Akcesoria wędkarskie
Przygotowanie
Metody połowu
Pokoik napraw
Zrób to sam
Techniki i sztuczki
Opowiadania wędkarskie
Wędkarstwo podlodowe
Witaj
Login:

Hasło:

Zapamiętaj mnie

[ ]
Menu główne
Czat

Anonimowy
04 sty : 19:42
Poszukuję mapy batymetrycznej jeziora sarąg

Anonimowy
22 gru : 01:13
Witam czy mógłbym dostać/kupić mapę batymetryczna j Ruda Woda oraz Bartężka
jacek 2359@o2.pl
Pozdrawiam

Anonimowy
22 lis : 19:22
Witam, w jaki sposób mógłbym uzyskać mapę batymetryczną jeziora Brzeźno k. Brzeźna Mazurskiego? darek.buczynski@gmail.com

Anonimowy
17 paź : 19:32
Witam.
Czy mógłbym poprosić o mapę btymetryczną jeziora Świętego Szwaderki?

Anonimowy
11 paź : 16:15
Witam potrzebuje mape batymetryczna jeziora burdag .jesli ktos posiada to prosze o przeslanie dzieki jawor75@gmail.com

Nowe posty na forum
Re: Powrót po latach
Albert. Nie napisałeś jaką masz długość bata. Ja ł...
Autor Bogdan
01 lip : 07:43

Powrót po latach
Witam witam. Zastanawiam się czy ktoś tu jeszcze j...
Autor Albertk1990
08 cze : 23:27

Re: Aplikacja do map batymetrycznych
Po kliknięciu w link odnośnik jest błędny.
Autor haras
29 maj : 12:33

Re: Jesteś nowy? - przywitaj się
Witamy bardzo serdecznie Andrzeju i zapraszamy do ...
Autor Bogdan
20 sty : 13:19

Re: Jesteś nowy? - przywitaj się
Dzień Dobry, Bardzo dziękuję za przyjęcie do grona...
Autor Andrzej
20 sty : 12:48

Nowe komentarze
[Treści] Jak założyć spławik - opisy, porady, zdjęcia
Autor:  Bogdan dnia 21 lis : 07:27
Witam Damianie.Moim zdaniem stopery między śrucina [więcej]

[Treści] Jak założyć spławik - opisy, porady, zdjęcia
Autor:  DamianSa dnia 21 lis : 00:00
Witam, czytałem że rozkładanie ciężarków na przykł [więcej]

[Treści] Batymetria, mapy batymetryczne do pobrania
Autor:  Pablo dnia 25 paź : 16:50
Witam czy ma ktoś mapkę jeż czarnego w niesiolowic [więcej]

Autor:  Anonymous dnia 17 paź : 19:36
reklama.domanski@wp.pl

Autor:  Anonymous dnia 17 paź : 19:36
Witam.Czy mógłbym poprosić o mapę batymetryczną je [więcej]

Facebook

Data / Czas

Sposób na ...
Mapy batymetryczne
Poradnik

Poradnik wędkarza majsterkowicza dostępny do kupienia. Serdecznie zapraszamy!

Więcej o książce można dowiedzieć sie na stronie :

LINK

Forum
<< Poprzedni temat | Kolejny temat >>   
jaki kij Mistralla ?

Autor Odpowiedzi
nosleep
wto paź 06 2015, 09:56
Zarejestrowany #1209
Witam wszystkich, dopiero zaczynam swoją przygodę z wędkarstwem. Chciałbym kupić jakiś zestaw na początek, nie za drogi poniewaz nie mam pewnosci, że sie po kilku razach nie zniechęcę.
Znalazłem zestaw marki Mistrall http://wedkarz.pro/zestaw-feederowy-mistrall-wszystko-czego-szukasz,sp,47,1249?ad=nella w sumie chyba w dobrej cenie(widziałem zdecydowanie droższe zestawy). Pytanie mam takie, czy warto kupic taki zestaw czy lepiej skomponowac samemu wszystkie elementy? Maksymalnie chciałbym przeznaczyc 700 zł na całość.
Powrót do góry
Mirex
śro paź 07 2015, 08:30
Zarejestrowany #890
czołem:)
Kolego na początek to każdy sprzęt dobry - ale tak jak mówisz nie wydawaj na starcie dużo kasy bo nie wiadomo która metoda cię wciągnie - z drugiej strony porządniejszy sprzęt łatwiej później odsprzedać ewentualnie;
odnośnie tego zestawu to jak prawie każdy zestaw jest droższy w komplecie niż pojedynczo na sztuki ;
osobno ta wędka kosztuje 110zł/szt a kołowrotek 95zł/szt - zaokrąglając kij+kręcioł x 2kpl to jakieś 440 zł - reszta badziewia które chcą wcisnąć na pewno nie jest warta brakujących 130zł do ceny 570zł/kpl;
osobiście nie polecam kołowrotków z wolnym biegiem [rzecz zbędna - znaczy się kolejna która może się zepsuć] ale to już są indywidualne preferencje;
moim zdaniem żyłka 0,28mm na federki jest za gruba - proponuję między 0,16-0,20mm;
podpórki też już sobie kup porządniejsze bo te tanie nie są zbyt wytrzymałe;
pamiętaj że to hobby bardzo uzależnia i później wydatki idą w setkach i tysiącach
pozdrawiam

mirek
Powrót do góry
daniel_lisek
śro paź 07 2015, 03:13
Zarejestrowany #854
Mirex napisał(a) ...

proponuję między 0,16-0,20mm;

Moim zdanie na feeder żyłka 0,22-0,26(u mnie 0,20 strzeliła na koszyczki(5g)+ zanęta

nosleep: chcesz łowić tylko na "grunt"? czasami z gruntu nic nie skupie a na spławik można się pobawić, proponuje feeder + odległoścówka/match

[ Edytowany śro paź 07 2015, 03:13 ]
Powrót do góry
13Zbig
śro paź 07 2015, 09:40
GośćTemat jest tak stary jak wędkarstwo! Zacznij od spławika to podstawa która uczy jak żerują i na co ryby poczynając od uklei, poprzez płocie, liny, okonie, itp, itd. Nauczysz się podstawowej metody od sposobu pobierania pokarmu przez gdzie w jakiej porze roku szukać ryb, jak i co im podać, jak zanęcić itd. Łowienia z gruntu, powyżej dna poprzez metodę odległościową, inną w rzece, inną w kanale jeszcze inną w stawie jeziorze! Opis tego to kilka książek do przeczytania! Potem praktyka często na początku dużo niepowodzeń ale tak zdobywa się doświadczenie!!!
A wracając do zakupów pamiętaj o bardzo ważnej sprawie, tanio dasz - gó....o masz! Kupując staraj się na początek nabywać sprzęt z tzw. średniej półki, bo ideą wędkarstwa jest maksyma - "Na rybach masz walczyć z rybą nie sprzętem!"
Powrót do góry
Mirex
śro paź 07 2015, 10:22
Zarejestrowany #890
daniel_lisek napisał(a) ...

Mirex napisał(a) ...

proponuję między 0,16-0,20mm;

Moim zdanie na feeder żyłka 0,22-0,26(u mnie 0,20 strzeliła na koszyczki(5g)+ zanęta

nosleep: chcesz łowić tylko na "grunt"? czasami z gruntu nic nie skupie a na spławik można się pobawić, proponuje feeder + odległoścówka/match

Na żyłce się nie oszczędza Kolego - jak kupisz dobrą to 0,16-0,18mm da redę - feder to jest finezja znam takich co na federa 0,30 zakładają i zrywają - walczą z płocią 15cm jak jak w filmach "stawka warta tuńczyka" czy jakoś tak
Powrót do góry
Leszczyk13
śro paź 07 2015, 11:06
Zarejestrowany #1017
Witaj nosleep

Tak jak Ci już koledzy napisali to jest temat rzeka. Dobra żyłka i haczyki to podstawa, a spławik czy inny czujnik znajdziesz nad wodą. Czujnik brań z regulowaną masą zrobisz z Kinderjaja, potrzebny drucik i troszkę piasku. Popytaj kolegów może mają jakieś nie używane przez nich kije to Ci dadzą lub też pożyczą. Szkoda inwestować jak nie jesteś przekonany czy to pokochasz.
Zacznij od bata, fantastycznie uczy podstaw i zrozumienia co się dzieje w wodzie. A i niewiele na początek kosztuje

Pozdrawiam

Marek
Powrót do góry
13Zbig
czw paź 08 2015, 08:11
GośćJeżeli bat to przynajmniej 7 metrów i waga ok 300g, to Ci da swobodę w łowieniu i nie przemęczy nadgarstka! Do tego kilka spławików prostych smukłych a na rzekę grubsze łezki! Polecam Ci lekturę POD TYM LINKIEM Tu dowiesz się o metodzie łowienia batem!!!
Powrót do góry
Moderatorzy: admin, Dominik, Bogdan

Przejdź do:     Powrót do góry

Kanały informacyjne: RSS 0.92 Kanały informacyjne: RSS 2.0 Kanały informacyjne: RDF