Akcesoria wędkarskie
Przygotowanie
Metody połowu
Pokoik napraw
Zrób to sam
Techniki i sztuczki
Opowiadania wędkarskie
Wędkarstwo podlodowe
Witaj
Login:

Hasło:

Zapamiętaj mnie

[ ]
Menu główne
Czat

Anonimowy
04 sty : 19:42
Poszukuję mapy batymetrycznej jeziora sarąg

Anonimowy
22 gru : 01:13
Witam czy mógłbym dostać/kupić mapę batymetryczna j Ruda Woda oraz Bartężka
jacek 2359@o2.pl
Pozdrawiam

Anonimowy
22 lis : 19:22
Witam, w jaki sposób mógłbym uzyskać mapę batymetryczną jeziora Brzeźno k. Brzeźna Mazurskiego? darek.buczynski@gmail.com

Anonimowy
17 paź : 19:32
Witam.
Czy mógłbym poprosić o mapę btymetryczną jeziora Świętego Szwaderki?

Anonimowy
11 paź : 16:15
Witam potrzebuje mape batymetryczna jeziora burdag .jesli ktos posiada to prosze o przeslanie dzieki jawor75@gmail.com

Nowe posty na forum
Re: Powrót po latach
Albert. Nie napisałeś jaką masz długość bata. Ja ł...
Autor Bogdan
01 lip : 07:43

Powrót po latach
Witam witam. Zastanawiam się czy ktoś tu jeszcze j...
Autor Albertk1990
08 cze : 23:27

Re: Aplikacja do map batymetrycznych
Po kliknięciu w link odnośnik jest błędny.
Autor haras
29 maj : 12:33

Re: Jesteś nowy? - przywitaj się
Witamy bardzo serdecznie Andrzeju i zapraszamy do ...
Autor Bogdan
20 sty : 13:19

Re: Jesteś nowy? - przywitaj się
Dzień Dobry, Bardzo dziękuję za przyjęcie do grona...
Autor Andrzej
20 sty : 12:48

Nowe komentarze
[Treści] Jak założyć spławik - opisy, porady, zdjęcia
Autor:  Bogdan dnia 21 lis : 07:27
Witam Damianie.Moim zdaniem stopery między śrucina [więcej]

[Treści] Jak założyć spławik - opisy, porady, zdjęcia
Autor:  DamianSa dnia 21 lis : 00:00
Witam, czytałem że rozkładanie ciężarków na przykł [więcej]

[Treści] Batymetria, mapy batymetryczne do pobrania
Autor:  Pablo dnia 25 paź : 16:50
Witam czy ma ktoś mapkę jeż czarnego w niesiolowic [więcej]

Autor:  Anonymous dnia 17 paź : 19:36
reklama.domanski@wp.pl

Autor:  Anonymous dnia 17 paź : 19:36
Witam.Czy mógłbym poprosić o mapę batymetryczną je [więcej]

Facebook

Data / Czas

Sposób na ...
Mapy batymetryczne
Poradnik

Poradnik wędkarza majsterkowicza dostępny do kupienia. Serdecznie zapraszamy!

Więcej o książce można dowiedzieć sie na stronie :

LINK

Forum
<< Poprzedni temat | Kolejny temat >>   
Trzecia wędka do markera?

Idź do strony  [1] 2
Autor Odpowiedzi
Mirex
sob lis 15 2014, 11:45
Zarejestrowany #890
Panowie orientuje się ktoś może czy są jakieś przepisy związane z używaniem trzeciej wędki do markera oznaczającego teren nęconego łowiska?
Powrót do góry
13Zbig
sob lis 15 2014, 12:42
GośćRegulamin nie stanowi jeszcze nic o markerach, mimo że problem jest i spory nad wodą też. Strażnicy nie raz każą zwinąć marker żeby udowodnić im że to nie zakamuflowana gruntówka, lub żywcówka Potem nie da się ustawić go w tym samym miejscu i szlak trafia! Pod względem RAPR marker nie spełnia pojęcia wędki służącej do połowu ryb bo nie ma haczyka, lub muszki, albo sztucznej lub żywej przynęty! Tak więc prawnie nie można uznać go jako trzecią wędkę!
Powrót do góry
Mirex
sob lis 15 2014, 01:59
Zarejestrowany #890
w takim razie będę mógł używać bez obaw
dzięki Zbysiu
pozdrawiam
mirek
Powrót do góry
13Zbig
sob lis 15 2014, 03:28
GośćNo bez obaw... do póki nie wprowadzą poprawek do przepisów, to spory z naszymi "kochanymi" strażnikami którzy nie zawsze są przekonani że marker to nie wędka będą dodatkową "rozrywką" nad wodą
Powrót do góry
Paweł
sob lis 15 2014, 09:15
Zarejestrowany #31
Zdarzyło się również Mirku że panowie kontrolujący (chyba z braku sukcesów) potraktowali to jako połów na trzy wędki! Natomiast najczęściej kończy się to jak pisze Zbyszek ściąganiem markiera z łowiska. Ile potem zabawy... zwłaszcza po zmroku.
Ja często na roodpodzie kładę trzy wędziska - na dwie łowię natomiast trzecia to wędka żywcowa - korzystam z niej jak brania białorybu ustają. Jedną gruntówkę zwijam i suma się zgadza.
Natomiast zdaję sobie sprawę że trafi się "strażnik" który mnie za to ukarze! Dlaczego? Czytałem w jakiejś prasie że ukarali wędkarza który posiadał trzy!!! wędki - na dwie łowił a trzecia oparta była o drzewo! Jak to? Tak to! Według kontrolujących wędkarz ich wcześniej zobaczył. Jak ich zobaczył to na pewno jeden zestaw zwinął! Kurcze ja często w samochodzie na dłuższej zasiadce mam z dziesięć wędek . A w tegorocznym rejestrze ZERO ryb! Dumnym być czy się wstydzić? Może mandatu się bać za spostrzegawczość?

Pozdrawiam.
Paweł

Powrót do góry
13Zbig
sob lis 15 2014, 09:38
GośćDokładnie tak, ale pytałem strażnika, ten był akurat miły i powiedział że mogą być na stanowisku wędki na inną metodę ale w czasie połowu na dwie, te pozostałe muszą być złożone w taki sposób by niemożliwe było korzystanie! Reasumując nie może stać lub leżeć wędka gotowa do zarzucenia lub użycia! Ot i cała filozofia... trafisz na wkurw....go służbistę i jest niepotrzebna pyskówka! Jak mawiał ojciec łapiąc mnie raz w sytuacji niedwuznacznej... "pamiętaj że lepiej zapobiegać niż dać się wmanewrować!" To samo dotyczy wielu naszych dziedzin życia i sytuacji!
Powrót do góry
Paweł
sob lis 15 2014, 11:04
Zarejestrowany #31
13Zbig napisał(a) ...

Dokładnie tak, ale pytałem strażnika, ten był akurat miły i powiedział że mogą być na stanowisku wędki na inną metodę ale w czasie połowu na dwie, te pozostałe muszą być złożone w taki sposób by niemożliwe było korzystanie! Reasumując nie może stać lub leżeć wędka gotowa do zarzucenia lub użycia! Ot i cała filozofia...

Podsumowując:
Każdy wędkarz to kłusownik

Doskonale rozumiem Zbyszku Twoją wypowiedź, ale czy się mylę? Faktem jest że powodują to nasi jutro wybrani łowiący na siedem wędek !!!

Pozdrawiam.
Paweł
Powrót do góry
13Zbig
nie lis 16 2014, 11:44
GośćPaweł rzecz się ma inaczej, pozostałości po komunie, niezweryfikowane przepisy, niedostosowane regulacje prawne, skostniały i niesprzyjający nam wędkarzom Zarząd Główny PZW, (czasem się zastanawiam czy nie powinien się nazywać Zarządem Spółek Rybackich, byłoby trafniej) a do tego skostniała i wpojona mentalność samych łowiących, kiedy to pokutowało społeczne przyzwolenie że to co w wodzie bierze się znikąd i można to czerpać na wszelkie możliwe sposoby, oraz w każdej ilości! To jest temat rzeka i za naszych czasów (Twoich też) nie zostanie zmieniony, trzeba pokoleń, zmian w świadomości że na czystych pięknych (bo mamy piękne i fantastyczne wody) wodach pozostawionych samym sobie, ewentualnie na początku uzupełnionych o gatunki które człowiek skutecznie zniszczył! Można z tego czerpać korzyści, bo turystyka a w szczególności turystyka wędkarska zawsze i wszędzie się opłaca! Oglądałem ostatnio program o bodajże Fińskim odcinku rzeki którym opiekuje się placówka naukowo badawcza, odcinek podzielili na dwa sektory, nikt w zarabianie tam nie idzie, ma być sama sobie i na jednym jest zakaz całkowity łowienia, na drugim metoda złów i wypuść! (chodzi o prowadzenie rejestru żeby sprawdzić jakie ryby są łowione, wielkość, waga, gatunek) Jak pięknie przyroda dała sobie sama radę ryb jest sporo, zdrowe dorodne tylko że tam szanują przepisy i praktycznie nie trzeba pilnować bo wędkujący sami piętnują tych co kombinują! Szkoda że po wyborach nowego Prezesa PZW praktycznie nic się nie zmieniło, Związek Wędkarski o ironio ma nas wędkujących serdecznie i głęboko w ... wodzie! Grunt to zebrać składki, łapać, karać a dbać o interesy Spółek Rybackich, bo z tamtej strony płynie niezła kasa, tylko pytam do kiedy bo jak wyjałowią resztę naszych wód to co będą łowić? Ech następny temat rzeka... i to bezrybna niestety!!! I co nie MASAKRA???
Powrót do góry
Paweł
nie lis 16 2014, 12:48
Zarejestrowany #31
Nie mogę się z Tobą Zbyszku nie zgodzić.
Masz racja MASAKRA lub raczej "MASKRA".

Pozdrawiam.
Paweł
Powrót do góry
13Zbig
sob lut 14 2015, 09:58
GośćNo i jak się okazuje czas minął jakiś a w temacie nic nie drgnęło, a jak słucham jest chyba nawet gorzej! Czytuję (Kupuję - mam teczkę w kiosku) Trzy tytuły wędkarskie, Wiadomości Wędkarskie, Wędkarski Świat i Wędkarstwo moje hobby i wszędzie jest piętnowana rabunkowa gospodarka rybacka w majestacie prawa za poparciem Zarządu Głównego PZW!!! Zresztą wypełnialiśmy deklaracje poparcia! Ratujmy co się da bo za chwilę nie będzie co!
Powrót do góry
Idź do strony  [1] 2
Moderatorzy: admin, Dominik, Bogdan

Przejdź do:     Powrót do góry

Kanały informacyjne: RSS 0.92 Kanały informacyjne: RSS 2.0 Kanały informacyjne: RDF