Akcesoria wędkarskie
Przygotowanie
Metody połowu
Pokoik napraw
BUDOWA I OPIS KOŁOWROTKA
KONSERWACJA KOŁOWROTKA
USUWANIE PISKU KOŁOWROTKA
KONTROLA I REGULACJA LUZU ZĘBATKI
NAPRAWA HAMULCA I WOLNEGO BIEGU
WYMIANA SPRĘŻYNY KOŁOWROTKA
NIEODBIJAJĄCY KABŁĄK
WYMIANA PRZELOTKI
WYMIANA PRZELOTKI NA STOPCE
BLOKADA BIEGU WSTECZNEGO
SZUM KOŁOWROTKA
NAPRAWA ZŁAMANEJ WĘDKI LUB BATA
WYMIANA ŁOŻYSK
Zrób to sam
DOMOWA ZANĘTA
WYPYCHACZ
SPŁAWIK Z BALSY
SPŁAWIK Z PAŁKI WODNEJ
MAKARON
SPRĘŻYNKA KABŁĄKA Z AGRAFKI
KOSZ ZANĘTOWY
WĘDZOK I WĘDZENIE
KOSZYCZKI ZANĘTOWE
WOBLER
SIATKA DO PODBIERAKA
USTAWIANIE WOBLERA
HODOWLA CZERWONYCH ROBAKÓW
IGŁA DO ZBROJENIA RYBKI
PODPÓRKI WŁASNEJ ROBOTY
SPRĘŻYNA BIEGU WSTECZNEGO
MODERNIZACJA FORMY DO METHOD FEEDER
ANTENKA SPŁAWIKA
Techniki i sztuczki
Opowiadania wędkarskie
Wędkarstwo podlodowe
Witaj
Menu główne
Czat

04 sty : 19:42
Poszukuję mapy batymetrycznej jeziora sarąg

22 gru : 01:13
Witam czy mógłbym dostać/kupić mapę batymetryczna j Ruda Woda oraz Bartężkajacek 2359@o2.pl
Pozdrawiam

22 lis : 19:22
Witam, w jaki sposób mógłbym uzyskać mapę batymetryczną jeziora Brzeźno k. Brzeźna Mazurskiego? darek.buczynski@gmail.com

17 paź : 19:32
Witam.Czy mógłbym poprosić o mapę btymetryczną jeziora Świętego Szwaderki?

11 paź : 16:15
Witam potrzebuje mape batymetryczna jeziora burdag .jesli ktos posiada to prosze o przeslanie dzieki jawor75@gmail.com
Zobacz wszystkie posty (492)
Nowe posty na forum

Albert. Nie napisałeś jaką masz długość bata. Ja ł...
Autor Bogdan
01 lip : 07:43

Witam witam. Zastanawiam się czy ktoś tu jeszcze j...
Autor Albertk1990
08 cze : 23:27

Po kliknięciu w link odnośnik jest błędny.
Autor haras
29 maj : 12:33

Witamy bardzo serdecznie Andrzeju i zapraszamy do ...
Autor Bogdan
20 sty : 13:19

Dzień Dobry, Bardzo dziękuję za przyjęcie do grona...
Autor Andrzej
20 sty : 12:48
Nowe komentarze

Autor: Bogdan dnia 21 lis : 07:27
Witam Damianie.Moim zdaniem stopery między śrucina [więcej]

Autor: DamianSa dnia 21 lis : 00:00
Witam, czytałem że rozkładanie ciężarków na przykł [więcej]

Autor: Pablo dnia 25 paź : 16:50
Witam czy ma ktoś mapkę jeż czarnego w niesiolowic [więcej]

Autor: Anonymous dnia 17 paź : 19:36
reklama.domanski@wp.pl

Autor: Anonymous dnia 17 paź : 19:36
Witam.Czy mógłbym poprosić o mapę batymetryczną je [więcej]
Facebook
Data / Czas
Sposób na ...
Mapy batymetryczne
Poradnik
Więcej o książce można dowiedzieć sie na stronie :
LINK
Forum
<< Poprzedni temat | Kolejny temat >> |
![]() |
Autor | Odpowiedzi |
Paweł |
| ||
![]() ![]() Dołączył: pon mar 19 2012, 01:54 postów: 1485 | Na prośbę Mirka (fajny pomysł) chcę opisać fajne miejsce na wakacje na mazurach - dokładnie jak w tytule. To była moja kwatera - TA Zachęcam też innych do opisania miejsc które okazały się fajne - może powstanie mały poradnik gdzie warto jechać ![]() ![]() Jest to kilka prywatnych domków leżących nad samym jeziorem Białym. Teren jest ogrodzony a na wjeździe jest ochrona. Samochód stoi pod samym domkiem. Aby tam się dostać (Ostry Róg) trzeba jechać leśnym duktem pewnie z pięć kilometrów, ale nie jest źle - jest tam fajna (i tania!) knajpka gdzie można zjeść, napić się piwa, pograć w różne gry - rzutki itp. oraz wypożyczyć wszelki sprzęt pływający. Cicho i spokojnie - nigdy nic nikomu nie zginęło a sąsiedzi trzymali cały wędkarski sprzęt przed domkiem. Do dyspozycji w cenie domku miałem zarejestrowaną łódkę nie wspominając o grillu itp. Dzierżawcą jeziora jest jakieś Gosp. Rybackie - sprzedające niedrogo zezwolenia. Jest to fajne miejsce do wypadu na Litwę. Jeżeli nie chce się jechać własnym samochodem to w Augustowie jest kilka biur organizujących jednodniowe wypady - naprawdę wbrew pozorom można nawet przez jeden dzień sporo zobaczyć z przewodnikiem i słuchawką na uchu więc nie trzeba stać obok mówiącego przewodnika. Na pewno jest to leprze niż motać się samemu. Trzeba też jechać do Wigerskiego Parku Narodowego i ruszyć w trasę kolejką wąskotorową - super sprawa. W Augustowie można popływać statkiem - są fajne rejsy przez jeź. Necko, Raspuda, Białe, Studzienicze. Poleca też obowiązkowo spróbować augustowskich Kartaczy - ja choćby dla nich samych jeszcze raz tam pojadę ![]() Jak znajdę jakieś fotki to coś wkleję przykładowo - bo niestety większość straciłem przez padnięty komputer ![]() Pozdrawiam. Paweł | ||
Powrót do góry |
13Zbig |
| ||
Gość | Super miejsce, ja mieszkałem przez okres 1976 - 2003' w "trójkącie Bermudzkim" to jest na pograniczu trzech województw, Łomżyńskiego, Suwalskiego i Białostockiego nad Biebrzą, Jeziorem Rajgrodzkim, niedaleko jeziora Ełckiego!!! Na wczasy jechałem nad Jezioro Dręstwo 20 km od domu pod namiot! ![]() | ||
Powrót do góry |
Bogdan |
| ||
![]() ![]() ![]() Dołączył: sob gru 31 2011, 07:55 postów: 1953 | Rzeczywiście, pomysł super. Niech każdy z nas opisze swoje najlepsze miejsca na wakacje. Może w końcu zmobilizujemy się i wszyscy wybierzemy to jedne-jedyne na wspólne spotkanie "Tajniaków".![]() | ||
Powrót do góry |
Mirex |
| ||
![]() ![]() Dołączył: pią lip 25 2014, 07:14 postów: 281 | Fajne to miejsce z Twojego opisu jest - chyba warto tam tyłek ruszyć ![]() | ||
Powrót do góry |
Paweł |
| ||
![]() ![]() Dołączył: pon mar 19 2012, 01:54 postów: 1485 | Warto, warto. Przez dwa tygodnie można poznać fajny kawałek Polski. Ja byłem z dwójką nastolatków i musiałem im zapewnić codziennie coś nowego a pogoda nie specjalnie nam dopisała. Co prawda nie padało, ale o kąpieli w jeziorze można było zapomnieć a kąpielisko tam było bardzo fajne - daleko w jezioro można było wejść po piaszczystym dnie. Całe szczęście w Augustowie jest kryta pływalnia z której korzystałem. Pamiętam że jak skręciliśmy z asfaltu w las to po dwóch czy trzech kilometrach leśnej drogi córka zaczęła płakać że tam pewnie nawet prądu nie będzie ![]() ![]() ![]() Wiem też że niektórzy bardzo się skarżyli na złe warunki i nieuczciwość gospodarzy. Zawsze trafi się ktoś taki. Ja nie miałem najmniejszych problemów. Wszystko było jak trzeba - właściciele przywitali nas, pokazali co i jak i tyle się widzieliśmy. Więc tych ludzi mogę polecić. Pozdrawiam. Paweł | ||
Powrót do góry |
Paweł |
| ||
![]() ![]() Dołączył: pon mar 19 2012, 01:54 postów: 1485 | Mały zrzut z google map. 1 - to miejsce gdzie skręca się (zaraz za kanałem więc charakterystyczne) z drogi nr 8 wiodącej z Augustowa do Suwałk w leśny dukt. 2 - mniej więcej tu są domki. Między zjazdem (1) a domkiem (2) jest naprawdę kawał drogi przez las - żwirowo/gruntowa, ale w miarę równa. 3 - zaznaczyłem miejsce gdzie przepływa się statkiem przez śluzę. Dzieciakom nie bardzo pasował rejs (miały inne pomysły), ale jak przepływaliśmy przez śluzę to stały z otwartymi buziami że coś takiego jest możliwe a różnica poziomów naprawdę jest znaczna. Myślę że koło 4-rech metrów więc robi wrażenie zwłaszcza na dzieciakach nie mających pojęci o takich rzeczach. [ Edytowany pią sty 15 2016, 11:43 ] | ||
Powrót do góry |
Paweł |
| ||
![]() ![]() Dołączył: pon mar 19 2012, 01:54 postów: 1485 | Podczas edytowania posta nie mogę (nie potrafię) wstawić fotki więc muszę klepnąć jeszcze jeden post. Zrzut do posta wyżej. ![]() ps. Dominik, jest taka opcja że można podczas edycji wstawić zdjęcie? czy tylko tekst można zmieniać? [ Edytowany pią sty 15 2016, 11:51 ] | ||
Powrót do góry |
Dominik |
| ||
![]() ![]() ![]() Dołączył: śro gru 28 2011, 09:27 postów: 973 | Paweł jest taka opcja żeby wrzucić zdjęcie do edytowanego posta ale już nie na nasz serwer. Trzeba wykorzystać jakiś zewnętrzny hosting i wkleić link wykorzystując znacznik [img]. Jeśli nie wiesz o co chodzi to mogę napisać dokładną instrukcję w innym dziale ![]() [ Edytowany pią sty 15 2016, 03:26 ] | ||
Powrót do góry |
Anonim |
| ||
Gość | Jeżeli to nie problem to niech tak zostanie. Nie ma co komplikować sobie życia. Pozdrawiam. Paweł | ||
Powrót do góry |
Moderatorzy: admin, Dominik, Bogdan |