Akcesoria wędkarskie
Przygotowanie
Metody połowu
Pokoik napraw
BUDOWA I OPIS KOŁOWROTKA
KONSERWACJA KOŁOWROTKA
USUWANIE PISKU KOŁOWROTKA
KONTROLA I REGULACJA LUZU ZĘBATKI
NAPRAWA HAMULCA I WOLNEGO BIEGU
WYMIANA SPRĘŻYNY KOŁOWROTKA
NIEODBIJAJĄCY KABŁĄK
WYMIANA PRZELOTKI
WYMIANA PRZELOTKI NA STOPCE
BLOKADA BIEGU WSTECZNEGO
SZUM KOŁOWROTKA
NAPRAWA ZŁAMANEJ WĘDKI LUB BATA
WYMIANA ŁOŻYSK
Zrób to sam
DOMOWA ZANĘTA
WYPYCHACZ
SPŁAWIK Z BALSY
SPŁAWIK Z PAŁKI WODNEJ
MAKARON
SPRĘŻYNKA KABŁĄKA Z AGRAFKI
KOSZ ZANĘTOWY
WĘDZOK I WĘDZENIE
KOSZYCZKI ZANĘTOWE
WOBLER
SIATKA DO PODBIERAKA
USTAWIANIE WOBLERA
HODOWLA CZERWONYCH ROBAKÓW
IGŁA DO ZBROJENIA RYBKI
PODPÓRKI WŁASNEJ ROBOTY
SPRĘŻYNA BIEGU WSTECZNEGO
MODERNIZACJA FORMY DO METHOD FEEDER
ANTENKA SPŁAWIKA
Techniki i sztuczki
Opowiadania wędkarskie
Wędkarstwo podlodowe
Witaj
Menu główne
Czat

04 sty : 19:42
Poszukuję mapy batymetrycznej jeziora sarąg

22 gru : 01:13
Witam czy mógłbym dostać/kupić mapę batymetryczna j Ruda Woda oraz Bartężkajacek 2359@o2.pl
Pozdrawiam

22 lis : 19:22
Witam, w jaki sposób mógłbym uzyskać mapę batymetryczną jeziora Brzeźno k. Brzeźna Mazurskiego? darek.buczynski@gmail.com

17 paź : 19:32
Witam.Czy mógłbym poprosić o mapę btymetryczną jeziora Świętego Szwaderki?

11 paź : 16:15
Witam potrzebuje mape batymetryczna jeziora burdag .jesli ktos posiada to prosze o przeslanie dzieki jawor75@gmail.com
Zobacz wszystkie posty (492)
Nowe posty na forum

Albert. Nie napisałeś jaką masz długość bata. Ja ł...
Autor Bogdan
01 lip : 07:43

Witam witam. Zastanawiam się czy ktoś tu jeszcze j...
Autor Albertk1990
08 cze : 23:27

Po kliknięciu w link odnośnik jest błędny.
Autor haras
29 maj : 12:33

Witamy bardzo serdecznie Andrzeju i zapraszamy do ...
Autor Bogdan
20 sty : 13:19

Dzień Dobry, Bardzo dziękuję za przyjęcie do grona...
Autor Andrzej
20 sty : 12:48
Nowe komentarze

Autor: Bogdan dnia 21 lis : 07:27
Witam Damianie.Moim zdaniem stopery między śrucina [więcej]

Autor: DamianSa dnia 21 lis : 00:00
Witam, czytałem że rozkładanie ciężarków na przykł [więcej]

Autor: Pablo dnia 25 paź : 16:50
Witam czy ma ktoś mapkę jeż czarnego w niesiolowic [więcej]

Autor: Anonymous dnia 17 paź : 19:36
reklama.domanski@wp.pl

Autor: Anonymous dnia 17 paź : 19:36
Witam.Czy mógłbym poprosić o mapę batymetryczną je [więcej]
Facebook
Data / Czas
Sposób na ...
Mapy batymetryczne
Poradnik
Więcej o książce można dowiedzieć sie na stronie :
LINK
Forum
<< Poprzedni temat | Kolejny temat >> |
![]() Idź do strony [1] 2 3 |
Autor | Odpowiedzi |
Paweł |
| ||
![]() ![]() Dołączył: pon mar 19 2012, 01:54 postów: 1485 | Dostałem torebkę pszenicy, ale nie bardzo wiem jak ją przygotować. Widziałem w ubiegłym sezonie drepcząc ze spiningiem jak wędkarz łowił fajne płoteczki na napęczniałe ziarna pszenicy. Jak to się robi? Pozdrawiam. Paweł [ Edytowany czw kwi 09 2015, 07:10 ] | ||
Powrót do góry |
Dominik |
| ||
![]() ![]() ![]() Dołączył: śro gru 28 2011, 09:27 postów: 973 | Najprostszy sposób przyrządzenia to ugotowanie. Filozofii w przygotowaniu takiej pszenicy nie ma, gotujemy aż ziarna napęcznieją i zmiękną. Można dodawać zapach do wody w której gotujemy pszenicę. Dobrze gotować pod przykrywką i mieszać co jakiś czas aby się nie przypaliła a gdy ziarna zmiękną i napęcznieją, nie odlewać wody tylko zostawić zamkniętą pszenicę na parę godzin. | ||
Powrót do góry |
Paweł |
| ||
![]() ![]() Dołączył: pon mar 19 2012, 01:54 postów: 1485 | Rozumiem że nie trzeba wcześniej ich moczyć jak np. kukurydzę? Tylko do garnka z wodą i na ogień? Tak mniej więcej ile czasu potrzebują się gotować? | ||
Powrót do góry |
Dominik |
| ||
![]() ![]() ![]() Dołączył: śro gru 28 2011, 09:27 postów: 973 | Nie trzeba moczyć, gotuje się też krótko, ile to trudno mi powiedzieć nigdy nie liczę zawsze patrzę czy ziarna są już ok. Tak na oko z 20 min. | ||
Powrót do góry |
Paweł |
| ||
![]() ![]() Dołączył: pon mar 19 2012, 01:54 postów: 1485 | Dobra Dominik zaraz zrobię próbę. Potem owinąć w koc (jak kukurydzę) i niech się pruży? Tak? Rano zobaczę jak to wygląda. Jeszcze pytanie względem dopalaczy ![]() Pozdrawiam. Paweł | ||
Powrót do góry |
djbaloon |
| ||
![]() ![]() Dołączył: nie kwi 05 2015, 08:43 postów: 59 | Ewentualnie można zalać wrzątkiem w jakimś starym termosie dodać nutę aromatyczne i odstawić na jakieś 2 godz i obserwować czy ziarno się otwiera a wodę wykorzystać do zanęty ![]() | ||
Powrót do góry |
Anonim |
| ||
Gość | każde ziarka czy to pszenicy, grochu kukurydzy czy ciecierzycy należy namoczyć na co najmniej 12godz. Chociażby po to aby nie trzeba było długo gotować(próżyć).Gotowanie nienamoczonej pszenicy przez 20 minut jest zdecydowanie za krótki. Ziarna mają być popękane i widoczny biały miąższ . Proces próżenia pszenicy trwa od 1-1.5godz | ||
Powrót do góry |
Dominik |
| ||
![]() ![]() ![]() Dołączył: śro gru 28 2011, 09:27 postów: 973 | Jakbym miał stać przez 1.5h przy kuchni to by mi czasu na ryby nie starczyło ![]() milus32 napisał(a) ... Dobra Dominik zaraz zrobię próbę. Potem owinąć w koc (jak kukurydzę) i niech się pruży? Tak? Rano zobaczę jak to wygląda. Jeszcze pytanie względem dopalaczy ![]() Pozdrawiam. Paweł Tak owinąć w koc to dobre rozwiązanie, wtedy pszenica ładnie "dojrzeje" i popęka. Co do dopalaczy to ja nieraz miewałem lepsze wyniki na bezzapachową niż z zapachami. Jednak ostatnio pszenicę to gotuję głównie do mieszanki ziaren na karpia i nie zakładam jej na hak tylko wrzucam do wody. | ||
Powrót do góry |
Anonim |
| ||
Gość | " Ważne jest aby po gotowaniu zostawić pszenicę w garnku zamkniętą na kilka godzin."-i wszystko jasne w ten sposób pszenica znajduje się w gorącej wodzie przez kilka godz. nie 20min. | ||
Powrót do góry |
Paweł |
| ||
![]() ![]() Dołączył: pon mar 19 2012, 01:54 postów: 1485 | Jak się przygotowuje kukurydzę to wiem - robię ją według przepisu Bogdana i jest super. Wracając do pszenicy to już miej więcej wiem co i jak. Wstawiłem wczoraj wieczorem garstkę ziaren i gotowałem około 35 minut. Następnie zawinąłem w koc i zostawiłem do rana. Jak się dziś rano okazało trochę przesadziłem z długością gotowania bo część ziaren się rozpadła. Więc wniosek że ziaren nie trzeba wcześniej moczyć i faktycznie wystarczy czas gotowania około 20 minut. Dziś wieczorem jeszcze raz spróbuję właśnie tak i będę miał porównanie ![]() Pozdrawiam. Paweł | ||
Powrót do góry |
Moderatorzy: admin, Dominik, Bogdan |