Akcesoria wędkarskie
Przygotowanie
Metody połowu
Pokoik napraw
Zrób to sam
Techniki i sztuczki
Opowiadania wędkarskie
Wędkarstwo podlodowe
Witaj
Login:

Hasło:

Zapamiętaj mnie

[ ]
Menu główne
Czat

Anonimowy
04 sty : 19:42
Poszukuję mapy batymetrycznej jeziora sarąg

Anonimowy
22 gru : 01:13
Witam czy mógłbym dostać/kupić mapę batymetryczna j Ruda Woda oraz Bartężka
jacek 2359@o2.pl
Pozdrawiam

Anonimowy
22 lis : 19:22
Witam, w jaki sposób mógłbym uzyskać mapę batymetryczną jeziora Brzeźno k. Brzeźna Mazurskiego? darek.buczynski@gmail.com

Anonimowy
17 paź : 19:32
Witam.
Czy mógłbym poprosić o mapę btymetryczną jeziora Świętego Szwaderki?

Anonimowy
11 paź : 16:15
Witam potrzebuje mape batymetryczna jeziora burdag .jesli ktos posiada to prosze o przeslanie dzieki jawor75@gmail.com

Nowe posty na forum
Re: Powrót po latach
Albert. Nie napisałeś jaką masz długość bata. Ja ł...
Autor Bogdan
01 lip : 07:43

Powrót po latach
Witam witam. Zastanawiam się czy ktoś tu jeszcze j...
Autor Albertk1990
08 cze : 23:27

Re: Aplikacja do map batymetrycznych
Po kliknięciu w link odnośnik jest błędny.
Autor haras
29 maj : 12:33

Re: Jesteś nowy? - przywitaj się
Witamy bardzo serdecznie Andrzeju i zapraszamy do ...
Autor Bogdan
20 sty : 13:19

Re: Jesteś nowy? - przywitaj się
Dzień Dobry, Bardzo dziękuję za przyjęcie do grona...
Autor Andrzej
20 sty : 12:48

Nowe komentarze
[Treści] Jak założyć spławik - opisy, porady, zdjęcia
Autor:  Bogdan dnia 21 lis : 07:27
Witam Damianie.Moim zdaniem stopery między śrucina [więcej]

[Treści] Jak założyć spławik - opisy, porady, zdjęcia
Autor:  DamianSa dnia 21 lis : 00:00
Witam, czytałem że rozkładanie ciężarków na przykł [więcej]

[Treści] Batymetria, mapy batymetryczne do pobrania
Autor:  Pablo dnia 25 paź : 16:50
Witam czy ma ktoś mapkę jeż czarnego w niesiolowic [więcej]

Autor:  Anonymous dnia 17 paź : 19:36
reklama.domanski@wp.pl

Autor:  Anonymous dnia 17 paź : 19:36
Witam.Czy mógłbym poprosić o mapę batymetryczną je [więcej]

Facebook

Data / Czas

Sposób na ...
Mapy batymetryczne
Poradnik

Poradnik wędkarza majsterkowicza dostępny do kupienia. Serdecznie zapraszamy!

Więcej o książce można dowiedzieć sie na stronie :

LINK

Forum
<< Poprzedni temat | Kolejny temat >>   
Zestaw na tyczkę/bata. Przygotowanie jokersa

Idź do strony  [1] 2 3 4
Autor Odpowiedzi
daniel_lisek
śro cze 18 2014, 11:34
Zarejestrowany #854
Zestaw
Potrzebne nam będą śruciny(ja mam parę rodzai w tym bo budowy zestawów: śrut następnie (moża nie rozkładać całego topu/wędki) rozwijamy 1m żyłki można w domu i nakładamy spławik jako igielity polecam silikonowe zawsze pasują są świetne koszulki potem wiążemy pętelkę
najlepiej malutką > zakładamy przypon na jezioro zlew około 15-20cm (jeżlei brania są słabe
to przypon dłuższy a jak wprowadzenie zestawu i branie to krótki nawet 10-15cm > jak zakładać ołów jeżeli spławik to 0,2g to 10x0.02g jeżeli spławik 1g to 10x10g po prostu łatwo liczyć po 10 śrucin ja zawsze zostawiam 1 śrucinę bo ze spławikami jest różnie wyważamy spławik żeby wystawało 1cm, jeżeli nie ma fali pogoda świetna 0wiatru itp. to nawet mniej tylko aby wystawała końcówka. Niektórzy popełniają OGROMNY błąd przy wyważaniu spławika: nad wodą wystaje więcej nić antenka spławika i myślą że będzie dobrze ale to BŁĄD bo lepiej widać kiedy spławik wystaje 1cm rybka weźmie i się zanurza a jak wystaje dużo to bierze bierze i ...
Jokers
Jak go przygotować żeby pomógł zwabić więcej rybek?
1.Jeżeli woda jest płytka to uważajmy z stosowanie bo może z płynąć okoń i po rybkach 14cm 15, 10cm a wymiar 18cm.
2.Więc po kupnie przynoszę go na podwórko i biorę sito +/- 1mm wrzucam go na sito i płuczę powoli wodą z wiadra lub z węża ogrodowego ale na malutkim strumieniu aż woda będzie czysta. Jeśli zrobimy to to wrzucamy go na ręcznik albo ręcznik kuchenny. Jeśli wchłonie woda się przerzucamy go na gazetę czarno-białą 2-3 warstwy i ?rozpraszamy go?- używałem rozpraszacza a wczoraj zamówiłem sporo rzeczy w tym rozpraszacz ale inny Venire i zobaczę jak się sprawdzi. Po rozproszeniu w gazecie wrzucamy do lodówki turystycznej z butelkami lodów 2x po 1,5 l na 12h starczy na spokojnie jokersa przemywamy dzień przed łowieniem i co 2-3dni. Jokers myty napewno będzie owiele lepszy bo nie będzie miał glinki- wydziela on to. Jokersa najlepiej podać w ziemi 250g-2kg ziemi- uwaga można a nawet trzeba dodać trochę kleiu żeby jokers się rozmywał 10-15min ile kleiu(bentonitu) to nie mam pewności ile.
UWAGA jeśli dodamy kleiu do jokersa to go zabijemy bo klei z bentonitem wydziela ciepło i zabija joka więc trzeba rozetrzeć ziemie i dodać klei a potem jokersa 30-1h później. Pinkę białe możemy też myć wrzucamy go do rajstomy i myjemy pocieramy w ciepłej wodzie z płynem do mycia naczyę a potem do zwykłej wody- musi to trwać mniej nić 40s potem też możemy go rozproszyć i nadmiar rozpraszacz usunąć poprzez wrzucenie na sitko . No myślę że pomogłem. Wszelkie pytania piszcie i oceńcie artykuł XD
Powrót do góry
Bogdan
śro cze 18 2014, 12:28

Daniel. Myślę, że na TW nie ma jeszcze "Zawodowców" (przynajmniej na razie, a może się mylę?) i dla niektórych, którzy dopiero chcą startować na zawodach Twój artykuł będzie czarną magią.
Powrót do góry
Dominik
śro cze 18 2014, 12:54

Fajnie że coś piszesz Daniel ale przydałyby się zdjęcia - im więcej tym lepiej. Lepiej napisać 1 artykuł ale dodać do niego dużo zdjęć niż napisać 5 bez zdjęć. O wiele bardziej pomożesz innym takim tekstem ze zdjęciami niż pięcioma bez. Bo tak jak Bogdan pisze, dla niektórych to co piszesz może być czarną magią.

Następnym razem jak będziesz przygotowywać zestaw lub jokersa, cykaj przy okazji zdjęcia temu co robisz, czego używasz itp. Podniesie to znacznie jakość Twojego artykułu
Powrót do góry
daniel_lisek
śro cze 18 2014, 01:47
Zarejestrowany #854
W następnym tygodniu zrobię zdjęcia jokersa i zanęty:) z zestaw we czwartek. A na forum są jakieś osoby które nie dorosłymi?
Powrót do góry
13Zbig
śro cze 18 2014, 02:30
GośćNie chodzi o wiek, tylko o doświadczenie, i w jaki sposób podchodzimy do wędkarstwa, Bogdan ma w swojej szkółce adeptów dzieci, ale są szkolone łowiąc batem i biorą udział w zawodach, są koledzy wiekowi którzy łowią bo to jest ich sposób na wypoczynek, ale nie traktują tego w kategorii sportowej. Nie mierz wszystkich swoją miarką, owszem porady tak jednych jak i drugich są mile widziane, ale jak koledzy piszą z prośbą jak to powinno się robić, kwitujemy słowem dziękuję i staramy się dostosować! Pisałem Ci na początku że nie ma u nas naiwnych, ani głupich pytań, a wszystkich traktujemy poważnie... wszystkich!!!
Powrót do góry
Paweł
śro cze 18 2014, 07:41
Zarejestrowany #31
13Zbig napisał(a) ...

są koledzy wiekowi którzy łowią bo to jest ich sposób na wypoczynek, ale nie traktują tego w kategorii sportowej

Jam Ci Zbyszku, jam Ci właśnie taki!

Pozdrawiam.
Paweł
Powrót do góry
Bogdan
śro cze 18 2014, 07:54

Daniel chodziło mi o to, że jak piszesz o swoim przygotowaniu do zawodów to pisz::: jokersa należy zamówić tydzień wcześniej i np. pół kilo, czy kilo, a pinki kupujemy pół litra, lub litr, itd, itp.

Powrót do góry
13Zbig
śro cze 18 2014, 08:48
GośćEch Pawełku, i dla mnie to fantastyczny sposób na relaks, chwilę sam na sam z przyrodą i odpoczynek, dawniej nie opuściłem ani jednych zawodów, jeździliśmy na kanał Szymoński, mam do dziś spławik z kolca jeżozwierza, który dał mi niejedną nagrodę, ech! Ale to były lata... wtedy byłem, piękny, młody i szczupły, a wody były czyste i rybne!

A tak się śmigało na ryby
Powrót do góry
daniel_lisek
śro cze 18 2014, 09:18
Zarejestrowany #854
Bogdan napisał(a) ...

Daniel chodziło mi o to, że jak piszesz o swoim przygotowaniu do zawodów to pisz::: jokersa należy zamówić tydzień wcześniej i np. pół kilo, czy kilo, a pinki kupujemy pół litra, lub litr, itd, itp.

Na 4 godz łowienia(leszczy,płotek,i innej drobnicy) potrzebne będą:
1kg zanęty
2 paczki ziem górek
1 paczke argilli
2 opakowania pinki: 1do łowienia i 1 do kasterów
250g jokersa ja w sklepie zamawiam 7-8 dni wcześniej ale zależy od sklepu (jeżeli w łowisku dominują leszcze BIGGG to zamówmy 500g- podajmy w 3kg ziem: 2,5kg ziemi torfowej i 0,5kg argilli musimy to czymś skleić laian a coller dzięki temu kule będą się kleiły a w wodzie klei znika i kule są normalne chodzi żeby podać dużo robactwa joka)
1 i 1/2 sklanki(250 ml) konopi ziaren
Powrót do góry
Paweł
śro cze 18 2014, 10:18
Zarejestrowany #31
13Zbig napisał(a) ...

Ech Pawełku, i dla mnie to fantastyczny sposób na relaks, chwilę sam na sam z przyrodą i odpoczynek, dawniej nie opuściłem ani jednych zawodów, jeździliśmy na kanał Szymoński, mam do dziś spławik z kolca jeżozwierza, który dał mi niejedną nagrodę, ech! Ale to były lata... wtedy byłem, piękny, młody i szczupły, a wody były czyste i rybne!

A tak się śmigało na ryby

Oj!
Powrót do góry
Idź do strony  [1] 2 3 4
Moderatorzy: admin, Dominik, Bogdan

Przejdź do:     Powrót do góry

Kanały informacyjne: RSS 0.92 Kanały informacyjne: RSS 2.0 Kanały informacyjne: RDF