Akcesoria wędkarskie
Przygotowanie
Metody połowu
Pokoik napraw
Zrób to sam
Techniki i sztuczki
Opowiadania wędkarskie
Wędkarstwo podlodowe
Witaj
Login:

Hasło:


Zapamiętaj mnie

[ ]
Menu główne
Czat

Anonimowy
04 sty : 19:42
Poszukuję mapy batymetrycznej jeziora sarąg


Anonimowy
22 gru : 01:13
Witam czy mógłbym dostać/kupić mapę batymetryczna j Ruda Woda oraz Bartężka
jacek 2359@o2.pl
Pozdrawiam


Anonimowy
22 lis : 19:22
Witam, w jaki sposób mógłbym uzyskać mapę batymetryczną jeziora Brzeźno k. Brzeźna Mazurskiego? darek.buczynski@gmail.com


Anonimowy
17 paź : 19:32
Witam.
Czy mógłbym poprosić o mapę btymetryczną jeziora Świętego Szwaderki?


Anonimowy
11 paź : 16:15
Witam potrzebuje mape batymetryczna jeziora burdag .jesli ktos posiada to prosze o przeslanie dzieki jawor75@gmail.com


Nowe posty na forum
Re: Powrót po latach
Albert. Nie napisałeś jaką masz długość bata. Ja ł...
Autor Bogdan
01 lip : 07:43

Powrót po latach
Witam witam. Zastanawiam się czy ktoś tu jeszcze j...
Autor Albertk1990
08 cze : 23:27

Re: Aplikacja do map batymetrycznych
Po kliknięciu w link odnośnik jest błędny.
Autor haras
29 maj : 12:33

Re: Jesteś nowy? - przywitaj się
Witamy bardzo serdecznie Andrzeju i zapraszamy do ...
Autor Bogdan
20 sty : 13:19

Re: Jesteś nowy? - przywitaj się
Dzień Dobry, Bardzo dziękuję za przyjęcie do grona...
Autor Andrzej
20 sty : 12:48

Nowe komentarze
[Treści] Jak założyć spławik - opisy, porady, zdjęcia
Autor:  Bogdan dnia 21 lis : 07:27
Witam Damianie.Moim zdaniem stopery między śrucina [więcej]

[Treści] Jak założyć spławik - opisy, porady, zdjęcia
Autor:  DamianSa dnia 21 lis : 00:00
Witam, czytałem że rozkładanie ciężarków na przykł [więcej]

[Treści] Batymetria, mapy batymetryczne do pobrania
Autor:  Pablo dnia 25 paź : 16:50
Witam czy ma ktoś mapkę jeż czarnego w niesiolowic [więcej]

[Treści] Batymetria, mapy batymetryczne do pobrania
Autor:  Anonymous dnia 17 paź : 19:36
reklama.domanski@wp.pl

[Treści] Batymetria, mapy batymetryczne do pobrania
Autor:  Anonymous dnia 17 paź : 19:36
Witam.Czy mógłbym poprosić o mapę batymetryczną je [więcej]

Facebook

Data / Czas
 
Sposób na ...
Mapy batymetryczne
Poradnik

Poradnik wędkarza majsterkowicza dostępny do kupienia. Serdecznie zapraszamy!



Więcej o książce można dowiedzieć sie na stronie :

LINK

Forum
<< Poprzedni temat | Kolejny temat >>   
Pszenica

Idź do strony  [1] 2 3
Autor Odpowiedzi
Paweł
czw kwi 09 2015, 02:28
Zarejestrowany #31
Dołączył: pon mar 19 2012, 01:54
postów: 1485
Dostałem torebkę pszenicy, ale nie bardzo wiem jak ją przygotować. Widziałem w ubiegłym sezonie drepcząc ze spiningiem jak wędkarz łowił fajne płoteczki na napęczniałe ziarna pszenicy. Jak to się robi?
Pozdrawiam.
Paweł

[ Edytowany czw kwi 09 2015, 07:10 ]
Powrót do góry
Dominik
czw kwi 09 2015, 03:43

Dołączył: śro gru 28 2011, 09:27
postów: 973
Najprostszy sposób przyrządzenia to ugotowanie. Filozofii w przygotowaniu takiej pszenicy nie ma, gotujemy aż ziarna napęcznieją i zmiękną. Można dodawać zapach do wody w której gotujemy pszenicę. Dobrze gotować pod przykrywką i mieszać co jakiś czas aby się nie przypaliła a gdy ziarna zmiękną i napęcznieją, nie odlewać wody tylko zostawić zamkniętą pszenicę na parę godzin.
Powrót do góry
Paweł
czw kwi 09 2015, 03:46
Zarejestrowany #31
Dołączył: pon mar 19 2012, 01:54
postów: 1485
Rozumiem że nie trzeba wcześniej ich moczyć jak np. kukurydzę? Tylko do garnka z wodą i na ogień? Tak mniej więcej ile czasu potrzebują się gotować?
Powrót do góry
Dominik
czw kwi 09 2015, 04:33

Dołączył: śro gru 28 2011, 09:27
postów: 973
Nie trzeba moczyć, gotuje się też krótko, ile to trudno mi powiedzieć nigdy nie liczę zawsze patrzę czy ziarna są już ok. Tak na oko z 20 min.
Powrót do góry
Paweł
czw kwi 09 2015, 07:36
Zarejestrowany #31
Dołączył: pon mar 19 2012, 01:54
postów: 1485
Dobra Dominik zaraz zrobię próbę. Potem owinąć w koc (jak kukurydzę) i niech się pruży? Tak? Rano zobaczę jak to wygląda. Jeszcze pytanie względem dopalaczy - miodek będzie dobry na płoć czy lepiej jakiś firmowy atraktorek?
Pozdrawiam.
Paweł
Powrót do góry
djbaloon
czw kwi 09 2015, 07:55
Zarejestrowany #1021
Dołączył: nie kwi 05 2015, 08:43
postów: 59
Ewentualnie można zalać wrzątkiem w jakimś starym termosie dodać nutę aromatyczne i odstawić na jakieś 2 godz i obserwować czy ziarno się otwiera a wodę wykorzystać do zanęty
Powrót do góry
Anonim
czw kwi 09 2015, 08:35
Gośćkażde ziarka czy to pszenicy, grochu kukurydzy czy ciecierzycy należy namoczyć na co najmniej 12godz. Chociażby po to aby nie trzeba było długo gotować(próżyć).Gotowanie nienamoczonej pszenicy przez 20 minut
jest zdecydowanie za krótki. Ziarna mają być popękane i widoczny biały miąższ . Proces próżenia pszenicy trwa od 1-1.5godz
Powrót do góry
Dominik
czw kwi 09 2015, 09:11

Dołączył: śro gru 28 2011, 09:27
postów: 973
Jakbym miał stać przez 1.5h przy kuchni to by mi czasu na ryby nie starczyło . Ja moczę kukurydzę dobę przed gotowaniem natomiast uważam że pszenicy nie trzeba moczyć gdyż gotuje się szybko i bez tego. Na pewno nie gotuję pszenicy 1.5h a ziarna mam zawsze miękkie i popękane. Ważne jest aby po gotowaniu zostawić pszenicę w garnku zamkniętą na kilka godzin.

milus32 napisał(a) ...

Dobra Dominik zaraz zrobię próbę. Potem owinąć w koc (jak kukurydzę) i niech się pruży? Tak? Rano zobaczę jak to wygląda. Jeszcze pytanie względem dopalaczy - miodek będzie dobry na płoć czy lepiej jakiś firmowy atraktorek?
Pozdrawiam.
Paweł


Tak owinąć w koc to dobre rozwiązanie, wtedy pszenica ładnie "dojrzeje" i popęka. Co do dopalaczy to ja nieraz miewałem lepsze wyniki na bezzapachową niż z zapachami. Jednak ostatnio pszenicę to gotuję głównie do mieszanki ziaren na karpia i nie zakładam jej na hak tylko wrzucam do wody.
Powrót do góry
Anonim
czw kwi 09 2015, 09:46
Gość" Ważne jest aby po gotowaniu zostawić pszenicę w garnku zamkniętą na kilka godzin."-i wszystko jasne w ten sposób pszenica znajduje się w gorącej wodzie przez kilka godz. nie 20min.
Powrót do góry
Paweł
pią kwi 10 2015, 08:29
Zarejestrowany #31
Dołączył: pon mar 19 2012, 01:54
postów: 1485
Jak się przygotowuje kukurydzę to wiem - robię ją według przepisu Bogdana i jest super.
Wracając do pszenicy to już miej więcej wiem co i jak. Wstawiłem wczoraj wieczorem garstkę ziaren i gotowałem około 35 minut. Następnie zawinąłem w koc i zostawiłem do rana. Jak się dziś rano okazało trochę przesadziłem z długością gotowania bo część ziaren się rozpadła. Więc wniosek że ziaren nie trzeba wcześniej moczyć i faktycznie wystarczy czas gotowania około 20 minut. Dziś wieczorem jeszcze raz spróbuję właśnie tak i będę miał porównanie

Pozdrawiam.
Paweł
Powrót do góry
Idź do strony  [1] 2 3
Moderatorzy: admin, Dominik, Bogdan

Przejdź do:     Powrót do góry

Kanały informacyjne: RSS 0.92 Kanały informacyjne: RSS 2.0 Kanały informacyjne: RDF
Powered by e107 Forum System