BUDOWA I OPIS KOŁOWROTKA
KONSERWACJA KOŁOWROTKA
USUWANIE PISKU KOŁOWROTKA
KONTROLA I REGULACJA LUZU ZĘBATKI
NAPRAWA HAMULCA I WOLNEGO BIEGU
WYMIANA SPRĘŻYNY KOŁOWROTKA
NIEODBIJAJĄCY KABŁĄK
WYMIANA PRZELOTKI
WYMIANA PRZELOTKI NA STOPCE
BLOKADA BIEGU WSTECZNEGO
SZUM KOŁOWROTKA
NAPRAWA ZŁAMANEJ WĘDKI LUB BATA
WYMIANA ŁOŻYSK
DOMOWA ZANĘTA
WYPYCHACZ
SPŁAWIK Z BALSY
SPŁAWIK Z PAŁKI WODNEJ
MAKARON
SPRĘŻYNKA KABŁĄKA Z AGRAFKI
KOSZ ZANĘTOWY
WĘDZOK I WĘDZENIE
KOSZYCZKI ZANĘTOWE
WOBLER
SIATKA DO PODBIERAKA
USTAWIANIE WOBLERA
HODOWLA CZERWONYCH ROBAKÓW
IGŁA DO ZBROJENIA RYBKI
PODPÓRKI WŁASNEJ ROBOTY
SPRĘŻYNA BIEGU WSTECZNEGO
MODERNIZACJA FORMY DO METHOD FEEDER
ANTENKA SPŁAWIKA
Anonimowy
04 sty : 19:42
Poszukuję mapy batymetrycznej jeziora sarąg
Anonimowy
22 gru : 01:13
Witam czy mógłbym dostać/kupić mapę batymetryczna j Ruda Woda oraz Bartężkajacek 2359@o2.pl
Pozdrawiam
Anonimowy
22 lis : 19:22
Witam, w jaki sposób mógłbym uzyskać mapę batymetryczną jeziora Brzeźno k. Brzeźna Mazurskiego? darek.buczynski@gmail.com
Anonimowy
17 paź : 19:32
Witam.Czy mógłbym poprosić o mapę btymetryczną jeziora Świętego Szwaderki?
Anonimowy
11 paź : 16:15
Witam potrzebuje mape batymetryczna jeziora burdag .jesli ktos posiada to prosze o przeslanie dzieki jawor75@gmail.com
Zobacz wszystkie posty (492)
Re: Powrót po latach
Albert. Nie napisałeś jaką masz długość bata. Ja ł...
Autor Bogdan
01 lip : 07:43
Powrót po latach
Witam witam. Zastanawiam się czy ktoś tu jeszcze j...
Autor Albertk1990
08 cze : 23:27
Re: Aplikacja do map batymetrycznych
Po kliknięciu w link odnośnik jest błędny.
Autor haras
29 maj : 12:33
Re: Jesteś nowy? - przywitaj się
Witamy bardzo serdecznie Andrzeju i zapraszamy do ...
Autor Bogdan
20 sty : 13:19
Dzień Dobry, Bardzo dziękuję za przyjęcie do grona...
Autor Andrzej
20 sty : 12:48
Albert. Nie napisałeś jaką masz długość bata. Ja ł...
Autor Bogdan
01 lip : 07:43
Powrót po latach
Witam witam. Zastanawiam się czy ktoś tu jeszcze j...
Autor Albertk1990
08 cze : 23:27
Re: Aplikacja do map batymetrycznych
Po kliknięciu w link odnośnik jest błędny.
Autor haras
29 maj : 12:33
Witamy bardzo serdecznie Andrzeju i zapraszamy do ...
Autor Bogdan
20 sty : 13:19
Dzień Dobry, Bardzo dziękuję za przyjęcie do grona...
Autor Andrzej
20 sty : 12:48
[Treści] Jak założyć spławik - opisy, porady, zdjęcia
Autor: Bogdan dnia 21 lis : 07:27
Witam Damianie.Moim zdaniem stopery między śrucina [więcej]
Autor: DamianSa dnia 21 lis : 00:00
Witam, czytałem że rozkładanie ciężarków na przykł [więcej]
[Treści] Batymetria, mapy batymetryczne do pobrania
Autor: Pablo dnia 25 paź : 16:50
Witam czy ma ktoś mapkę jeż czarnego w niesiolowic [więcej]
Autor: Anonymous dnia 17 paź : 19:36
reklama.domanski@wp.pl
Witam.Czy mógłbym poprosić o mapę batymetryczną je [więcej]
Autor: Bogdan dnia 21 lis : 07:27
Witam Damianie.Moim zdaniem stopery między śrucina [więcej]
Autor: DamianSa dnia 21 lis : 00:00
Witam, czytałem że rozkładanie ciężarków na przykł [więcej]
Autor: Pablo dnia 25 paź : 16:50
Witam czy ma ktoś mapkę jeż czarnego w niesiolowic [więcej]
reklama.domanski@wp.pl
Witam.Czy mógłbym poprosić o mapę batymetryczną je [więcej]
Więcej o książce można dowiedzieć sie na stronie :
LINK
<< Poprzedni temat | Kolejny temat >> |
Łódź czy ponton? Idź do strony 1 2 [3] 4 5 6 7 |
Autor | Odpowiedzi |
Dominik |
| ||
Dołączył: śro gru 28 2011, 09:27 postów: 973 | Potwierdzam zdanie Zbyszka co do schowka. Przynajmniej jeden schowek jest przydatny. Bardzo się cieszyłem że posiadam takowy kiedy zaczynał padać deszcz i można tam było wrzucić co nieco ubrań czy torbę z portfelem telefonem i dokumentami. Kolor nie gra aż takiej roli. Choć moja łajba jest ciemnozielona w środku a na zewnątrz biała to pływałem na takich które są białe w całości i nie zwróciłem uwagi żeby jakoś się słońce odbijało. Myślę że to też kwestia materiału jakim jest wykończona łódka. Niemniej na Twoim miejscu jakbym miał wybierać to na pewno przed kolorem zainwestowałbym w 1 schowek | ||
Powrót do góry |
13Zbig |
| ||
Gość | Jeżeli chodzi o kolor to według mnie faktycznie według zdania Dominika to nie jest priorytet! Biały jest w porządku, z jedną wadą - bardziej niż na innych widać że brudzi się Dno wedle teorii powinno być jak spławik - czarne lub zielone, ale to też nie jest reguła! Po tym jak popływasz i np. przed sezonem 2016' możesz w ramach konserwacji kupić odpowiednią farbę i pobawić się w malowanie! | ||
Powrót do góry |
Paweł |
| ||
Zarejestrowany #31 Dołączył: pon mar 19 2012, 01:54 postów: 1485 | No panowie o tym nie pomyślałem a deszcz nie jest zjawiskiem rzadkim. Faktycznie macie rację że taka szczelna bakista się przyda. Do tej pory pływałem tylko na niewielkiej -2,70 - łódce kolegi i dlatego wiem jak w takiej małej skorupce każda wolna przestrzeń jest ważna. Też nie miała żadnych bakist. Na wodzie tylko dwa razy spotkał mnie deszcz, albo raczej deszczyk więc jakoś nie pomyślałem o tym . Wiem że łódka jest raczej z tych tańszych , ale oprócz tego że bardzo mi się spodobał jej kształt to faktem jest że finansowo jestem mocno ograniczony ( . Więc jeżeli piszecie że biały kolor nie będzie problemem - chodzi oczywiście o wnętrze łodzi gdzie przy mocnym słońcu biały myślałem że będzie oślepiał to może odpuszczę sobie malowanie (100 zł) i w to miejsce dołożę bakistę - tylko raczej tą na dziobie - wtedy będzie szczelny schowek i przestrzeni mniej stracę bo dziób jest raczej mniej uczęszczany Tak wygląda bakista na dziobie. | ||
Powrót do góry |
Dominik |
| ||
Dołączył: śro gru 28 2011, 09:27 postów: 973 | Biały dobrze odbija ciepło - w upalne i słonecznie dni nie będziesz się czuł jak na patelni, a przynajmniej nie w takim stopniu jakby np łódka była czarna. Z odblaskiem to trudno powiedzieć. Na zdjęciach widać że materiał jakim jest pokryta jest trochę "świecący" ale jak pisałem poprzednio ja bym się tu nie doszukiwał problemów. | ||
Powrót do góry |
Mirex |
| ||
Zarejestrowany #890 Dołączył: pią lip 25 2014, 07:14 postów: 281 | na takim dziobie to w trakcie połowów jakaś dama będzie mogła kąpieli słonecznych zażywać | ||
Powrót do góry |
13Zbig |
| ||
Gość | Ja tam zamiast damy widzę obciążnik-kotwicę-cumę u mnie tam było koło pasowe i knaga i taka półka jest bezcenna, tylko w ten otworek raczej nie wiele wciśniesz, sugerowałbym jednak schowek ławkę na rufie, otwierana z góry z gumową uszczelką pod pokrywą jak jest deszcz Ty siedzisz w płaszczu a d...ą przy okazji zabezpieczasz to wszystko co jest wrażliwe na wilgoć, nie daj Bóg w razie wywrotki te cenne przedmioty nie ulegają ani zamoczeniu ani zniszczeniu, a to ważne! [ Edytowany pon lut 16 2015, 01:24 ] | ||
Powrót do góry |
Paweł |
| ||
Zarejestrowany #31 Dołączył: pon mar 19 2012, 01:54 postów: 1485 | Żadnych dam!!! Nie wiecie że kobieta na pokładzie przynosi nieszczęście Bakista na rufie na pewno odpada - to pewne, ale ta na dziobie pewnie będzie. Otwór jaki posiada w zupełności wystarczy - jest zakręcany więc w przypadku wywrotki (a to pewne gdy baba będzie na pokładzie ) to w tej bakiście rzeczy mają większą szanse ocaleć. Odnośnie koloru to muszę się dowiedzieć jak się ma sprawa z farbami - chodzi głównie o cenę. Może potem sam ją pomaluję? Jeszcze pomyślę Pozdrawiam. Paweł | ||
Powrót do góry |
Mirex |
| ||
Zarejestrowany #890 Dołączył: pią lip 25 2014, 07:14 postów: 281 | Najważniejsze że się flaszka zmieści a jak już będziesz wydawał kasę to kup pomalowaną bo później na farbę też wydać będziesz musiał i nie pomalujesz tak jak ci ją chlasną oryginalnie. | ||
Powrót do góry |
Paweł |
| ||
Zarejestrowany #31 Dołączył: pon mar 19 2012, 01:54 postów: 1485 | Chyba Mirek masz rację - z flaszką na 100% z malowaniem muszę pomyśleć. | ||
Powrót do góry |
13Zbig |
| ||
Gość | Paweł nie przesadzaj, ja ze swoja kobietą spędziłem kawał czasu na Jeziorze Rajgrodzkim, łowiła ze mną ryby i nic złego się nie działo, czasem wkurzało że jej biorą większe i cięższe, ale to szybko mija! | ||
Powrót do góry |
Moderatorzy: admin, Dominik, Bogdan |