Akcesoria wędkarskie
Przygotowanie
Metody połowu
Pokoik napraw
BUDOWA I OPIS KOŁOWROTKA
KONSERWACJA KOŁOWROTKA
USUWANIE PISKU KOŁOWROTKA
KONTROLA I REGULACJA LUZU ZĘBATKI
NAPRAWA HAMULCA I WOLNEGO BIEGU
WYMIANA SPRĘŻYNY KOŁOWROTKA
NIEODBIJAJĄCY KABŁĄK
WYMIANA PRZELOTKI
WYMIANA PRZELOTKI NA STOPCE
BLOKADA BIEGU WSTECZNEGO
SZUM KOŁOWROTKA
NAPRAWA ZŁAMANEJ WĘDKI LUB BATA
WYMIANA ŁOŻYSK
Zrób to sam
DOMOWA ZANĘTA
WYPYCHACZ
SPŁAWIK Z BALSY
SPŁAWIK Z PAŁKI WODNEJ
MAKARON
SPRĘŻYNKA KABŁĄKA Z AGRAFKI
KOSZ ZANĘTOWY
WĘDZOK I WĘDZENIE
KOSZYCZKI ZANĘTOWE
WOBLER
SIATKA DO PODBIERAKA
USTAWIANIE WOBLERA
HODOWLA CZERWONYCH ROBAKÓW
IGŁA DO ZBROJENIA RYBKI
PODPÓRKI WŁASNEJ ROBOTY
SPRĘŻYNA BIEGU WSTECZNEGO
MODERNIZACJA FORMY DO METHOD FEEDER
ANTENKA SPŁAWIKA
Techniki i sztuczki
Opowiadania wędkarskie
Wędkarstwo podlodowe
Witaj
Menu główne
Czat

04 sty : 19:42
Poszukuję mapy batymetrycznej jeziora sarąg

22 gru : 01:13
Witam czy mógłbym dostać/kupić mapę batymetryczna j Ruda Woda oraz Bartężkajacek 2359@o2.pl
Pozdrawiam

22 lis : 19:22
Witam, w jaki sposób mógłbym uzyskać mapę batymetryczną jeziora Brzeźno k. Brzeźna Mazurskiego? darek.buczynski@gmail.com

17 paź : 19:32
Witam.Czy mógłbym poprosić o mapę btymetryczną jeziora Świętego Szwaderki?

11 paź : 16:15
Witam potrzebuje mape batymetryczna jeziora burdag .jesli ktos posiada to prosze o przeslanie dzieki jawor75@gmail.com
Zobacz wszystkie posty (492)
Nowe posty na forum

Albert. Nie napisałeś jaką masz długość bata. Ja ł...
Autor Bogdan
01 lip : 07:43

Witam witam. Zastanawiam się czy ktoś tu jeszcze j...
Autor Albertk1990
08 cze : 23:27

Po kliknięciu w link odnośnik jest błędny.
Autor haras
29 maj : 12:33

Witamy bardzo serdecznie Andrzeju i zapraszamy do ...
Autor Bogdan
20 sty : 13:19

Dzień Dobry, Bardzo dziękuję za przyjęcie do grona...
Autor Andrzej
20 sty : 12:48
Nowe komentarze

Autor: Bogdan dnia 21 lis : 07:27
Witam Damianie.Moim zdaniem stopery między śrucina [więcej]

Autor: DamianSa dnia 21 lis : 00:00
Witam, czytałem że rozkładanie ciężarków na przykł [więcej]

Autor: Pablo dnia 25 paź : 16:50
Witam czy ma ktoś mapkę jeż czarnego w niesiolowic [więcej]

Autor: Anonymous dnia 17 paź : 19:36
reklama.domanski@wp.pl

Autor: Anonymous dnia 17 paź : 19:36
Witam.Czy mógłbym poprosić o mapę batymetryczną je [więcej]
Facebook
Data / Czas
Sposób na ...
Mapy batymetryczne
Poradnik
Więcej o książce można dowiedzieć sie na stronie :
LINK
Forum
<< Poprzedni temat | Kolejny temat >> |
![]() Idź do strony [1] 2 3 |
Autor | Odpowiedzi |
scawik67 |
| ||
![]() Dołączył: nie lut 15 2015, 06:45 postów: 9 | Witam Wc czas gdy niebyło lodu na swoim łowisku łapałem sporo Leszczy.W tym roku na cel zimowego wędkowanie postawiłem Sobie złapanie leszcza , mam pytanie czy sie sprawdzi te same miejsce co w lato ???. Jest to ok 30-40 metry od brzegu głębokość z 4 metry na jakiej głębokość przebywa leszcz zimą ?? .Proszę o wskazówki o łapaniu leszczy z pod lodu , pochwalenie sie Swoimi poradami oraz tego rocznymi okazami . Dziękuje z góry za odpowiedzi ![]() [ Edytowany pon lut 16 2015, 03:39 ] | ||
Powrót do góry |
Paweł |
| ||
![]() ![]() Dołączył: pon mar 19 2012, 01:54 postów: 1485 | Marku, zacznij przede wszystkim od wizyty w TYM miejscu ![]() ![]() Dwa to nie, nie sprawdzą się te same miejsca co latem. Nie ma znaczenia czy jest to 30-40 metrów od brzegu z głębokością 4 metry bo 10 metrów od brzegu może być głębsze miejsce i tam prawdopodobnie będzie stał leszcz. Pozdrawiam. Paweł | ||
Powrót do góry |
13Zbig |
| ||
Gość | O Leszczu można napisać książkę, więc recepta w stylu przychodzisz na każdą wodę, zarzucasz na taką i taką odległość i na taką a taką głębokość, żyłka o grubości, haczyk o wielkości i spławik typu! To niestety utopia jest! Pozdrawiam Zbyszek | ||
Powrót do góry |
scawik67 |
| ||
![]() Dołączył: nie lut 15 2015, 06:45 postów: 9 | Byłem byłem i złapałem same płotki na spławik i to przy brzegu brała , drugi zestaw rzuciłem z oliwką właśnie 4-5 metry tam gdzie na poczatku odezwała sie płotka i bez rezultatu jest to jezioro gdzie ok 40 -50 m jest grunt jest 4-5 m, nie wiem jak dalej jest bo jezioro rozległe jest. Myślisz Miluś żeby szukać na spadku gdzieś głębiej ?? .W jeziorze jest dużo leszcza bo w lato na grunt to przeważnie leszcz , nawet na poczatku bez necenia brały nie duże ale byl brania .W sezonie letnim wyciągnełem sporo sztuk leszczyka w jeziorze przeważa ta ryba nad innymi bo rozmawiałem z właścicielem w lato to mówił ze najwięcej jest leszcza .Ogladałem Bogdana Bartona zimą i widziałem wspaniałe rezultaty i chciałbym tez na swoim zimowym koncie zapisać leszcza dajcie jakieś wskazówki .Nece kukurydzą , zapażony peczak oraz kaszą gryczaną według porad Bogdana Bartona tyle ze Ja zalew mellaso a on Swoim Smrodkiem [ Edytowany pon lut 16 2015, 04:01 ] | ||
Powrót do góry |
Dominik |
| ||
![]() ![]() ![]() Dołączył: śro gru 28 2011, 09:27 postów: 973 | Drogi kolego! Pobiłeś chyba rekord w długości zdania bez kropki i przecinka. Proszę Ciebie o poprawienie swoich postów bo wszyscy tutaj choć jesteśmy skorzy do pomocy, to jednak nie udzielimy Ci jej dokładnie ponieważ Twoje wypowiedzi są kompletnie niezrozumiałe z powodu błędów i braku interpunkcji. Proszę popraw swoje wpisy poprzez opcję edycji, w przeciwnym razie będę musiał skasować Twój temat. Pozdrawiam. | ||
Powrót do góry |
Paweł |
| ||
![]() ![]() Dołączył: pon mar 19 2012, 01:54 postów: 1485 | Dominik, ja spróbuję ![]() scawik67 - to miejsce o którym piszesz jest to powiedzmy taka niezła głębokość do letniego wędkowania na leszcza który kursuje po całym jeziorze podobno tymi samymi trasami. Prawdopodobnie jak zanęcisz a stado będzie ryło gdzieś w pobliżu to na pewno to zwąchają i się pojawią, ale to z reguły mniejsze ryby. Niestety żeby dobrać się do większych (cwańszych i ostrożniejszych) musisz jednak dosyć precyzyjnie namierzyć ryby. Zimą sprawa ma się trochę inaczej. Od razu zaznaczę że ja na lodzie nie wędkuję ![]() Odnośnie zanęty/przynęty to nie wiem na co wspomniany przez Ciebie pan Barton łowił, ale ja bym zaproponował Tobie zamiast ziaren coś bardziej mięsnego. Najlepsza była by chyba ochotka - i do nęcenia i na haczyk. Ziarno zostaw na lato. Pozdrawiam. Paweł | ||
Powrót do góry |
scawik67 |
| ||
![]() Dołączył: nie lut 15 2015, 06:45 postów: 9 | Właśnie jestem na rybkach w miarę płotka bierze głębiej właśnie 4-5 m ale trochę bo dziurkowałm i znalazłem spadki myślę ze zanece tam i zobaczy sie w tej chwili uzywam białego robaczka | ||
Powrót do góry |
13Zbig |
| ||
Gość | I tak jak to w Staropolsce bywało, "Gadał dziad do obrazu a obraz do niego ani razu" albo sięgając bliżej "Baba o zupie a chłop o dupie" Wy tak z Markiem piszecie jak ja pierwszy raz rozmawiałem z Margaret po angielsku o alkoholu! Temat o którym mówiliśmy na przemian niby był ten sam ale słuchająca naszej dysputy i dobrze znająca tak Angielski jak i Polski Krystyna popłakała się ze śmiechu!!! Kto pierwszy dogada się (ze skutkiem naturalnie) z Markiem ma u mnie zgrzewkę piwa ![]() A i do Marka mam zdanie, zapraszamy jak grzeczność tego wymaga, (a już Paweł Cię zapraszał) na post JESTEŚ NOWY PRZYWITAJ SIĘ [ Edytowany pon lut 16 2015, 01:28 ] | ||
Powrót do góry |
scawik67 |
| ||
![]() Dołączył: nie lut 15 2015, 06:45 postów: 9 | Odpowiadam na Proźbe Pawła , Pochodze z okolic Suwalszczyzny mam 19 lat , swoją przygodę z wędkowaniem zaczełem około cztery lat temu zarażony zapałem od starszego brata . Techniki które stosuje to spinning , grunt rzadko na żywca i spławik . Przeważnie techniką która łapie to grunt .To już drugi rok z wedkowanien pod lodem i rezultat z tego to łapanie płotek oraz okoni . W tym roku chcem na swoim koncie zapisać leszcze z pod lodu , a mam do tego predyzpozycje , ponieważ w okolicy mam jezioro gdzie przeważa właśnie ta ryba i chciałbym wskazówki które pomogą Mi zrealizować Mój cel ![]() [ Edytowany pon lut 16 2015, 03:50 ] | ||
Powrót do góry |
Paweł |
| ||
![]() ![]() Dołączył: pon mar 19 2012, 01:54 postów: 1485 | Marek. To nie jest moja prośba ![]() ![]() Pozdrawiam. Paweł | ||
Powrót do góry |
Moderatorzy: admin, Dominik, Bogdan |