Akcesoria wędkarskie
Przygotowanie
Metody połowu
Pokoik napraw
Zrób to sam
Techniki i sztuczki
Opowiadania wędkarskie
Wędkarstwo podlodowe
Witaj
Login:

Hasło:

Zapamiętaj mnie

[ ]
Menu główne
Czat

Anonimowy
04 sty : 19:42
Poszukuję mapy batymetrycznej jeziora sarąg

Anonimowy
22 gru : 01:13
Witam czy mógłbym dostać/kupić mapę batymetryczna j Ruda Woda oraz Bartężka
jacek 2359@o2.pl
Pozdrawiam

Anonimowy
22 lis : 19:22
Witam, w jaki sposób mógłbym uzyskać mapę batymetryczną jeziora Brzeźno k. Brzeźna Mazurskiego? darek.buczynski@gmail.com

Anonimowy
17 paź : 19:32
Witam.
Czy mógłbym poprosić o mapę btymetryczną jeziora Świętego Szwaderki?

Anonimowy
11 paź : 16:15
Witam potrzebuje mape batymetryczna jeziora burdag .jesli ktos posiada to prosze o przeslanie dzieki jawor75@gmail.com

Nowe posty na forum
Re: Powrót po latach
Albert. Nie napisałeś jaką masz długość bata. Ja ł...
Autor Bogdan
01 lip : 07:43

Powrót po latach
Witam witam. Zastanawiam się czy ktoś tu jeszcze j...
Autor Albertk1990
08 cze : 23:27

Re: Aplikacja do map batymetrycznych
Po kliknięciu w link odnośnik jest błędny.
Autor haras
29 maj : 12:33

Re: Jesteś nowy? - przywitaj się
Witamy bardzo serdecznie Andrzeju i zapraszamy do ...
Autor Bogdan
20 sty : 13:19

Re: Jesteś nowy? - przywitaj się
Dzień Dobry, Bardzo dziękuję za przyjęcie do grona...
Autor Andrzej
20 sty : 12:48

Nowe komentarze
[Treści] Jak założyć spławik - opisy, porady, zdjęcia
Autor:  Bogdan dnia 21 lis : 07:27
Witam Damianie.Moim zdaniem stopery między śrucina [więcej]

[Treści] Jak założyć spławik - opisy, porady, zdjęcia
Autor:  DamianSa dnia 21 lis : 00:00
Witam, czytałem że rozkładanie ciężarków na przykł [więcej]

[Treści] Batymetria, mapy batymetryczne do pobrania
Autor:  Pablo dnia 25 paź : 16:50
Witam czy ma ktoś mapkę jeż czarnego w niesiolowic [więcej]

Autor:  Anonymous dnia 17 paź : 19:36
reklama.domanski@wp.pl

Autor:  Anonymous dnia 17 paź : 19:36
Witam.Czy mógłbym poprosić o mapę batymetryczną je [więcej]

Facebook

Data / Czas

Sposób na ...
Mapy batymetryczne
Poradnik

Poradnik wędkarza majsterkowicza dostępny do kupienia. Serdecznie zapraszamy!

Więcej o książce można dowiedzieć sie na stronie :

LINK

Forum
<< Poprzedni temat | Kolejny temat >>   
Tani rod pod f-my Dragon.

Idź do strony  [1] 2 3 4
Autor Odpowiedzi
Paweł
czw mar 20 2014, 06:28
Zarejestrowany #31
Witam.
Korzystając z tego że kolega Zbyszek jest na etapie poszukiwania jakiegoś rod poda/tri poda chciałem pokazać niedrogi pod jaki zakupiłem w ubiegłym sezonie. Do feedera sprawdził mi się idealnie. Jest regulowany w sporym zakresie,bardzo stabilny i aluminiowy - bardzo lekki. Jestem pewien że na moje karpiowanie wystarczy na wiele sezonów. Niestety nie pamiętam ile dałem za niego w ubiegłym roku, ale ostatnio patrzyłem że kosztował 179 pln.
Fakt że zestaw karpiowy waży zdecydowanie więcej, ale sumy jakie trzeba zapłacić za sprzęt dedykowany karpiom mnie przeraża. Mogę Wam podać przykład fotela który kupiłem f-my Elektrostatyk. Sprzedający twierdził że te same fotele sprzedaje wiele firm - tylko pod swoją marką - faktycznie kiedyś widziałem ten fotel sygnowany przez znaną firmę typowo karpiową - mało nie usiadłem z wrażenia! Prawie dwa razy tyle!!! Tylko za znaczek!!!

Zdjęcia robiłem na tle szafki żeby było widać różnicę w różnych ustawieniach. Nie wkręcałem tylko tych małych podpórek które oczywiście są w komplecie.
Wymiary:
- długość minimalna - 78 cm.
- długość maksymalna - 125 cm.
Są to wymiary od środka gwintów buzbarów.
- wysokość minimalna - 41 cm.
- wysokość maksymalna - 84 cm.
Wysokość też beż tych małych wkręcanych podpórek.

Powrót do góry
13Zbig
czw mar 20 2014, 06:39
GośćJak się sprawują elementy z plastiku? Nie masz jakiś pęknięć? Mnie przestrzegali przed takimi bo podobno pękają po pewnym czasie!
Powrót do góry
Paweł
czw mar 20 2014, 09:01
Zarejestrowany #31
Na razie problemu nie mam, ale wiem że to kwestia czasu - plastyk jest bardzo podatny na promienie UV czyli nasze kochane słoneczko. Jeżeli zacznie się coś dziać trzeba będzie to przerobić na śrubki.

PS
Zbyszku masz meila ze szczegółami tego rod poda.

Pozdrawiam.
Paweł
Powrót do góry
13Zbig
czw mar 20 2014, 10:16
GośćA może taki? RODPOD Jak sądzisz?
Powrót do góry
Paweł
pią mar 21 2014, 09:57
Zarejestrowany #31
Zdecydowanie lepszy od mojego bo ma po dwie sztyce pod buzz bar. Reszt czyli materiał i łączenia to samo.

Pozdrawiam.
Powrót do góry
Mirex
pon lis 24 2014, 06:41
Zarejestrowany #890
Pany odnośnie tych wszystkich rod i tri podów rozmawiałem dziś z doświadczonym karpiarzem i stwierdził on że zamiast kupować poda w granicach 200-500zł kupić podpórki z prawdziwego zdarzenia np. firmy Prologic [są one w cenie 30-40zł za sztukę],
stwierdził on że posłużą mi one wiele lat a tani pod niekoniecznie;
jakie jest Wasze zdanie w tym temacie?
Powrót do góry
Dominik
pon lis 24 2014, 07:07

Moje jest odmienne. Uważam, że od 300 zł można kupić przyzwoitego tripoda. Sam posiadam w takiej cenie i jest zadowolony. Wiadomo, że kopać w niego nie można bo się przewróci, ale sam w sobie jest stabilny i nigdy nie miałem z tym problemów - zwłaszcza jak go jeszcze dodatkowo dociążę kamieniem, a kopać w niego nie mam potrzeb . Tripod ma o tyle dobrą opcję że można go szybko regulować - wysokość góra/dół pochyłu wędek, co dla mnie jest dobre ponieważ łowię w różnych warunkach. No i jeszcze jak dla mnie tripod jest wygodniejszy w tych wszystkich regulacjach i dostosowywaniu długości przy rozkładaniu i ogólnie w użytkowaniu. Przyjemnie się z niego korzysta .

Ja bym powiedział że zamiast kupować poda w cenie 100-200 to lepiej już kupić podpórki, ale ten karpiarz z tym przedziałem cenowy to trochę przesadził. Nie trzeba wydawać 1000 zł na poda żeby być z niego zadowolonym. Ja jestem tego przykładem, no ale na tym nie można polega w 100% bo każdy ma swoje osobiste odczucia

[ Edytowany pon lis 24 2014, 07:08 ]
Powrót do góry
13Zbig
pon lis 24 2014, 07:09
GośćJak byłem w tym swoim sklepie w Fort Wola i sprzedawca też mi mówił że są teraz niezłe podpórki z tych samych materiałów co rod pody i takie powinny wystarczyć, ale ceny tych naprawdę solidnych są też niemałe! Mimo wszystko kupiłem rod poda i jestem zadowolony, jest niewielki w fajnym pokrowcu, cena przystępna, gdzieś tam są fotografie trzeba by popatrzeć na forum Dominik ma Tri poda, i chyba też nie narzeka! Jak jest pomost, betonowy brzeg itp. podpórki nie zdadzą egzaminu, Rod pod tak! Zależy gdzie najczęściej łowisz, jeżeli w miejscach gdzie możesz wbić lub zamocować podpórkę, pewnie będą poręczniejsze
Powrót do góry
Mirex
pon lis 24 2014, 07:23
Zarejestrowany #890
Dziękuję za opinie
on mnie nie namawiał żebym kupował tripoda 1000zł+ [stwierdził że to byłoby bez sensu w moim przypadku jak dopiero zaczynam];
możliwe jest to że jak on kupował tego "taniego" kilka lat temu to jeszcze była inna jakość powiązana z ceną ;
konkurencja na rynku jest duża więc może producenci na tą chwilę produkują sprzęt lepszej jakości za mniejszą cenę
jeszcze nad tym pomyślę bo tak sobie obiecałem że przynajmniej 1 raz w miesiącu coś sobie kupię już na przyszły sezon - dziś uzupełniłem sprzęt o swingery podświetlane, pudełeczko na akcesoria różne i matę do odhaczania rybek[tego brakowało mi najbardziej ]
Trzeba się spieszyć wiosna tuż tuż
pozdrawiam
mirek
Powrót do góry
13Zbig
pon lis 24 2014, 07:35
Gość

To mój jest naprawdę spoko i nie kosztował kroci!
Powrót do góry
Idź do strony  [1] 2 3 4
Moderatorzy: admin, Dominik, Bogdan

Przejdź do:     Powrót do góry

Kanały informacyjne: RSS 0.92 Kanały informacyjne: RSS 2.0 Kanały informacyjne: RDF