Akcesoria wędkarskie
Przygotowanie
Metody połowu
Pokoik napraw
Zrób to sam
Techniki i sztuczki
Opowiadania wędkarskie
Wędkarstwo podlodowe
Witaj
Login:

Hasło:

Zapamiętaj mnie

[ ]
Menu główne
Czat

Anonimowy
04 sty : 19:42
Poszukuję mapy batymetrycznej jeziora sarąg

Anonimowy
22 gru : 01:13
Witam czy mógłbym dostać/kupić mapę batymetryczna j Ruda Woda oraz Bartężka
jacek 2359@o2.pl
Pozdrawiam

Anonimowy
22 lis : 19:22
Witam, w jaki sposób mógłbym uzyskać mapę batymetryczną jeziora Brzeźno k. Brzeźna Mazurskiego? darek.buczynski@gmail.com

Anonimowy
17 paź : 19:32
Witam.
Czy mógłbym poprosić o mapę btymetryczną jeziora Świętego Szwaderki?

Anonimowy
11 paź : 16:15
Witam potrzebuje mape batymetryczna jeziora burdag .jesli ktos posiada to prosze o przeslanie dzieki jawor75@gmail.com

Nowe posty na forum
Re: Powrót po latach
Albert. Nie napisałeś jaką masz długość bata. Ja ł...
Autor Bogdan
01 lip : 07:43

Powrót po latach
Witam witam. Zastanawiam się czy ktoś tu jeszcze j...
Autor Albertk1990
08 cze : 23:27

Re: Aplikacja do map batymetrycznych
Po kliknięciu w link odnośnik jest błędny.
Autor haras
29 maj : 12:33

Re: Jesteś nowy? - przywitaj się
Witamy bardzo serdecznie Andrzeju i zapraszamy do ...
Autor Bogdan
20 sty : 13:19

Re: Jesteś nowy? - przywitaj się
Dzień Dobry, Bardzo dziękuję za przyjęcie do grona...
Autor Andrzej
20 sty : 12:48

Nowe komentarze
[Treści] Jak założyć spławik - opisy, porady, zdjęcia
Autor:  Bogdan dnia 21 lis : 07:27
Witam Damianie.Moim zdaniem stopery między śrucina [więcej]

[Treści] Jak założyć spławik - opisy, porady, zdjęcia
Autor:  DamianSa dnia 21 lis : 00:00
Witam, czytałem że rozkładanie ciężarków na przykł [więcej]

[Treści] Batymetria, mapy batymetryczne do pobrania
Autor:  Pablo dnia 25 paź : 16:50
Witam czy ma ktoś mapkę jeż czarnego w niesiolowic [więcej]

Autor:  Anonymous dnia 17 paź : 19:36
reklama.domanski@wp.pl

Autor:  Anonymous dnia 17 paź : 19:36
Witam.Czy mógłbym poprosić o mapę batymetryczną je [więcej]

Facebook

Data / Czas

Sposób na ...
Mapy batymetryczne
Poradnik

Poradnik wędkarza majsterkowicza dostępny do kupienia. Serdecznie zapraszamy!

Więcej o książce można dowiedzieć sie na stronie :

LINK

Forum
<< Poprzedni temat | Kolejny temat >>   
Tanie Woblery, okazja czy bubel?

Idź do strony  [1] 2
Autor Odpowiedzi
AsRocketman3
czw sie 16 2012, 09:51
Zarejestrowany #60
Chciałbym się zapytać co sądzicie o tanich woblerach, można wyrwać na allegro zestaw 10, w cenie 26zł, pewnie są sprowadzane z chin i robione po taniości ale może da radę coś na niego złapać? koszt wychodzi mniejszy niż zwykłej jaskrawej gumy? Co o tym sądzicie Aspekt taniości mimo wszystko ma dla mnie znaczenie - 3 wypady na ryby i 3 zaczepy, totalna masakra!
Powrót do góry
Dominik
czw sie 16 2012, 10:32

Witam. To jest pewne, że te woblery są robione po taniości. Ich wykonanie i wykończenie jest na bardzo niskim poziomie, tak samo jak materiały z jakich są wykonane. To czy je kupować i używać to kwestia własnych upodobań. Ja osobiście kupiłem kiedyś parę sztuk chińskiego pochodzenia na bazarze. Oczywiście za śmieszną cenę. Bardzo się zawiodłem. Kotwice były słabe i tępe, do tego jedna pękła na zaczepie. Sam korpus był z jakiegoś dziwnego materiału i był pusty w środku, a przynajmniej tak się wydawał. Praca również nie była rewelacyjna. Niektóre woblery musiałem ustawiać bo wykładały się na bok lub nie pracowały.

Więcej nie zabrałem tych woblerów na ryby a chyba nawet i oddałem je komuś ale nie żałuję i już nigdy na pewno takich nie kupię. To jednak moje zdanie, Tobie może się sprawdzą, a i wiem co to znaczy gdy wybieramy coś z racji ilości posiadanej kasy a nie z racji preferencji. Warto też zauważyć, że produkty chińskie bywają gorsze i lepsze.

Moje sposoby na zaczepy to zrobić sobie wyhaczacz do przynęt i produkować swoje własne woblery. Jak do tej pory te sposoby sprawdzają mi się znakomicie

Na zdjęciach wyhaczacz - tylko bez linki.

Temat przeniosłem do działu o spinningu bo bardziej tam pasuje niż do spławika

[ Edytowany czw sie 16 2012, 10:34 ]
Powrót do góry
AsRocketman3
czw sie 16 2012, 11:54
Zarejestrowany #60
Miało być w spinningu, chyba czas spać Na produkowanie własnych na razie nie mam za bardzo czasu ale znalazłem sklep gdzie są tanie gumy więc jakoś będę tego się trzymać .

Możesz wyjaśnić jak czymś takim zdejmujesz przynętę z zaczepu? Pierwszy raz coś takiego widzę i o tym słyszę

A i jedno pytanko, czy uważasz, że jest sens uczyć się spinningu na wędce z włókna szklanego z action weight 40-80g?

[ Edytowany czw sie 16 2012, 11:56 ]
Powrót do góry
Dominik
pią sie 17 2012, 12:25

Trudno to napisać więc postaram się jutro zrobić parę zdjęć ilustrujących proces wyhaczania.

Co do uczenia się spinningu na tej wędce, powiem krótko: zawsze jest sens . Dodam jeszcze, że ja uczyłem się łowić na kawałku leszczyny urwanej w lesie.
Niektórzy mogą Ci powiedzieć, że bez odpowiedniego sprzętu możesz się zrazić itp itd, ale ja uważam, że jak się coś lubi robić i sprawia to przyjemność to brak najlepszego sprzętu nie jest przeszkodą. Zwłaszcza jeśli ktoś jest początkujący i nie ma aż takich dużych wymagań
Powrót do góry
Dominik
pią sie 17 2012, 09:14

Zgodnie z obietnicą, krótki opis działania wyhaczacza: LINK
Powrót do góry
okonhel
śro lip 15 2015, 08:48
Zarejestrowany #1149
AsRocketman3 napisał(a) ...

Chciałbym się zapytać co sądzicie o tanich woblerach, można wyrwać na allegro zestaw 10, w cenie 26zł, pewnie są sprowadzane z chin i robione po taniości ale może da radę coś na niego złapać? koszt wychodzi mniejszy niż zwykłej jaskrawej gumy? Co o tym sądzicie Aspekt taniości mimo wszystko ma dla mnie znaczenie - 3 wypady na ryby i 3 zaczepy, totalna masakra!

Tanie woblery na allegro to import z Chin, wiele z nich trudno użyć na rybach bo po prostu nie są robione przez wędkarzy. Siedzi młoda dziewczyna, ma zrobić ich 100 jednego dnia i "wyrabia normę", dlatego jakość wykonania i łowność jest słaba a woblerowe rękodzieła tak cenione przez wędkarzy, nawet jeśłi są robione z pianki - bo robił ,zbroił, wykańczał i ustawiał je wędkarz pod konkretne ryby i nie musiał się spieszyć by wyrobić dzienną normę.
Powrót do góry
13Zbig
czw lip 16 2015, 03:36
GośćCzasem uda się kupić sensowne woblery z Chin, ale i tak trzeba przy nich posiedzieć i samemu dopracować ja z 10 uzyskałem takich sensownych 6 sztuk i powiedziałem nigdy więcej!!! Nie opłaca się, a straty no cóż zawsze są były i będą, w nagrodę kiedyś wyciągnąłem konar drzewa z jeziora Rajgrodzkiego na którym było 16 przynęt (lata 70) kilka Rapali, i nasze do łowienia nadawały się tylko cztery, a i tak poszły mi w zaczepach... samo życie!
Powrót do góry
okonhel
czw lip 16 2015, 07:25
Zarejestrowany #1149
Lepiej mieć jedną dobrą przynętę niż 3 kiepskie. Polska "woblerami stoi ' jest tylu rękodzielników, że wybór jest ogromny na każdą rybę. Chińskie są tylko ładne i zazwyczaj nadają się na choinkę....

[ Edytowany czw lip 16 2015, 08:18 ]
Powrót do góry
13Zbig
czw lip 16 2015, 07:29
GośćNie wiem na co bo się nieźle spieniłem że w ogóle przyszło mi do głowy kupić taki bubel! A nie wiem bo zrobiłem prezent szwagrowi i zostały nad Biebrzą A co on tam z tym wyczynia??? Nie mam pojęcia, może już pourywał?
Powrót do góry
okonhel
czw lip 16 2015, 08:20
Zarejestrowany #1149
Jeśłi ktoś ma skromny budżet na przynęty może spróbować robić je sam. Na początku trzeba zainwestować w farby, lakier i drut, papier ścierny itp ale później wychodzi taniej niż w sklepach.
Nie muszą być ładne jak chińskie - ryby docenią ręczną robotę bardziej niż te plastikowe odlewy z Chin.
Powrót do góry
Idź do strony  [1] 2
Moderatorzy: admin, Dominik, Bogdan

Przejdź do:     Powrót do góry

Kanały informacyjne: RSS 0.92 Kanały informacyjne: RSS 2.0 Kanały informacyjne: RDF