy mógłbyś wrzucić jakieś zdjęcie poglądowe jak to przyspawałeś i jak to wygląda u Ciebie? | ||
Powrót do góry |
Bogdan |
| ||
![]() ![]() ![]() Dołączył: sob gru 31 2011, 07:55 postów: 1953 | Dzisiaj tylko zdjęcia, a na jutro przygotuję dokładny opis co i jak ja to zrobiłem. Umocowałem wędkę bolonkę 6-metrową razem z kołowrotkiem i jak widać na zdjęciach trzyma się i wędka i fotel stoi bez żadnych dodatkowych zabezpieczeń. Dla mnie jest to super sprawa, bo jak zabuduje sobie bata ósemkę (bat waży 330 g i jest dużo, dużo lżejszy od bolonki) to mogę go obracać w lewo i prawo. ![]() ![]() ![]() ![]() [ Edytowany pią sie 15 2014, 03:18 ] | ||
Powrót do góry |
13Zbig |
| ||
Gość | Bodziu, to o przewracającym się fotelu to był naturalnie żart obrazujący jaki mocny jest Twój patent ![]() | ||
Powrót do góry |
zajac071 |
| ||
![]() ![]() Dołączył: wto sie 27 2013, 02:05 postów: 128 | Bogdan serdecznie dziękuję za zdjęcia. Wszystko już wiem ![]() | ||
Powrót do góry |
Bogdan |
| ||
![]() ![]() ![]() Dołączył: sob gru 31 2011, 07:55 postów: 1953 | Opiszę cały mój zmodernizowany fotel: Ten fotel jest bardzo wygodny, stabilny i szybko można go ustawić nawet na nierównym gruncie, bo ma regulowane nóżki Wadą jego jest jego ciężar, oraz bardzo źle wykonany uchwyt na wędkę. Postanowiłem dostosować go do swoich wymagań i potrzeb. Najpierw zmieniłem uchwyt na wędkę, zdjęcie nr 1 ![]() Do nowego uchwytu wykorzystałem dwie zębatki ze starej wiertarki udarowej. Te zębatki przyspawałem do części ruchomych uchwytu, zdjęcia nr 2, 3, 4, 5 ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz na tym uchwycie mogę położyć wędkę 6-metrową bolonkę, zdjęcia nr 6, 7, 8 i nr 9 ![]() ![]() ![]() ![]() Dla jeszcze lepszej wygody wykonałem uchwyt podtrzymujący bata od tyłu, uchwyt na siatkę i uchwyt na parasol, zdjęcie nr 10 ![]() Uchwyt na parasol wykonałem z gałki łącznika stabilizatora samochodowego, na tym uchwycie jest dospawany pręt do mocowania siatki, zdjęcie nr 11 ![]() Z rurki wykonałem przedłużenie do siatki, zdjęcie nr 12 ![]() Teraz mam siatkę tuż pod ręką, zdjęcie nr 13 ![]() Tak wygląda cała siatka, zdjęcie nr 14. Dodam tylko, że taka siatka jest wymagana na zawodach. (Oczywiście na zawodach wyższych rangą, tzn. mistrzostwa okręgu, Polski, świata). ![]() Do parasola dorobiłem taki szpikulec z pazurem, który pomaga wbić go nie raz do bardzo twardego podłoża, zdjęcie nr 15 ![]() Dorobiłem uchwyt z gałki po to, aby zasłaniać się od wiatru i pochylać parasol "pod wiatr", zdjęcia nr 16, 16a, 17 i nr 18 ![]() ![]() ![]() ![]() Na zdjęciach nr 19 i nr 19a jest pokazane całe stanowisko. Z tym, że podpórka pod bata nad wodą jest wbita głębiej, tak aby bat leżał równolegle do drugiej wędki. Roboty przy rozkładaniu tego majdanu jest bardzo dużo, ale (podczas wędkowania) uciechy i wygody jeszcze więcej. ![]() ![]() [ Edytowany pią sie 15 2014, 03:14 ] | ||
Powrót do góry |
Moderatorzy: admin, Dominik, Bogdan |