Akcesoria wędkarskie
Przygotowanie
Metody połowu
Pokoik napraw
BUDOWA I OPIS KOŁOWROTKA
KONSERWACJA KOŁOWROTKA
USUWANIE PISKU KOŁOWROTKA
KONTROLA I REGULACJA LUZU ZĘBATKI
NAPRAWA HAMULCA I WOLNEGO BIEGU
WYMIANA SPRĘŻYNY KOŁOWROTKA
NIEODBIJAJĄCY KABŁĄK
WYMIANA PRZELOTKI
WYMIANA PRZELOTKI NA STOPCE
BLOKADA BIEGU WSTECZNEGO
SZUM KOŁOWROTKA
NAPRAWA ZŁAMANEJ WĘDKI LUB BATA
WYMIANA ŁOŻYSK
Zrób to sam
DOMOWA ZANĘTA
WYPYCHACZ
SPŁAWIK Z BALSY
SPŁAWIK Z PAŁKI WODNEJ
MAKARON
SPRĘŻYNKA KABŁĄKA Z AGRAFKI
KOSZ ZANĘTOWY
WĘDZOK I WĘDZENIE
KOSZYCZKI ZANĘTOWE
WOBLER
SIATKA DO PODBIERAKA
USTAWIANIE WOBLERA
HODOWLA CZERWONYCH ROBAKÓW
IGŁA DO ZBROJENIA RYBKI
PODPÓRKI WŁASNEJ ROBOTY
SPRĘŻYNA BIEGU WSTECZNEGO
MODERNIZACJA FORMY DO METHOD FEEDER
ANTENKA SPŁAWIKA
Techniki i sztuczki
Opowiadania wędkarskie
Wędkarstwo podlodowe
Witaj
Menu główne
Czat

04 sty : 19:42
Poszukuję mapy batymetrycznej jeziora sarąg

22 gru : 01:13
Witam czy mógłbym dostać/kupić mapę batymetryczna j Ruda Woda oraz Bartężkajacek 2359@o2.pl
Pozdrawiam

22 lis : 19:22
Witam, w jaki sposób mógłbym uzyskać mapę batymetryczną jeziora Brzeźno k. Brzeźna Mazurskiego? darek.buczynski@gmail.com

17 paź : 19:32
Witam.Czy mógłbym poprosić o mapę btymetryczną jeziora Świętego Szwaderki?

11 paź : 16:15
Witam potrzebuje mape batymetryczna jeziora burdag .jesli ktos posiada to prosze o przeslanie dzieki jawor75@gmail.com
Zobacz wszystkie posty (492)
Nowe posty na forum

Albert. Nie napisałeś jaką masz długość bata. Ja ł...
Autor Bogdan
01 lip : 07:43

Witam witam. Zastanawiam się czy ktoś tu jeszcze j...
Autor Albertk1990
08 cze : 23:27

Po kliknięciu w link odnośnik jest błędny.
Autor haras
29 maj : 12:33

Witamy bardzo serdecznie Andrzeju i zapraszamy do ...
Autor Bogdan
20 sty : 13:19

Dzień Dobry, Bardzo dziękuję za przyjęcie do grona...
Autor Andrzej
20 sty : 12:48
Nowe komentarze

Autor: Bogdan dnia 21 lis : 07:27
Witam Damianie.Moim zdaniem stopery między śrucina [więcej]

Autor: DamianSa dnia 21 lis : 00:00
Witam, czytałem że rozkładanie ciężarków na przykł [więcej]

Autor: Pablo dnia 25 paź : 16:50
Witam czy ma ktoś mapkę jeż czarnego w niesiolowic [więcej]

Autor: Anonymous dnia 17 paź : 19:36
reklama.domanski@wp.pl

Autor: Anonymous dnia 17 paź : 19:36
Witam.Czy mógłbym poprosić o mapę batymetryczną je [więcej]
Facebook
Data / Czas
Sposób na ...
Mapy batymetryczne
Poradnik
Więcej o książce można dowiedzieć sie na stronie :
LINK
Forum
<< Poprzedni temat | Kolejny temat >> |
![]() |
Autor | Odpowiedzi |
bajk |
| ||
![]() ![]() Dołączył: wto lip 19 2016, 08:26 postów: 24 | Witam wszystkich, mam pytanie do bardziej doświadczonych wędkarzy: łowię w miejscu blisko grążeli , dziś na początku wędkowanie jak zawsze zakarmiłem w jednym miejscu praktycznie na skraju liści po 10 , 15 minutach w miejscu zanęcenia pojawiły się bąble w paru miejscach (40 cmX 20 cm mniej więcej) znaczy to ze ryba żeruje. Moje pytanie brzmi: czy takie bąble mogą robić takie niewielkie ryby jak łowię czyli leszczyki 15 cm płotki i krasnopióry też tak do 15 cm, czy takie bąblowanie jest sprawą jakiś większych ryb tylko że one nie chcę mojej przynęty? A próbuję dosłownie na wszystko , dziś nawet na marchewkę gotowaną. ![]() Zanęcałem kukurydzą , pszenica, płatkami owsianymi + zanęta. Pozdrawiam Sławek Ps. wypróbowałem spławik od P. Bogdana super się sprawdził do bacika 4m. ![]() | ||
Powrót do góry |
Bogdan |
| ||
![]() ![]() ![]() Dołączył: sob gru 31 2011, 07:55 postów: 1953 | "Bąblowanie" wcale nie musi oznaczać, że to ryby żerują (owszem nieraz tak), Najczęściej jest to metan - gaz uwalniający się z dna zbiornika. Jest on bez zapachu i barwy, (utrapienie górników) | ||
Powrót do góry |
bajk |
| ||
![]() ![]() Dołączył: wto lip 19 2016, 08:26 postów: 24 | Mi się jednak wydaje że to ryby zanęta czy kukurydza raczej nie wywołuje wydobywanie się metanu. Jest to dokładnie w tych miejscach gdzie rzucam karmę. To 6-7 m od kładki po paru minutach. Widać że coś żeruje na dnie. Pytanie tylko czy jak by były tam tylko te małe ryby tak było by to widoczne. | ||
Powrót do góry |
Bogdan |
| ||
![]() ![]() ![]() Dołączył: sob gru 31 2011, 07:55 postów: 1953 | Sławku, może i ryby "bąbelkują" jak już, to na pewno nie małe. Ale najlepiej to jest zbadać sonarem do lokalizacji ryb. Wtedy by była 100% pewność. Spróbuj nie nęcić w tym miejscu przez jakiś czas, jeżeli nie będzie bąbelkowania tzn, że to nie metan. Dodam tylko, że metan wydobywa się samoczynnie (i dla niego jest obojętne, czy się rusza dno czy nie) tak samo i z wody i tak samo spod ziemi na polach i łąkach. [ Edytowany sob sie 06 2016, 02:19 ] | ||
Powrót do góry |
Dominik |
| ||
![]() ![]() ![]() Dołączył: śro gru 28 2011, 09:27 postów: 973 | Ze swoich obserwacji dodam że bardzo często bąbelkują też rośliny. Wystarczy że żerujące ryby - również niewielkie, ocierają się o rośliny a te uwalniają zmagazynowany pod liśćmi tlen. Gdyby w Twoim łowisku tak intensywnie bąbelkowały duże ryby, to raczej złowiłbyś lub przynajmniej zauważył spław dużej sztuki. | ||
Powrót do góry |
Paweł |
| ||
![]() ![]() Dołączył: pon mar 19 2012, 01:54 postów: 1485 | Ile razy mało nie narobiłem w stołek jak wokół zanęconego miejsca pojawiały się bąbelki!!! Lin/Karaś lub jakiś inny skurczybyk ryje a czemu nie skubnie mojej przynęty? Nie skubnie! Bo go tam nie ma ![]() Się tłumaczę ![]() Łowię często na dawnej żwirowni. Woda jest tam dosyć czysta. Dno miejscami (głębiej) zamulone. Miejscami żwirowo/piaszczyste. To jest właśnie moje odkrycie!!! W jeziorze macham wędą ile fabryka dała następnie siadam doglądać grila ![]() ![]() Do rzeczy! To co Ci bąbelkuje na powierzchnia to nic innego jak uwalniająca się twoja zanęta. Dobrze? Niedobrze? Nie wiem. Na powierzchniowy białoryb pewnie i owszem. na Lina nie!!! Mam na to mzk ![]() Darujcie! Klawiatura ynw cođ | ||
Powrót do góry |
bajk |
| ||
![]() ![]() Dołączył: wto lip 19 2016, 08:26 postów: 24 | Dzięki za wpisy. Jest nad czym się zastanawiać... ![]() | ||
Powrót do góry |
bajk |
| ||
![]() ![]() Dołączył: wto lip 19 2016, 08:26 postów: 24 | Wczoraj będąc na rybach zanęciłem w tym samym miejscu taką samą zanętą i .... nic zero bąblowania. Chyba ryby nie żerowały. Brania tylko małych sztuk ![]() | ||
Powrót do góry |
Zbyszek |
| ||
Gość | Najłatwiej poznać rybie żerowanie po wędrujących bąbelkach! Przez jakiś czas patrząc na nie widać jak bąbelki przesuwają się powoli w różnych kierunkach! Jeżeli co pewien czas dzieje się to w jednym miejscu oznacza jednak metan! ![]() | ||
Powrót do góry |
Moderatorzy: admin, Dominik, Bogdan |