Akcesoria wędkarskie
Przygotowanie
Metody połowu
Pokoik napraw
Zrób to sam
Techniki i sztuczki
Opowiadania wędkarskie
Wędkarstwo podlodowe
Witaj
Login:

Hasło:

Zapamiętaj mnie

[ ]
Menu główne
Czat

Anonimowy
04 sty : 19:42
Poszukuję mapy batymetrycznej jeziora sarąg

Anonimowy
22 gru : 01:13
Witam czy mógłbym dostać/kupić mapę batymetryczna j Ruda Woda oraz Bartężka
jacek 2359@o2.pl
Pozdrawiam

Anonimowy
22 lis : 19:22
Witam, w jaki sposób mógłbym uzyskać mapę batymetryczną jeziora Brzeźno k. Brzeźna Mazurskiego? darek.buczynski@gmail.com

Anonimowy
17 paź : 19:32
Witam.
Czy mógłbym poprosić o mapę btymetryczną jeziora Świętego Szwaderki?

Anonimowy
11 paź : 16:15
Witam potrzebuje mape batymetryczna jeziora burdag .jesli ktos posiada to prosze o przeslanie dzieki jawor75@gmail.com

Nowe posty na forum
Re: Powrót po latach
Albert. Nie napisałeś jaką masz długość bata. Ja ł...
Autor Bogdan
01 lip : 07:43

Powrót po latach
Witam witam. Zastanawiam się czy ktoś tu jeszcze j...
Autor Albertk1990
08 cze : 23:27

Re: Aplikacja do map batymetrycznych
Po kliknięciu w link odnośnik jest błędny.
Autor haras
29 maj : 12:33

Re: Jesteś nowy? - przywitaj się
Witamy bardzo serdecznie Andrzeju i zapraszamy do ...
Autor Bogdan
20 sty : 13:19

Re: Jesteś nowy? - przywitaj się
Dzień Dobry, Bardzo dziękuję za przyjęcie do grona...
Autor Andrzej
20 sty : 12:48

Nowe komentarze
[Treści] Jak założyć spławik - opisy, porady, zdjęcia
Autor:  Bogdan dnia 21 lis : 07:27
Witam Damianie.Moim zdaniem stopery między śrucina [więcej]

[Treści] Jak założyć spławik - opisy, porady, zdjęcia
Autor:  DamianSa dnia 21 lis : 00:00
Witam, czytałem że rozkładanie ciężarków na przykł [więcej]

[Treści] Batymetria, mapy batymetryczne do pobrania
Autor:  Pablo dnia 25 paź : 16:50
Witam czy ma ktoś mapkę jeż czarnego w niesiolowic [więcej]

Autor:  Anonymous dnia 17 paź : 19:36
reklama.domanski@wp.pl

Autor:  Anonymous dnia 17 paź : 19:36
Witam.Czy mógłbym poprosić o mapę batymetryczną je [więcej]

Facebook

Data / Czas

Sposób na ...
Mapy batymetryczne
Poradnik

Poradnik wędkarza majsterkowicza dostępny do kupienia. Serdecznie zapraszamy!

Więcej o książce można dowiedzieć sie na stronie :

LINK

Forum
<< Poprzedni temat | Kolejny temat >>   
Leszcz na jakiej głebokosci szukać

Idź do strony  [1] 2 3
Autor Odpowiedzi
scawik67
nie lut 15 2015, 07:18
Zarejestrowany #997
Witam
Wc czas gdy niebyło lodu na swoim łowisku łapałem sporo Leszczy.W tym roku na cel zimowego wędkowanie postawiłem Sobie złapanie leszcza , mam pytanie czy sie sprawdzi te same miejsce co w lato ???. Jest to ok 30-40 metry od brzegu głębokość z 4 metry na jakiej głębokość przebywa leszcz zimą ?? .Proszę o wskazówki o łapaniu leszczy z pod lodu , pochwalenie sie Swoimi poradami oraz tego rocznymi okazami .
Dziękuje z góry za odpowiedzi

[ Edytowany pon lut 16 2015, 03:39 ]
Powrót do góry
Paweł
nie lut 15 2015, 07:54
Zarejestrowany #31
Marku, zacznij przede wszystkim od wizyty w TYM miejscu Będzie miło jak skrobniesz coś o sobie . To raz.
Dwa to nie, nie sprawdzą się te same miejsca co latem. Nie ma znaczenia czy jest to 30-40 metrów od brzegu z głębokością 4 metry bo 10 metrów od brzegu może być głębsze miejsce i tam prawdopodobnie będzie stał leszcz.

Pozdrawiam.
Paweł
Powrót do góry
13Zbig
nie lut 15 2015, 08:13
GośćO Leszczu można napisać książkę, więc recepta w stylu przychodzisz na każdą wodę, zarzucasz na taką i taką odległość i na taką a taką głębokość, żyłka o grubości, haczyk o wielkości i spławik typu! To niestety utopia jest! Pozdrawiam Zbyszek
Powrót do góry
scawik67
nie lut 15 2015, 08:36
Zarejestrowany #997
Byłem byłem i złapałem same płotki na spławik i to przy brzegu brała , drugi zestaw rzuciłem z oliwką właśnie 4-5 metry tam gdzie na poczatku odezwała sie płotka i bez rezultatu jest to jezioro gdzie ok 40 -50 m jest grunt jest 4-5 m, nie wiem jak dalej jest bo jezioro rozległe jest. Myślisz Miluś żeby szukać na spadku gdzieś głębiej ?? .W jeziorze jest dużo leszcza bo w lato na grunt to przeważnie leszcz , nawet na poczatku bez necenia brały nie duże ale byl brania .W sezonie letnim wyciągnełem sporo sztuk leszczyka w jeziorze przeważa ta ryba nad innymi bo rozmawiałem z właścicielem w lato to mówił ze najwięcej jest leszcza .Ogladałem Bogdana Bartona zimą i widziałem wspaniałe rezultaty i chciałbym tez na swoim zimowym koncie zapisać leszcza dajcie jakieś wskazówki .Nece kukurydzą , zapażony peczak oraz kaszą gryczaną według porad Bogdana Bartona tyle ze Ja zalew mellaso a on Swoim Smrodkiem

[ Edytowany pon lut 16 2015, 04:01 ]
Powrót do góry
Dominik
nie lut 15 2015, 08:59

Drogi kolego! Pobiłeś chyba rekord w długości zdania bez kropki i przecinka. Proszę Ciebie o poprawienie swoich postów bo wszyscy tutaj choć jesteśmy skorzy do pomocy, to jednak nie udzielimy Ci jej dokładnie ponieważ Twoje wypowiedzi są kompletnie niezrozumiałe z powodu błędów i braku interpunkcji. Proszę popraw swoje wpisy poprzez opcję edycji, w przeciwnym razie będę musiał skasować Twój temat. Pozdrawiam.
Powrót do góry
Paweł
pon lut 16 2015, 10:53
Zarejestrowany #31
Dominik, ja spróbuję
scawik67 - to miejsce o którym piszesz jest to powiedzmy taka niezła głębokość do letniego wędkowania na leszcza który kursuje po całym jeziorze podobno tymi samymi trasami. Prawdopodobnie jak zanęcisz a stado będzie ryło gdzieś w pobliżu to na pewno to zwąchają i się pojawią, ale to z reguły mniejsze ryby. Niestety żeby dobrać się do większych (cwańszych i ostrożniejszych) musisz jednak dosyć precyzyjnie namierzyć ryby.
Zimą sprawa ma się trochę inaczej. Od razu zaznaczę że ja na lodzie nie wędkuję , ale z tego co wiem to ryby raczej trzymają się jednego miejsca obranego na zimowisko - często jest to głębszy dołek gdzie woda trochę cieplejsza więc musisz sprawdzić w zasięgu rzutu grunt i przyjrzeć się dokładniej wszelkim dołkom.
Odnośnie zanęty/przynęty to nie wiem na co wspomniany przez Ciebie pan Barton łowił, ale ja bym zaproponował Tobie zamiast ziaren coś bardziej mięsnego. Najlepsza była by chyba ochotka - i do nęcenia i na haczyk. Ziarno zostaw na lato.

Pozdrawiam.
Paweł
Powrót do góry
scawik67
pon lut 16 2015, 12:09
Zarejestrowany #997
Właśnie jestem na rybkach w miarę płotka bierze głębiej właśnie 4-5 m ale trochę bo dziurkowałm i znalazłem spadki myślę ze zanece tam i zobaczy sie w tej chwili uzywam białego robaczka
Powrót do góry
13Zbig
pon lut 16 2015, 01:02
GośćI tak jak to w Staropolsce bywało, "Gadał dziad do obrazu a obraz do niego ani razu" albo sięgając bliżej "Baba o zupie a chłop o dupie" Wy tak z Markiem piszecie jak ja pierwszy raz rozmawiałem z Margaret po angielsku o alkoholu! Temat o którym mówiliśmy na przemian niby był ten sam ale słuchająca naszej dysputy i dobrze znająca tak Angielski jak i Polski Krystyna popłakała się ze śmiechu!!!
Kto pierwszy dogada się (ze skutkiem naturalnie) z Markiem ma u mnie zgrzewkę piwa

A i do Marka mam zdanie, zapraszamy jak grzeczność tego wymaga, (a już Paweł Cię zapraszał) na post JESTEŚ NOWY PRZYWITAJ SIĘ

[ Edytowany pon lut 16 2015, 01:28 ]
Powrót do góry
scawik67
pon lut 16 2015, 03:22
Zarejestrowany #997
Odpowiadam na Proźbe Pawła , Pochodze z okolic Suwalszczyzny mam 19 lat , swoją przygodę z wędkowaniem zaczełem około cztery lat temu zarażony zapałem od starszego brata . Techniki które stosuje to spinning , grunt rzadko na żywca i spławik . Przeważnie techniką która łapie to grunt .To już drugi rok z wedkowanien pod lodem i rezultat z tego to łapanie płotek oraz okoni . W tym roku chcem na swoim koncie zapisać leszcze z pod lodu , a mam do tego predyzpozycje , ponieważ w okolicy mam jezioro gdzie przeważa właśnie ta ryba i chciałbym wskazówki które pomogą Mi zrealizować Mój cel

[ Edytowany pon lut 16 2015, 03:50 ]
Powrót do góry
Paweł
pon lut 16 2015, 04:39
Zarejestrowany #31
Marek. To nie jest moja prośba . Jest taki miły zwyczaj że jak chcę dołączyć do jakiegoś forum to wypada skrobnąć co o sobie o tu - KILK tylko tyle i aż tyle,ale oczywiście miło cię poznać, choć nie w tym miejscu.

Pozdrawiam.
Paweł
Powrót do góry
Idź do strony  [1] 2 3
Moderatorzy: admin, Dominik, Bogdan

Przejdź do:     Powrót do góry

Kanały informacyjne: RSS 0.92 Kanały informacyjne: RSS 2.0 Kanały informacyjne: RDF