Akcesoria wędkarskie
Przygotowanie
Metody połowu
Pokoik napraw
BUDOWA I OPIS KOŁOWROTKA
KONSERWACJA KOŁOWROTKA
USUWANIE PISKU KOŁOWROTKA
KONTROLA I REGULACJA LUZU ZĘBATKI
NAPRAWA HAMULCA I WOLNEGO BIEGU
WYMIANA SPRĘŻYNY KOŁOWROTKA
NIEODBIJAJĄCY KABŁĄK
WYMIANA PRZELOTKI
WYMIANA PRZELOTKI NA STOPCE
BLOKADA BIEGU WSTECZNEGO
SZUM KOŁOWROTKA
NAPRAWA ZŁAMANEJ WĘDKI LUB BATA
WYMIANA ŁOŻYSK
Zrób to sam
DOMOWA ZANĘTA
WYPYCHACZ
SPŁAWIK Z BALSY
SPŁAWIK Z PAŁKI WODNEJ
MAKARON
SPRĘŻYNKA KABŁĄKA Z AGRAFKI
KOSZ ZANĘTOWY
WĘDZOK I WĘDZENIE
KOSZYCZKI ZANĘTOWE
WOBLER
SIATKA DO PODBIERAKA
USTAWIANIE WOBLERA
HODOWLA CZERWONYCH ROBAKÓW
IGŁA DO ZBROJENIA RYBKI
PODPÓRKI WŁASNEJ ROBOTY
SPRĘŻYNA BIEGU WSTECZNEGO
MODERNIZACJA FORMY DO METHOD FEEDER
ANTENKA SPŁAWIKA
Techniki i sztuczki
Opowiadania wędkarskie
Wędkarstwo podlodowe
Witaj
Menu główne
Czat

04 sty : 19:42
Poszukuję mapy batymetrycznej jeziora sarąg

22 gru : 01:13
Witam czy mógłbym dostać/kupić mapę batymetryczna j Ruda Woda oraz Bartężkajacek 2359@o2.pl
Pozdrawiam

22 lis : 19:22
Witam, w jaki sposób mógłbym uzyskać mapę batymetryczną jeziora Brzeźno k. Brzeźna Mazurskiego? darek.buczynski@gmail.com

17 paź : 19:32
Witam.Czy mógłbym poprosić o mapę btymetryczną jeziora Świętego Szwaderki?

11 paź : 16:15
Witam potrzebuje mape batymetryczna jeziora burdag .jesli ktos posiada to prosze o przeslanie dzieki jawor75@gmail.com
Zobacz wszystkie posty (492)
Nowe posty na forum

Albert. Nie napisałeś jaką masz długość bata. Ja ł...
Autor Bogdan
01 lip : 07:43

Witam witam. Zastanawiam się czy ktoś tu jeszcze j...
Autor Albertk1990
08 cze : 23:27

Po kliknięciu w link odnośnik jest błędny.
Autor haras
29 maj : 12:33

Witamy bardzo serdecznie Andrzeju i zapraszamy do ...
Autor Bogdan
20 sty : 13:19

Dzień Dobry, Bardzo dziękuję za przyjęcie do grona...
Autor Andrzej
20 sty : 12:48
Nowe komentarze

Autor: Bogdan dnia 21 lis : 07:27
Witam Damianie.Moim zdaniem stopery między śrucina [więcej]

Autor: DamianSa dnia 21 lis : 00:00
Witam, czytałem że rozkładanie ciężarków na przykł [więcej]

Autor: Pablo dnia 25 paź : 16:50
Witam czy ma ktoś mapkę jeż czarnego w niesiolowic [więcej]

Autor: Anonymous dnia 17 paź : 19:36
reklama.domanski@wp.pl

Autor: Anonymous dnia 17 paź : 19:36
Witam.Czy mógłbym poprosić o mapę batymetryczną je [więcej]
Facebook
Data / Czas
Sposób na ...
Mapy batymetryczne
Poradnik
Więcej o książce można dowiedzieć sie na stronie :
LINK
Forum
<< Poprzedni temat | Kolejny temat >> |
![]() Idź do strony 1 [2] 3 4 5 |
Autor | Odpowiedzi |
Piotrek |
| ||
![]() ![]() Dołączył: czw lip 26 2012, 05:39 postów: 384 | Witam mogę Ci z czystym sumieniem polecić kija -którego sam mam i polecam -Wędka Jaxon Charisma 3.90m skład 3 sekcje (po 135cm)waga 360 jak się nie mylę.-cena też jest dobra,możesz ją już zakupić za 160 zł z wysyłką np.na allegro,pozdrawiam. | ||
Powrót do góry |
barszczu112 |
| ||
![]() ![]() Dołączył: sob sty 11 2014, 09:57 postów: 164 | A właśnie? jeśli już to jakiej firmy? KONGER, DRAGON, czy MIKADO? | ||
Powrót do góry |
zajac071 |
| ||
![]() ![]() Dołączył: wto sie 27 2013, 02:05 postów: 128 | Witam Kolegów! Ja też dłuższy czas szukałem odpowiedniego feedera dla siebie.Szukałem w różnych przedziałach cenowych. W końcu zdecydowałem się na Mikado Ultraviolet Heavy Feeder 3,60m/120g. Z czystym sumieniem mogę ją polecić gdyż wcześniej miałem okazję łowić jej lżejszą odmianą Mikado Ultraviolet Light Feeder 3,60m/90g. W przedziale cenowym do 200zł jest to wg mnie najlepszy wybór. Jakość, wykonanie, wysokiej klasy włókna węglowe MX-9, przelotki klasy SIC, dodatkowo wzmocnione oplotem z nici kevlarowej. Na prawdę porządny kij. Lżejsza wersja posiada aż 5 wymiennych szczytówek o różnej czułości. Sprawdzi się zarówno na rzece jak i jeziorze. Pozdrawiam, Tomek | ||
Powrót do góry |
13Zbig |
| ||
Gość | Ja się nie odzywam bo mam Schimano Nexave Heavy cw. do 60g. do niej kołowrotek Schimano Baitrunner DL 6000 RA, wędeczka finezyjna ma trzy szczytówki, pięknie pracuje i sygnalizuje brania, a i z karpikiem 3,60 kg. też sobie poradziła, wziął na trzy kukurydze wsparte trzema białymi, w koszyczku typowa zanęta fideerowa, nastawiłem się na leszcza! Ale to jednak przedział cenowy ciut wyższy ![]() ![]() Znalazłem za 182 zł z wysyłką FEEDER [ Edytowany sob kwi 05 2014, 04:03 ] | ||
Powrót do góry |
Hasan |
| ||
![]() Dołączył: śro kwi 15 2015, 07:26 postów: 94 | podepne sie pod temat bo szukam na przyszły sezon drgającej ![]() i teleskopowa da radę czy składana ? | ||
Powrót do góry |
13Zbig |
| ||
Gość | Ja osobiście preferuję składaną, (ale to kwestia gustu) moja jak wyżej widać ma cw. 60g. Łowiłem na nią na Biebrzy, a także na stawach, oraz jeziorach! Jak można przeczytać wyżej to karp 3,60 kg. nie stanowił żadnego problemu, świetnie pracuje, trzy wyraźnie zróżnicowane szczytówki (widać to na teście ugięcia) odpowiednio dobrane na dane łowisko i spodziewane ryby spisują się na medal, mimo to chcę kupić coś mniej finezyjnego na grubsze sztuki. Też składaną naturalnie jak ta której LINK podaję! Ale to są moje prywatne rozważania! | ||
Powrót do góry |
Paweł |
| ||
![]() ![]() Dołączył: pon mar 19 2012, 01:54 postów: 1485 | Zacznę od końca ![]() Co do przeznaczenia to przedstawiłeś dwa różne środowiska. Ja na niewielki staw wybrałbym pickera o długości 2,7 do 3,0 m. i cw w granicach max 40g. Natomiast na rzekę - o jakimś tam jednak uciągu - przydało by się jednak coś dłuższego i troszkę większym cw. bo dziś łowisz w tym małym uciągu a jutro się okaże że potrzebujesz postawić kij w innym miejscu. Myślę że kompromisem było by poszukać kija troszkę powyżej 3,0m. i cw w granicach 60 gram. Większość feederów/pickerów ma 3 szczytówki o różnej czułości - zakładasz delikatną na staw mocniejszą na rzekę. Jest jeszcze jedna opcja - jeżeli dany zestaw szczytówek okazuje się niewystarczający to idziesz do sklepu i dobierasz sobie np.mocniejszą lub delikatniejszą szczytówkę. Niżej podpisany tak uczynił ![]() Pozdrawiam. Paweł | ||
Powrót do góry |
Hasan |
| ||
![]() Dołączył: śro kwi 15 2015, 07:26 postów: 94 | to dopytam jeszcze o zaporę.ciężar 60 by też tam wystarczył czy już osobna wędka znacznie mocniejsza ? i takie pytanko laika....jak np c.w wędki jest 60 to koszyczek max jaki powinien być żeby nie przegiąć ? ![]() | ||
Powrót do góry |
Zbyszek |
| ||
Gość | kol. Hasan z całą odpowiedzialnością polecam Ci IMPACT QUIVER KONGER 330CM/60gr.Wędka 3 składowa+3 wymienne szczytówki. Długość transportowa 117cm. Posiadam i łowię tą wędką na jeziorach i zaporówce, więc na wodach na których i Ty zamierzasz łowić. Jestem z niej mega zadowolony, a przez okres 17 lat jaki poświęciłem w wedkarstwie feederowi wędek już trochę poznałem. PS. Jeśli głównie łowisz na wodzie stojącej nie daj się skusić na wędkę o ciężarze wyrzutu 100-150gr. Co do dylematu składana czy teleskopowa, jeśli Ci nie przeszkadza długość transportowa zdecydowanie składana. | ||
Powrót do góry |
Piotrek |
| ||
![]() ![]() Dołączył: czw lip 26 2012, 05:39 postów: 384 | Mogę polecić JAXONA XT-Pro Feeder 360 (WJ-XFD360100) o ciężarze wyrzutu 50-100g. Wykonana z wysoko przetworzonego włókna węglowego, specjalistyczna wędka z drgającą szczytówką.A waga 257g.w zestawie są 3 szczytówki drgające. Wędziska wytwarzane na bazie trzech grup włókien grafitowych C30T/C36T/C40T, rozmieszczonych w ten sposób, by zagwarantować możliwie najwyższe parametry użytkowe wędek. Perfekcyjne wykonanie wszystkich, nawet najdrobniejszych detali wykończenia. Wędziska Jaxon serii XT-PRO Feeder cechuje niska waga, szybka dynamiczna szczytowa akcja i bardzo dobre wyważenie. Długość -360. Długość transportowa 125. Dobry sprzęt,polecam . Ja mam model poprzedni co opisałem powyżej teraz widziałem; JAXON XT-PRO New Generation Feeder 360 | ||
Powrót do góry |
Moderatorzy: admin, Dominik, Bogdan |