Akcesoria wędkarskie
Przygotowanie
Metody połowu
Pokoik napraw
BUDOWA I OPIS KOŁOWROTKA
KONSERWACJA KOŁOWROTKA
USUWANIE PISKU KOŁOWROTKA
KONTROLA I REGULACJA LUZU ZĘBATKI
NAPRAWA HAMULCA I WOLNEGO BIEGU
WYMIANA SPRĘŻYNY KOŁOWROTKA
NIEODBIJAJĄCY KABŁĄK
WYMIANA PRZELOTKI
WYMIANA PRZELOTKI NA STOPCE
BLOKADA BIEGU WSTECZNEGO
SZUM KOŁOWROTKA
NAPRAWA ZŁAMANEJ WĘDKI LUB BATA
WYMIANA ŁOŻYSK
Zrób to sam
DOMOWA ZANĘTA
WYPYCHACZ
SPŁAWIK Z BALSY
SPŁAWIK Z PAŁKI WODNEJ
MAKARON
SPRĘŻYNKA KABŁĄKA Z AGRAFKI
KOSZ ZANĘTOWY
WĘDZOK I WĘDZENIE
KOSZYCZKI ZANĘTOWE
WOBLER
SIATKA DO PODBIERAKA
USTAWIANIE WOBLERA
HODOWLA CZERWONYCH ROBAKÓW
IGŁA DO ZBROJENIA RYBKI
PODPÓRKI WŁASNEJ ROBOTY
SPRĘŻYNA BIEGU WSTECZNEGO
MODERNIZACJA FORMY DO METHOD FEEDER
ANTENKA SPŁAWIKA
Techniki i sztuczki
Opowiadania wędkarskie
Wędkarstwo podlodowe
Witaj
Menu główne
Czat

04 sty : 19:42
Poszukuję mapy batymetrycznej jeziora sarąg

22 gru : 01:13
Witam czy mógłbym dostać/kupić mapę batymetryczna j Ruda Woda oraz Bartężkajacek 2359@o2.pl
Pozdrawiam

22 lis : 19:22
Witam, w jaki sposób mógłbym uzyskać mapę batymetryczną jeziora Brzeźno k. Brzeźna Mazurskiego? darek.buczynski@gmail.com

17 paź : 19:32
Witam.Czy mógłbym poprosić o mapę btymetryczną jeziora Świętego Szwaderki?

11 paź : 16:15
Witam potrzebuje mape batymetryczna jeziora burdag .jesli ktos posiada to prosze o przeslanie dzieki jawor75@gmail.com
Zobacz wszystkie posty (492)
Nowe posty na forum

Albert. Nie napisałeś jaką masz długość bata. Ja ł...
Autor Bogdan
01 lip : 07:43

Witam witam. Zastanawiam się czy ktoś tu jeszcze j...
Autor Albertk1990
08 cze : 23:27

Po kliknięciu w link odnośnik jest błędny.
Autor haras
29 maj : 12:33

Witamy bardzo serdecznie Andrzeju i zapraszamy do ...
Autor Bogdan
20 sty : 13:19

Dzień Dobry, Bardzo dziękuję za przyjęcie do grona...
Autor Andrzej
20 sty : 12:48
Nowe komentarze

Autor: Bogdan dnia 21 lis : 07:27
Witam Damianie.Moim zdaniem stopery między śrucina [więcej]

Autor: DamianSa dnia 21 lis : 00:00
Witam, czytałem że rozkładanie ciężarków na przykł [więcej]

Autor: Pablo dnia 25 paź : 16:50
Witam czy ma ktoś mapkę jeż czarnego w niesiolowic [więcej]

Autor: Anonymous dnia 17 paź : 19:36
reklama.domanski@wp.pl

Autor: Anonymous dnia 17 paź : 19:36
Witam.Czy mógłbym poprosić o mapę batymetryczną je [więcej]
Facebook
Data / Czas
Sposób na ...
Mapy batymetryczne
Poradnik
Więcej o książce można dowiedzieć sie na stronie :
LINK
Forum
<< Poprzedni temat | Kolejny temat >> |
![]() Idź do strony [1] 2 3 4 5 |
Autor | Odpowiedzi |
Piotrek |
| ||
![]() ![]() Dołączył: czw lip 26 2012, 05:39 postów: 384 | Witam kolegów szukam feedera 3,60 max 4,20 (może być na dalekie wyrzuty)na jeziora, stawy (Liny,Leszcze,Okonie,Karasie ,Płoć itd.) co byście polecili sprawdzonego w dobrej cenie ,myślałem o czymś takim : -Dragon Mystery Medium Feeder, -Robinson Diplomat Power Feeder 3,60 50-150g -WĘDKA TRYTHON FEEDER Micado, -Konger Graffiti Feeder co jest w cenie 88.50zł.? Liczę na wasze propozycje ,proszę nie sugerować się podanym sprzętem - to tylko moja wstępna propozycja po przeglądaniu internetu ,choć powiem szczerze ze polecano mi ''Dragon Mystery Medium Feeder''przez starszych kolegów wędkarzy,ale niby już jest obecnie nie produkowany, szukam,i zapytuje czekam na wasze propozycje oczywiście nie szalejcie z cenami sprzętu - by moja żona nie dostała zawału -żartuje he he he czekam pozdrawiam. | ||
Powrót do góry |
Dominik |
| ||
![]() ![]() ![]() Dołączył: śro gru 28 2011, 09:27 postów: 973 | Chyba nie miałem do czynienia nigdy z dwoma pierwszymi wędkami wymienionymi przez Ciebie. Natomiast miałem przyjemność łowić na kongera, który kosztował niecałe 100 zł. Nie pamiętam czy to był dokładnie ten Graffiti czy jakiś inny, ale była to marna wędka. Miał dziwną akcję, jakby niezbyt płynną i fatalne wykończenie począwszy od krzywych przelotek i skończywszy na nierównej rękojeści. Dla kogoś kto dużo łowi feederem i nieco ceni wygodę i dokładność to na pewno ta wędka by mu się nie spodobała. Co do polecanego Dragona Mystery to się nie wypowiem nie znam. Znam natomiast wędeczkę Robinson Lumix Feeder, na którą sam łowię i mogę ją polecić jeśli szukasz czegoś w dobrej cenie w stosunku do jakości. Ten Diplomat, którego podałeś będzie chyba trochę droższy i chyba to jest model wyżej od Lumixa ale dokładnie nie wiem. Może jeszcze znajdzie się ktoś kto łowił na którąś z tych wędek ![]() | ||
Powrót do góry |
Paweł |
| ||
![]() ![]() Dołączył: pon mar 19 2012, 01:54 postów: 1485 | Ja natomiast posiadam Jedną z tych wędek - Mikado Trython Feeder 3,60 o c.w. 100g. I niestety odczucia dokładnie takie same jak Dominik ze swoim Kongerem. Może poza wykończeniem - raczej staranne jak na cenę poniżej 100 pln. Osobiście nie polecam. Łowienie tą wędką nie jest komfortowe. To nie jest to co trzeba. Napiszę tak. Moje doświadczenie w wędkarstwie jest niewielkie, ale co nieco już doświadczyłem. Uważam że w przypadku federów w miarę dobre wędki zaczynają się od 200 pln. Wiem że na początek każdy szuka czegoś tańszego, ale po jednym sezonie z tanią wędką rezygnuje z danej metody, lub tak ja ja ![]() ![]() Może warto zaryzykować problemy kardiologiczne żony ![]() Pozdrawiam. | ||
Powrót do góry |
Piotrek |
| ||
![]() ![]() Dołączył: czw lip 26 2012, 05:39 postów: 384 | Witam dzięki za odpowiedzi sprawa wygląda tak; co do ''ROBINSON DIPLOMAT POWER FEEDER 3,60 50-150g'' jest w cenie 265zł -lecz mam potwierdzone że w sklepie na miejscu będzie taniej nie wiem dokładnie ile. Polecano mi kij'' Feeder TEAM DRAGON Silver edition 3,60m/ do 120 g''ale cena mnie rozwaliła. OK nie wchodzę w Mikado Trython Feeder. Jeszcze nie zadecydowałem co zakupie nadal szukam,jak coś znajdę napisze ,pozdrawiam. | ||
Powrót do góry |
daniel1886 |
| ||
![]() ![]() Dołączył: nie gru 09 2012, 09:30 postów: 46 | milus32 co Tobie nie pasowało dokładnie w ,mikado trython? czy szczytówki są złe/słabo sygnalizują. czy przelotki słabej jakości.? pytam bo zastanawiam się nad podobną wędką 300cm cw do 100g. ryby jakie poławiam na grunt to głównie leszcze/plocie/okonie rzadziej małe karpie [ Edytowany nie sty 27 2013, 01:34 ] | ||
Powrót do góry |
esox |
| ||
![]() Dołączył: pon lis 12 2012, 09:55 postów: 41 | ja osobiście polecił bym kolegom łowiących na łowiskach jeziorowych takie ryby jak leszcze, płocie okonie lżejszą odmianę federa-picer. Ciężar wyrzutu max50-60gr o długości max 330cm. żyłka do tego w granicach 016-018. W zestawie najczęściej są 3 szczytówki i tym jedna węglowa. Oczywiście "najczulsza" jest szczytówka szklana i jeśli pozwalają na to warunki panujące na łowisku (wiatr, fala) łowię na najcieńsza szczytówkę szklaną. Taki zestaw jest nieporównywalnie czulszy od zestawu federowego o ciężarze wyrzutu 100-150gr. Co do konkretnego kija do picera to się nie wypowiadam bo sam łowię na kije którymi już łowię kilka sezonów i na pewno w handlu już ich nie ma. | ||
Powrót do góry |
Piotrek |
| ||
![]() ![]() Dołączył: czw lip 26 2012, 05:39 postów: 384 | daniel1886 napisał(a) ... milus32 co Tobie nie pasowało dokładnie w ,mikado trython? czy szczytówki są złe/słabo sygnalizują. czy przelotki słabej jakości.? pytam bo zastanawiam się nad podobną wędką 300cm cw do 100g. ryby jakie poławiam na grunt to głównie leszcze/plocie/okonie rzadziej małe karpie Witam kolega powyżej napisał tak''Ja natomiast posiadam Jedną z tych wędek - Mikado Trython Feeder 3,60 o c.w. 100g. I niestety odczucia dokładnie takie same jak Dominik ze swoim Kongerem. Może poza wykończeniem - raczej staranne jak na cenę poniżej 100 pln. Osobiście nie polecam. Łowienie tą wędką nie jest komfortowe. To nie jest to co trzeba.'' . | ||
Powrót do góry |
Piotrek |
| ||
![]() ![]() Dołączył: czw lip 26 2012, 05:39 postów: 384 | esox napisał(a) ... ja osobiście polecił bym kolegom łowiących na łowiskach jeziorowych takie ryby jak leszcze, płocie okonie lżejszą odmianę federa-picer. Ciężar wyrzutu max50-60gr o długości max 330cm. żyłka do tego w granicach 016-018. W zestawie najczęściej są 3 szczytówki i tym jedna węglowa. Oczywiście "najczulsza" jest szczytówka szklana i jeśli pozwalają na to warunki panujące na łowisku (wiatr, fala) łowię na najcieńsza szczytówkę szklaną. Taki zestaw jest nieporównywalnie czulszy od zestawu federowego o ciężarze wyrzutu 100-150gr. Co do konkretnego kija do picera to się nie wypowiadam bo sam łowię na kije którymi już łowię kilka sezonów i na pewno w handlu już ich nie ma. Witam mi natomiast też polecano kij -Dragon Mystery Medium Feeder obecnie już nie produkowany i miał ciężar wyrzutu do 80 lub 90 g był bardzo dobrym kijkiem,i Silver Edition to bardzo dobry kij, z dobrego materiału, lekki, sztywny. Diplomat wykonany z podobnych materiałów co Silver, prawie identycznej wadze lub nawet niższej. Bardzo wytrzymały i chwalony przez użytkowników a znacząco tańszy od poprzednika.Co do kongera to nie będę porównywał go z poprzednikami bo to zupełnie inna klasa wędki. Jest to kompozyt grafitowy który ważyć będzie dwukrotnie więcej, akcja paraboliczna i gruba średnica blanku ale cena atrakcyjna w porównaniu z konkurencją. | ||
Powrót do góry |
Paweł |
| ||
![]() ![]() Dołączył: pon mar 19 2012, 01:54 postów: 1485 | daniel1886 napisał(a) ... milus32 co Tobie nie pasowało dokładnie w ,mikado trython? czy szczytówki są złe/słabo sygnalizują. czy przelotki słabej jakości.? pytam bo zastanawiam się nad podobną wędką 300cm cw do 100g. ryby jakie poławiam na grunt to głównie leszcze/plocie/okonie rzadziej małe karpie Przede wszystkim witam Ciebie Daniel1886 na tym zacnym forum. Odpowiedź na Twoje pytanie jest we fragmencie który przytoczył kol. Azahiel dwa posty wyżej. Dokładnie to co napisał Dominik na temat Kongera - oprócz wykończenia które jak na cenę nie było takie złe. Da się na to łowić, ale to nie jest to. Pozdrawiam. | ||
Powrót do góry |
daniel1886 |
| ||
![]() ![]() Dołączył: nie gru 09 2012, 09:30 postów: 46 | Dzieki za sprostowanie ![]() A jakie wędzisko polecacie. tekie w granicy cenowej do 200pln. planuję łowić leszcza na sporej odległości, woda stojąca. ciezko mi jest podjąć decyzje na temat wedki poniewaz niby nie nastawiam się na duże ryby ale istnieje u mnie możliwość brania sporego karpia lub nawet 12kg sumy ![]() [ Edytowany nie lut 10 2013, 10:44 ] | ||
Powrót do góry |
Moderatorzy: admin, Dominik, Bogdan |