Akcesoria wędkarskie
Przygotowanie
Metody połowu
Pokoik napraw
BUDOWA I OPIS KOŁOWROTKA
KONSERWACJA KOŁOWROTKA
USUWANIE PISKU KOŁOWROTKA
KONTROLA I REGULACJA LUZU ZĘBATKI
NAPRAWA HAMULCA I WOLNEGO BIEGU
WYMIANA SPRĘŻYNY KOŁOWROTKA
NIEODBIJAJĄCY KABŁĄK
WYMIANA PRZELOTKI
WYMIANA PRZELOTKI NA STOPCE
BLOKADA BIEGU WSTECZNEGO
SZUM KOŁOWROTKA
NAPRAWA ZŁAMANEJ WĘDKI LUB BATA
WYMIANA ŁOŻYSK
Zrób to sam
DOMOWA ZANĘTA
WYPYCHACZ
SPŁAWIK Z BALSY
SPŁAWIK Z PAŁKI WODNEJ
MAKARON
SPRĘŻYNKA KABŁĄKA Z AGRAFKI
KOSZ ZANĘTOWY
WĘDZOK I WĘDZENIE
KOSZYCZKI ZANĘTOWE
WOBLER
SIATKA DO PODBIERAKA
USTAWIANIE WOBLERA
HODOWLA CZERWONYCH ROBAKÓW
IGŁA DO ZBROJENIA RYBKI
PODPÓRKI WŁASNEJ ROBOTY
SPRĘŻYNA BIEGU WSTECZNEGO
MODERNIZACJA FORMY DO METHOD FEEDER
ANTENKA SPŁAWIKA
Techniki i sztuczki
Opowiadania wędkarskie
Wędkarstwo podlodowe
Witaj
Menu główne
Czat

04 sty : 19:42
Poszukuję mapy batymetrycznej jeziora sarąg

22 gru : 01:13
Witam czy mógłbym dostać/kupić mapę batymetryczna j Ruda Woda oraz Bartężkajacek 2359@o2.pl
Pozdrawiam

22 lis : 19:22
Witam, w jaki sposób mógłbym uzyskać mapę batymetryczną jeziora Brzeźno k. Brzeźna Mazurskiego? darek.buczynski@gmail.com

17 paź : 19:32
Witam.Czy mógłbym poprosić o mapę btymetryczną jeziora Świętego Szwaderki?

11 paź : 16:15
Witam potrzebuje mape batymetryczna jeziora burdag .jesli ktos posiada to prosze o przeslanie dzieki jawor75@gmail.com
Zobacz wszystkie posty (492)
Nowe posty na forum

Albert. Nie napisałeś jaką masz długość bata. Ja ł...
Autor Bogdan
01 lip : 07:43

Witam witam. Zastanawiam się czy ktoś tu jeszcze j...
Autor Albertk1990
08 cze : 23:27

Po kliknięciu w link odnośnik jest błędny.
Autor haras
29 maj : 12:33

Witamy bardzo serdecznie Andrzeju i zapraszamy do ...
Autor Bogdan
20 sty : 13:19

Dzień Dobry, Bardzo dziękuję za przyjęcie do grona...
Autor Andrzej
20 sty : 12:48
Nowe komentarze

Autor: Bogdan dnia 21 lis : 07:27
Witam Damianie.Moim zdaniem stopery między śrucina [więcej]

Autor: DamianSa dnia 21 lis : 00:00
Witam, czytałem że rozkładanie ciężarków na przykł [więcej]

Autor: Pablo dnia 25 paź : 16:50
Witam czy ma ktoś mapkę jeż czarnego w niesiolowic [więcej]

Autor: Anonymous dnia 17 paź : 19:36
reklama.domanski@wp.pl

Autor: Anonymous dnia 17 paź : 19:36
Witam.Czy mógłbym poprosić o mapę batymetryczną je [więcej]
Facebook
Data / Czas
Sposób na ...
Mapy batymetryczne
Poradnik
Więcej o książce można dowiedzieć sie na stronie :
LINK
Forum
<< Poprzedni temat | Kolejny temat >> |
![]() Idź do strony 1 [2] 3 4 |
Autor | Odpowiedzi |
Dark |
| ||
![]() ![]() Dołączył: czw lut 05 2015, 12:57 postów: 61 | Witam, Zacząłem rozbierać kołowrotek, i oczywiście utknąłem, po pierwsze nie mogę się dostać do środka kołowrotka ZDJ 1 ![]() odkręciłem trzy wkręty, dwie od góry które widać, i jedną z boku na tym srebrnym wykończeniu, próbując powarzyć klapkę niestety czuć że coś ją trzyma, da się też podważyć to srebrne wykończenie ale żeby je zdjąć muszę pokrętło od hamulca, a tego nie wiem jak zrobić i jeżeli mi się to uda to co dalej? Sprawa 2 to kabłąk ZDJ 2 i 3 ![]() ![]() na zdjęciu drugim widać "cięgna" do kabłąka nie wiem czy mają być tak ułożone, czy to małe cięgło ma być inaczej ułożone? Na zdj 3 widać też nie wiem jak to nazwać "przykrywkę do tych cięgieł tam jest taka małą dziurka czy ma w nią wejść to małe cięgło umieszczone na sprężynce? Nie mam pojęcia czy dobrze to opisałem jeżeli będzie coś doprecyzować czy zrobić zdjęcia dajcie znać, chciałem się dostać do tego wodzika żeby zobaczyć czemu wałek główny ma taki luz. | ||
Powrót do góry |
13Zbig |
| ||
Gość | Zdjęcie numer 1 musisz odkręcić nakrętkę na rotorze (nawijaku) podejrzewam że lewy gwint, i zdjąć cały rotor, i tam zobaczysz przyczynę tego że nie mogłeś zdjąć pokrywy bocznej! | ||
Powrót do góry |
13Zbig |
| ||
Gość | Te małe cięgło na sprężynce jest odpowiedzialne za pracę (sprężystość) kabłąka, te duże powoduje zatrzaśnięcie kabłąka jak pokręcasz korbką, małe wchodzi w mały otworek duże w wycięcie, kostka w drugie wycięcie! Jeżeli się mylę to Bogdan niech poprawi! [ Edytowany wto lut 17 2015, 10:30 ] | ||
Powrót do góry |
Dark |
| ||
![]() ![]() Dołączył: czw lut 05 2015, 12:57 postów: 61 | Chodzi o tą nakrętkę?![]() a co ze śrubą obok nakrętki? | ||
Powrót do góry |
Bogdan |
| ||
![]() ![]() ![]() Dołączył: sob gru 31 2011, 07:55 postów: 1953 | Na razie tej nakrętki nie ruszaj. Naciśnij równocześnie z obu stron na tą sprężynkę zaznaczoną zieloną strzałką i ściągnij pokrętło hamulca. (Zdarza się, że w niektórych kołowrotkach ta sprężynka jest tylko z jednej strony). Po zdjęciu pokrętła i srebrnej ozdoby jest jeszcze jedna śrubka, (lub nawet dwie). Po jej odkręceniu dopiero powinien dekielek (pokrywa boczna) zejść lekko. Jeżeli nie zejdzie dopiero wtedy zdejmiesz rotor tak jak pisał Zbyszek. Po co odkręcałeś kabłąk? Nie mówię, że to nie jest niemożliwe, ale dla tego kto pierwszy raz to robi to będzie bardzo trudno założyć ramię na dwa bolczyki równocześnie. Na razie kabłąk zostaw w spokoju, (tylko nie pogub części). Najpierw zobaczymy co jest z tym wałkiem i mimośrodem w środku. ![]() [ Edytowany śro lut 18 2015, 12:55 ] | ||
Powrót do góry |
Dark |
| ||
![]() ![]() Dołączył: czw lut 05 2015, 12:57 postów: 61 | Bom głupi ![]() | ||
Powrót do góry |
Bogdan |
| ||
![]() ![]() ![]() Dołączył: sob gru 31 2011, 07:55 postów: 1953 | Rafał, gdy demontuje się coś po raz pierwszy to jest lepiej się zapytać do czego to służy. Myślę, że pomału jakoś damy radę i wspólnie złożymy to z powrotem. Na zdjęciu poniżej są pokazane te wodziki. I poczytaj dokładnie ten temat: http://www.tajniki-wedkarstwa.pl/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?910.0 ![]() W Twoim kołowrotku są one trochę inaczej wykonane, ale zasada składania i pracy są takie same. Ale składać je będziemy na samym końcu. [ Edytowany śro lut 18 2015, 01:10 ] | ||
Powrót do góry |
Dark |
| ||
![]() ![]() Dołączył: czw lut 05 2015, 12:57 postów: 61 | Ok zdjąłem pokrętło i tą srebrną osłonkę pd nią był jeszcze jeden wkręt, ale nadal delikatni mi coś blokuje możliwość zdjęcia osłonki, czy to może być rotor?![]() Co to za "pęknięcie"? | ||
Powrót do góry |
Dark |
| ||
![]() ![]() Dołączył: czw lut 05 2015, 12:57 postów: 61 | Odkręciłem rotor i pod nim pojawił się kolejny wkręt czy mam go odkręcić?![]() | ||
Powrót do góry |
Dark |
| ||
![]() ![]() Dołączył: czw lut 05 2015, 12:57 postów: 61 | Postanowiłem odkręcić tego wkręt i dostałem się w końcu do wnętrza kołowrotka i teraz tak na zdjęciu strzałką zieloną oznaczone jest miejsce na którym mam luz i pytanie do czerwonej strzałki do czego służy ta śruba? Wydaje mi się że to regulacja hamulca.![]() | ||
Powrót do góry |
Moderatorzy: admin, Dominik, Bogdan |