Akcesoria wędkarskie
Przygotowanie
Metody połowu
Pokoik napraw
Zrób to sam
Techniki i sztuczki
Opowiadania wędkarskie
Wędkarstwo podlodowe
Witaj
Login:

Hasło:

Zapamiętaj mnie

[ ]
Menu główne
Czat

Anonimowy
04 sty : 19:42
Poszukuję mapy batymetrycznej jeziora sarąg

Anonimowy
22 gru : 01:13
Witam czy mógłbym dostać/kupić mapę batymetryczna j Ruda Woda oraz Bartężka
jacek 2359@o2.pl
Pozdrawiam

Anonimowy
22 lis : 19:22
Witam, w jaki sposób mógłbym uzyskać mapę batymetryczną jeziora Brzeźno k. Brzeźna Mazurskiego? darek.buczynski@gmail.com

Anonimowy
17 paź : 19:32
Witam.
Czy mógłbym poprosić o mapę btymetryczną jeziora Świętego Szwaderki?

Anonimowy
11 paź : 16:15
Witam potrzebuje mape batymetryczna jeziora burdag .jesli ktos posiada to prosze o przeslanie dzieki jawor75@gmail.com

Nowe posty na forum
Re: Powrót po latach
Albert. Nie napisałeś jaką masz długość bata. Ja ł...
Autor Bogdan
01 lip : 07:43

Powrót po latach
Witam witam. Zastanawiam się czy ktoś tu jeszcze j...
Autor Albertk1990
08 cze : 23:27

Re: Aplikacja do map batymetrycznych
Po kliknięciu w link odnośnik jest błędny.
Autor haras
29 maj : 12:33

Re: Jesteś nowy? - przywitaj się
Witamy bardzo serdecznie Andrzeju i zapraszamy do ...
Autor Bogdan
20 sty : 13:19

Re: Jesteś nowy? - przywitaj się
Dzień Dobry, Bardzo dziękuję za przyjęcie do grona...
Autor Andrzej
20 sty : 12:48

Nowe komentarze
[Treści] Jak założyć spławik - opisy, porady, zdjęcia
Autor:  Bogdan dnia 21 lis : 07:27
Witam Damianie.Moim zdaniem stopery między śrucina [więcej]

[Treści] Jak założyć spławik - opisy, porady, zdjęcia
Autor:  DamianSa dnia 21 lis : 00:00
Witam, czytałem że rozkładanie ciężarków na przykł [więcej]

[Treści] Batymetria, mapy batymetryczne do pobrania
Autor:  Pablo dnia 25 paź : 16:50
Witam czy ma ktoś mapkę jeż czarnego w niesiolowic [więcej]

Autor:  Anonymous dnia 17 paź : 19:36
reklama.domanski@wp.pl

Autor:  Anonymous dnia 17 paź : 19:36
Witam.Czy mógłbym poprosić o mapę batymetryczną je [więcej]

Facebook

Data / Czas

Sposób na ...
Mapy batymetryczne
Poradnik

Poradnik wędkarza majsterkowicza dostępny do kupienia. Serdecznie zapraszamy!

Więcej o książce można dowiedzieć sie na stronie :

LINK

Forum
<< Poprzedni temat | Kolejny temat >>   
Konserwacja kołowrotka.

Idź do strony  1 2 [3] 4 5 6
Autor Odpowiedzi
13Zbig
nie sty 10 2016, 05:56
GośćDobrze robisz, ja też kupuję następny (jeżeli poprzednik był dobry) taki sam - na części i dla nauki i dla zapasowych szpul! A plan masz chytry i jeżeli wypali to genialny!!
Powrót do góry
Bogdan
nie sty 10 2016, 06:34

Ja kupuję (wędki, kołowrotki i inny sprzęt) na targu, od Cyganów lub od Ruskich. I mogę się pochwalić, że ten sprzęt, który kupiłem od nich jest niezawodny. Mam dwa kołowrotki już 15 lat i pracują IDEALNIE.

I po co przepłacać
Powrót do góry
Dominik
nie sty 10 2016, 06:46

Bogdan ale Ty jesteś złota rączka, wszystko sobie tak nasmarujesz, nastawisz i wyregulujesz że każdy kołowrotek Ci podziała 15 lat . Ja też mam kołowrotki z bazaru które kręcą do dziś - nie będę już wspominać o ich kulturze pracy która nie jest zbyt przyjazna, no ale kręcą i działają. Kwestia też tego jak jest użytkowany. Kołowrotki spinningowe wyeksploatowałem do 0 dwa w swojej karierze wędkarskiej - czyli że coś tam chrupnęło w mechanizmie i do widzenia. Natomiast przy metodach spławikowych i gruntowych mi się to nie zdarzyło. Przebieg i obciążenie też robi swoje, a Ty z tego co wiem ze względu na zdrowie nie spinningujesz.
Powrót do góry
13Zbig
pon sty 11 2016, 08:38
GośćTo prawda co pisze Dominik, ja zawsze sam na koniec sezonu rozbierałem swoje kołowrotki do "naga" myłem w benzynie a potem miałem smar zielony niemiecki bez kwasowy mieszany z oliwą do maszyn do szycia i tą mieszanką półpłynną smarowałem wnętrze z przekładnią, po złożeniu oliwką ośki tak szpuli jak i rączki, nie zapominając o kabłąku! Dorabiałem przekładki hamulca, wszelkiego rodzaju sprężynki itp, itd. Koledzy zawsze dziwili się że tyloletnie kołowrotki "chodzą" pod jednym paluszkiem! Dzisiaj to inna sprawa, też dbam o sprzęt tylko mojego warsztaciku nie ma ;-( M-3, 38 metrów powierzchni to gdzie? Poza wszystkim i wypady na ryby są rzadsze, a sprzęt nieporównywalnie lepszy od moich Reil Rex 64, Tokoz, Czajka a nawet DAM, czy Szekspira!

Powrót do góry
Paweł
pon sty 11 2016, 03:08
Zarejestrowany #31
Tak jak napisał Dominik. Kołowrotek katowany głównie przy spiningu więc obciążenie i przebieg miał pewnie znaczny . Dopiero dwa lata temu zastąpił go nowy Ryobi, ale ten trafił do feedera więc nie wiele lepiej . Manualnie też zbyt dobry nie jestem więc kołowrotków nie rozbieram i nie smaruję po sezonie - dlatego wolę nie ryzykować kupna bazarowego choć coraz bardziej mnie kusi żeby coś takiego nabyć połowić nim sezon potem rozebrać wyczyścić i nasmarować a jak coś mi nie wyjdzie to nie będzie wielka strata.
Chociaż mam jeden taki - Caperlana. Nie jest uszkodzony, ale chodzi kiepsko. Myślę że się za niego zabiorę Zobaczymy może mnie to wciągnie

Pozdrawiam.
Paweł
Powrót do góry
Bogdan
pon sty 11 2016, 07:00

Paweł, bardzo chętnie Ci pomogę, najlepiej przez skaypa.
Powrót do góry
13Zbig
wto sty 12 2016, 08:58
GośćPaweł trzymam kciuki, nic nie daje większej satysfakcji jak super chodzący kołowrotek po własnoręcznej "obsłudze"
Powrót do góry
Paweł
wto sty 12 2016, 03:14
Zarejestrowany #31
Oto bohater mojej następnej porażki .wyczytałem że posiada aż jedno łożysko! Zabieram się za niego w najbliższym wolnym czasie. Liczę na wasze wsparcie i zastanawiam się co tym razem zchrzanię

Powrót do góry
13Zbig
wto sty 12 2016, 05:23
GośćWięcej wiary, ludzie rakiety budują a Ty kołowrotka nie rozbierzesz? A jak złożysz z powrotem to sukces murowany!
Powrót do góry
Bogdan
wto sty 12 2016, 05:53

Paweł, Pisząc (Cytuję) - "Oto bohater mojej następnej porażki" od razu stawiasz się na przegranej pozycji - NIE WOLNO TAK.

Powrót do góry
Idź do strony  1 2 [3] 4 5 6
Moderatorzy: admin, Dominik, Bogdan

Przejdź do:     Powrót do góry

Kanały informacyjne: RSS 0.92 Kanały informacyjne: RSS 2.0 Kanały informacyjne: RDF