Akcesoria wędkarskie
Przygotowanie
Metody połowu
Pokoik napraw
BUDOWA I OPIS KOŁOWROTKA
KONSERWACJA KOŁOWROTKA
USUWANIE PISKU KOŁOWROTKA
KONTROLA I REGULACJA LUZU ZĘBATKI
NAPRAWA HAMULCA I WOLNEGO BIEGU
WYMIANA SPRĘŻYNY KOŁOWROTKA
NIEODBIJAJĄCY KABŁĄK
WYMIANA PRZELOTKI
WYMIANA PRZELOTKI NA STOPCE
BLOKADA BIEGU WSTECZNEGO
SZUM KOŁOWROTKA
NAPRAWA ZŁAMANEJ WĘDKI LUB BATA
WYMIANA ŁOŻYSK
Zrób to sam
DOMOWA ZANĘTA
WYPYCHACZ
SPŁAWIK Z BALSY
SPŁAWIK Z PAŁKI WODNEJ
MAKARON
SPRĘŻYNKA KABŁĄKA Z AGRAFKI
KOSZ ZANĘTOWY
WĘDZOK I WĘDZENIE
KOSZYCZKI ZANĘTOWE
WOBLER
SIATKA DO PODBIERAKA
USTAWIANIE WOBLERA
HODOWLA CZERWONYCH ROBAKÓW
IGŁA DO ZBROJENIA RYBKI
PODPÓRKI WŁASNEJ ROBOTY
SPRĘŻYNA BIEGU WSTECZNEGO
MODERNIZACJA FORMY DO METHOD FEEDER
ANTENKA SPŁAWIKA
Techniki i sztuczki
Opowiadania wędkarskie
Wędkarstwo podlodowe
Witaj
Menu główne
Czat

04 sty : 19:42
Poszukuję mapy batymetrycznej jeziora sarąg

22 gru : 01:13
Witam czy mógłbym dostać/kupić mapę batymetryczna j Ruda Woda oraz Bartężkajacek 2359@o2.pl
Pozdrawiam

22 lis : 19:22
Witam, w jaki sposób mógłbym uzyskać mapę batymetryczną jeziora Brzeźno k. Brzeźna Mazurskiego? darek.buczynski@gmail.com

17 paź : 19:32
Witam.Czy mógłbym poprosić o mapę btymetryczną jeziora Świętego Szwaderki?

11 paź : 16:15
Witam potrzebuje mape batymetryczna jeziora burdag .jesli ktos posiada to prosze o przeslanie dzieki jawor75@gmail.com
Zobacz wszystkie posty (492)
Nowe posty na forum

Albert. Nie napisałeś jaką masz długość bata. Ja ł...
Autor Bogdan
01 lip : 07:43

Witam witam. Zastanawiam się czy ktoś tu jeszcze j...
Autor Albertk1990
08 cze : 23:27

Po kliknięciu w link odnośnik jest błędny.
Autor haras
29 maj : 12:33

Witamy bardzo serdecznie Andrzeju i zapraszamy do ...
Autor Bogdan
20 sty : 13:19

Dzień Dobry, Bardzo dziękuję za przyjęcie do grona...
Autor Andrzej
20 sty : 12:48
Nowe komentarze

Autor: Bogdan dnia 21 lis : 07:27
Witam Damianie.Moim zdaniem stopery między śrucina [więcej]

Autor: DamianSa dnia 21 lis : 00:00
Witam, czytałem że rozkładanie ciężarków na przykł [więcej]

Autor: Pablo dnia 25 paź : 16:50
Witam czy ma ktoś mapkę jeż czarnego w niesiolowic [więcej]

Autor: Anonymous dnia 17 paź : 19:36
reklama.domanski@wp.pl

Autor: Anonymous dnia 17 paź : 19:36
Witam.Czy mógłbym poprosić o mapę batymetryczną je [więcej]
Facebook
Data / Czas
Sposób na ...
Mapy batymetryczne
Poradnik
Więcej o książce można dowiedzieć sie na stronie :
LINK
Forum
<< Poprzedni temat | Kolejny temat >> |
![]() Idź do strony 1 [2] |
Autor | Odpowiedzi |
okonhel |
| ||
![]() ![]() Dołączył: śro lip 15 2015, 12:03 postów: 177 | Jeśłi nie chcesz wydawać kasy nanową metodę, bo może się nie spodobać to na początek możesz użyć karpiówki lub cięzkiego feedera z karpiowymi kołowrotkami o szerokiej i wysokiej szpuli, rozmiar 5000-6000. Do tego dwa kawałki rur z PCV, które wbite w plażę będąsłużyć za podpórki, kilka ciężarków o większej gramaturze z wąsami i bez, haki "węgorzowe" i można zaczynać. Na sprzęt specjalistyczny przyjdzie czas. | ||
Powrót do góry |
13Zbig |
| ||
Gość | Faktycznie masz rację, karpiówki są kołowrotek Spro jest, a wyjazd do mojej bazy w Zatorze w planach! | ||
Powrót do góry |
okonhel |
| ||
![]() ![]() Dołączył: śro lip 15 2015, 12:03 postów: 177 | Wędki surfcastingowe zaczynają sie już od 100 zł ale takie wędki są dość cięzkie (długość to zazwyczaj 4,2-4,5 m) i nie zarzucisz nimi tak daleko jak inni z lepszym sprzętem. Kołowrotki zaczynają się tak od 150 zł - najlepsze są z wielką, szeroką i wysoką szpulą. Takie zestawy (surfcastingowe) nie należą do lekkich ale zazwyczaj leżą na stojaku lub w podpórkach. Osobny temat to technika rzutu - jest kilka sposobów ale jak ktoś się przyłoży i opanuje technikę, rzuca ponad 100 m a na plaży ryby są zazwyczaj daleko... | ||
Powrót do góry |
13Zbig |
| ||
Gość | Poza wszystkim ja nad morze jadę góra 2, czasem 3 razy to i tak dużo! Niestety mam za daleko! A w tym roku bryndza, czyli przerwa! | ||
Powrót do góry |
Paweł |
| ||
![]() ![]() Dołączył: pon mar 19 2012, 01:54 postów: 1485 | Ponad 100 metrów? Przerzucił bym większość swoich łowisk ![]() | ||
Powrót do góry |
13Zbig |
| ||
Gość | Paweł weź pod uwagę jakie wędki, jakie kołowrotki, ciężarki i przypony strzałowe a do tego jak pisze kolega technika wyrzutu! Oglądałem kilka filmów o surfcastingu tam pokazywano w zwolnionym tempie jakie są techniki wyrzutu! | ||
Powrót do góry |
Paweł |
| ||
![]() ![]() Dołączył: pon mar 19 2012, 01:54 postów: 1485 | Wiem Zbyszku, tylko tak mi się moje okoliczne łowiska skojarzyły. Pomijając technikę to sprzęt z innej kategorii wagowej ... ![]() | ||
Powrót do góry |
okonhel |
| ||
![]() ![]() Dołączył: śro lip 15 2015, 12:03 postów: 177 | Niestety sprzęt do surfa jest długi i ciężki, techniki rzutu dobrze opanować bo czasem kilka metrów różnicy odległości rzutu między wędkarzami powoduje że jeden łowi a drugi nie. Po prostu pierwszy położył zestaw w dołku za wypłyceniem gdzie są ryby a drugi położył zestaw na wypłyceniu. Na szczęście plaża to nie jeziorowe trzciny czy brzeg ze zwisajacymi gałęziami. Jest gdzie się zamachnąć i rozbujać zestaw każdą techniką rzutu. Napisałem 100 m ale są wędkarze któzy rzucają na 200 m i więcej zestawem z multiplikatorem. Na plaży 100 m to granica, która oddziela gruntowca od surfcastingowca - taka plażowa granica przyzwoitości ![]() A tu jako ciekawostka link do filmików z zawodów rzutowych: https://www.youtube.com/watch?v=9n4w0OOLftQ | ||
Powrót do góry |
Idź do strony
1
[2]
Moderatorzy: admin, Dominik, Bogdan |