Akcesoria wędkarskie
Przygotowanie
Metody połowu
Pokoik napraw
BUDOWA I OPIS KOŁOWROTKA
KONSERWACJA KOŁOWROTKA
USUWANIE PISKU KOŁOWROTKA
KONTROLA I REGULACJA LUZU ZĘBATKI
NAPRAWA HAMULCA I WOLNEGO BIEGU
WYMIANA SPRĘŻYNY KOŁOWROTKA
NIEODBIJAJĄCY KABŁĄK
WYMIANA PRZELOTKI
WYMIANA PRZELOTKI NA STOPCE
BLOKADA BIEGU WSTECZNEGO
SZUM KOŁOWROTKA
NAPRAWA ZŁAMANEJ WĘDKI LUB BATA
WYMIANA ŁOŻYSK
Zrób to sam
DOMOWA ZANĘTA
WYPYCHACZ
SPŁAWIK Z BALSY
SPŁAWIK Z PAŁKI WODNEJ
MAKARON
SPRĘŻYNKA KABŁĄKA Z AGRAFKI
KOSZ ZANĘTOWY
WĘDZOK I WĘDZENIE
KOSZYCZKI ZANĘTOWE
WOBLER
SIATKA DO PODBIERAKA
USTAWIANIE WOBLERA
HODOWLA CZERWONYCH ROBAKÓW
IGŁA DO ZBROJENIA RYBKI
PODPÓRKI WŁASNEJ ROBOTY
SPRĘŻYNA BIEGU WSTECZNEGO
MODERNIZACJA FORMY DO METHOD FEEDER
ANTENKA SPŁAWIKA
Techniki i sztuczki
Opowiadania wędkarskie
Wędkarstwo podlodowe
Witaj
Menu główne
Czat

04 sty : 19:42
Poszukuję mapy batymetrycznej jeziora sarąg

22 gru : 01:13
Witam czy mógłbym dostać/kupić mapę batymetryczna j Ruda Woda oraz Bartężkajacek 2359@o2.pl
Pozdrawiam

22 lis : 19:22
Witam, w jaki sposób mógłbym uzyskać mapę batymetryczną jeziora Brzeźno k. Brzeźna Mazurskiego? darek.buczynski@gmail.com

17 paź : 19:32
Witam.Czy mógłbym poprosić o mapę btymetryczną jeziora Świętego Szwaderki?

11 paź : 16:15
Witam potrzebuje mape batymetryczna jeziora burdag .jesli ktos posiada to prosze o przeslanie dzieki jawor75@gmail.com
Zobacz wszystkie posty (492)
Nowe posty na forum

Albert. Nie napisałeś jaką masz długość bata. Ja ł...
Autor Bogdan
01 lip : 07:43

Witam witam. Zastanawiam się czy ktoś tu jeszcze j...
Autor Albertk1990
08 cze : 23:27

Po kliknięciu w link odnośnik jest błędny.
Autor haras
29 maj : 12:33

Witamy bardzo serdecznie Andrzeju i zapraszamy do ...
Autor Bogdan
20 sty : 13:19

Dzień Dobry, Bardzo dziękuję za przyjęcie do grona...
Autor Andrzej
20 sty : 12:48
Nowe komentarze

Autor: Bogdan dnia 21 lis : 07:27
Witam Damianie.Moim zdaniem stopery między śrucina [więcej]

Autor: DamianSa dnia 21 lis : 00:00
Witam, czytałem że rozkładanie ciężarków na przykł [więcej]

Autor: Pablo dnia 25 paź : 16:50
Witam czy ma ktoś mapkę jeż czarnego w niesiolowic [więcej]

Autor: Anonymous dnia 17 paź : 19:36
reklama.domanski@wp.pl

Autor: Anonymous dnia 17 paź : 19:36
Witam.Czy mógłbym poprosić o mapę batymetryczną je [więcej]
Facebook
Data / Czas
Sposób na ...
Mapy batymetryczne
Poradnik
Więcej o książce można dowiedzieć sie na stronie :
LINK
Forum
<< Poprzedni temat | Kolejny temat >> |
![]() Idź do strony [1] 2 |
Autor | Odpowiedzi |
Bogdan |
| ||
![]() ![]() ![]() Dołączył: sob gru 31 2011, 07:55 postów: 1953 | Co myślicie o tej rybce?![]() | ||
Powrót do góry |
Paweł |
| ||
![]() ![]() Dołączył: pon mar 19 2012, 01:54 postów: 1485 | Coś pięknego. Czy w rzeczywistości też tak wyglądała? | ||
Powrót do góry |
Bogdan |
| ||
![]() ![]() ![]() Dołączył: sob gru 31 2011, 07:55 postów: 1953 | Paweł! "Na żywo" to ten karaś był jeszcze ładniejszy. Miał bardzo "ostre i takie żywe" czerwone kolory. Coś pięknego. Widziałem takie karasie w oczkach wodnych, ale one były małe do 15 cm, a ten złowiony na wędkę był dwa razy większy. Nie mierzyliśmy go, ale na moje oko to miał 28-30cm. Ta pani wędkarz (może wędkarka?) zabrała go do swojego oczka wodnego.![]() | ||
Powrót do góry |
Anonim |
| ||
Gość | złapałem dzisiaj takiego na dzikim stawie. zaskoczenie było ogromne ![]() | ||
Powrót do góry |
Bogdan |
| ||
![]() ![]() ![]() Dołączył: sob gru 31 2011, 07:55 postów: 1953 | Szymon! Wklej jego zdjęcie. Uzbiera się fajna kolekcja pięknych rybek. [ Edytowany nie lip 22 2012, 01:08 ] | ||
Powrót do góry |
Paweł |
| ||
![]() ![]() Dołączył: pon mar 19 2012, 01:54 postów: 1485 | Rzeczywiście mogło być tak że ktoś likwidował przydomowe oczko wodne lub nadmiar ryb i pozbył się ich wypuszczając na wolność. W mojej okolicy czyszczono staw podworski - w czynnym (turystycznie) parku i po spuszczeniu wody ryby które udało się wybrać zostały rozwiezione po okolicznych zbiornikach. Będąc na wyrobisku na którym często spininguję widzę te kolorowe rybki, ale wyglądają jak Płocie mają po 10 - 15 cm. i pływają dosyć energicznie blisko pod powierzchnią. Ktoś twierdził że są to Złote Orfy lub jakoś tak. Co do nazwy mogłem coś przekręcić ![]() Pozdrawiam. | ||
Powrót do góry |
Paweł |
| ||
![]() ![]() Dołączył: pon mar 19 2012, 01:54 postów: 1485 | W drodze do pracy idę wzdłuż rowu który wpada do rzeki. Jest to dość głęboki rów, ale wody w nim jest zwykle 10 - 20 cm. . W miejscu gdzie wpada do rzeki jest bardzo dużo drobnicy. Zawsze przystaję żeby popatrzeć. Dziś rzuciła mi się w oczy rybka koloru blado pomarańczowego. Pływała ze stadkiem tej samej wielkości i kształtu rybkami. Poruszała się dokładnie tak samo jak reszta. Z tond moje przypuszczenie że nie była to rybka wpuszczona przez człowieka tylko jakaś mutacja kolorystyczna. Wracając do tematu tego pięknego Karasia. Bogdan pisze że widywał takie w przydomowych oczkach tylko wielkości 15 cm. Ja swego czasu zajmowałem się dość intensywnie akwarystyką i tam też spotkałem się z tematem karłowacenia ryb. Waśnie jako przykład podana kiedyś była między innymi Karaska która w kiepskich warunkach potrafiła zatrzymać swój wzrost na wielkości kilkunastu centymetrów. Ten pewnie też taki był, ale jak trafił na dogodne warunki to zaczął rosnąć. Zdecydowanie nie wygląda na dzikiego karasia. Pozdrawiam. | ||
Powrót do góry |
Paweł |
| ||
![]() ![]() Dołączył: pon mar 19 2012, 01:54 postów: 1485 | Wracając z pracy udało mi się zrobić kilka zdjęć tej rybce. Niestety telefonem więc jakość koszmarna. Na dodatek mostek jest na wysokości około 4 m. nad wodą więc robiłem na maksymalnym zbliżeniu co zaowocowało brakiem ostrości. Nie wiem czy będzie coś widać, ale żeby nie być gołosłowny do dokładam te fotki. Dodam że razem z tą pomarańczową pływały inne rybki tej samej wielkości, ale z racji ubarwienia i użytego sprzętu ich prawie nie widać. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
Powrót do góry |
Bogdan |
| ||
![]() ![]() ![]() Dołączył: sob gru 31 2011, 07:55 postów: 1953 | No rzeczywiście. Trzeba mieć sokole oko, aby coś wypatrzyć. Ale Paweł! Ty masz bardzo fajnie, bo zamiast do roboty to możesz sobie iść na (wagary) czytaj: "Na rybki". Pozdrawiam Bogdan [ Edytowany pią lip 27 2012, 05:39 ] | ||
Powrót do góry |
Paweł |
| ||
![]() ![]() Dołączył: pon mar 19 2012, 01:54 postów: 1485 | To znaczy nic nie widzisz na moich fotkach? Jakiś czas temu coś pisałem na temat tego że na zbiorniku na którym wędkuję pojawiają się rybki w kolorach innych niż barwy preferowane przez naszą ichtiofaunę. Ale w tym przypadku znam przyczynę tych anomalij. Zostały przeniesione ze zbiornika parkowego który poddany został czyszczeniu. Za jakiś czas widzę zamieszczone przez Ciebie zdjęcie przepięknej ryby barwy znowuż odmiennej... ![]() Fotki zrobiłem wracając z pracy - tylko dla potwierdzenia tego co zobaczyłem. Bogdan - powiększ każde zdjęcie a na pewno zobaczysz. Nagrałem video na telefonie i na nim widać bardzo dobrze, ale nie mam pojęcia czy można w jakiś sposób to video na forum zamieścić. Widać na nim jest również inne rybki. Pozdrawiam. | ||
Powrót do góry |
Idź do strony
[1]
2
Moderatorzy: admin, Dominik, Bogdan |